Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το χρονογράφημα του Ρωμύλου


Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα.

Μάγκες μου, όπως ξέρετε ο τίτλος είναι δανεικός, από το μακαρίτη τον Τσιφόρο και οι οικονομικές πληροφορίες αντιγραφή από το Νίκο Μπογιόπουλο, αυτό δεν το ξέρατε.

Όπως είχαμε μάθει , εμείς οι παλιές καραβάνες, στην πρώτη Τάξη του πάλαι ποτέ ενιαίου Γυμνασίου, ‘ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει’. Όπως μαθαίνουμε σήμερα η Πατρίς κινδυνεύει. Μπορείτε να βάλετε στο νου σας τι στενοχώρια θα περάσουν όσοι Αμερικάνοι συνωστίζονται στις ουρές για να σιτιστούν από το ‘Στρατό Σωτηρίας’, ή την οδύνη των Γάλλων ‘κλοσάρ’, που τα βράδια κοιμούνται στις όχθες του Σηκουάνα, υπό τη σκέπη των ουράνιων αστέρων αναλογιζόμενοι πόσο μεγάλος βλάκας υπήρξε ο Καραϊσκάκης, που ξεσηκώθηκε για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τους Τούρκους κι έφαγε πισώπλατα μια σφαίρα, τη στιγμή που ο εχθρός ήτανε μπροστά; Μπορείτε να διανοηθείτε τι στενοχώρια έχει να περάσει ο Πάνσοφος Δημιουργός ορατών τε και αοράτων, μόλις αφανιστεί η φιλτάτη ημών Πατρίς;

Κι επειδή ο φίλος στον κίνδυνο μαθαίνει ποιος είναι ο αληθινός του φίλος, καλούμαστε σήμερα να θυσιάσουμε, πρόσκαιρα βεβαίως δε χωράει καμιά αμφιβολία επί τούτου, ο καθένας και ένα ποσό από τον πολυτελή βίο, τον οποίο διάγουμε και να τον καταθέσουμε στο Κράτος, προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να δανειστεί, όχι με τα επιτόκια που δανείζομαι εγώ , προκειμένου να πίνω όλη μέρα καφέδες και να καπνίζω σαν τον άρκαλο, αλλά πιο χαμηλά, ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια των ‘γκόλντεν μπόις’ και των ‘γκόλντεν γκερλς’ θα προσέθετα εγώ.

Βάλτε πλάτες, μάγκες μου, να πατάξουμε την κερδοσκοπία. Αντιταχθείτε στον πόλεμο που έχουν ξεσηκώσει οι ‘αγορές’ ενάντια στην Ελλάδα και το Ευρώ. Διότι με τον κίνδυνο υποτίμησης του Ευρώ, έναντι του δολαρίου, πως θα πληρώσουμε τους μισθούς των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μου λέτε; Πόσα παίρνουν, είπατε; Ίσα να τη βγάλουν στα γεράματα οι άνθρωποι.

Ο εκάστοτε κ. Μπαρόζο, τη φιλοξενία του οποίου δε σεβάστηκαν οι αχάριστοι Έλληνες και του έκλεψαν την ποδοσφαιρική κούπα στο Ντα Λουζ, τον Ιούνιο του 2004, αμείβεται με τον πενιχρό μισθό των 355.000 Ευρώ, εκτός από τα έξοδα παραστάσεως , μετακινήσεων, τα οποία μόνο για το 2009 ανήλθαν στο μηδαμινό ποσό των 720.000 Ευρώ.

Ο κ. Μαϊμούνια και ο κ. Μπαρόζο έχουν εξασφαλίσει για τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους το ανάξιο αναφοράς ποσό των 200.000 ετησίως, μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Οι αντιπρόεδροι της Ε. Ε αμείβονται με 300.000 Ευρώ ετησίως, οι Επίτροποι με 240.000 Ευρώ το χρόνο, ενώ δικαιούνται 35.000 ως έξοδα κατοικίας, 7.500 Ευρώ ως έξοδα παραστάσεως και άλλα 40.000 Ευρώ, ως έξοδα εγκατάστασης.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με βάση στοιχεία του 2007, αμείβεται μόνο με 345.000 Ευρώ, συν τα έξοδα κατοικίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ ίσα που τη βγάζει με τα 295.000 ευρώ που του δίνουν.

Νεοέλληνες, τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, κάθε τρεις και λίγο απεργείτε και ζητάτε συνεχώς προνόμια. Που ακούστηκε στις μέρες μας να διεκδικείτε μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι; Ζητάτε Δωρεάν Παιδεία, Δωρεάν Υγεία, αξιοπρεπείς Συντάξεις. Όλο στο Δωρεάν το μυαλό σας. Όλοι στο τσάμπα. Αλλά θέλετε να σας πληρώνουν για το λίγο χρόνο που δουλεύετε, όσοι έχετε δουλειά. Δίνετε στους γιατρούς τα ‘φακελάκια’, αλλά αποδείξεις δεν παίρνετε. Όλο υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους φωνάζετε. Πάλι χωρίς αποδείξεις. Που τα βρίσκετε τα λεφτά; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αρρωσταίνετε και να απουσιάζετε από τη δουλειά σας. Όπως το πάτε, σε λίγο καιρό θα αξιώνετε και Δωρεάν φέρετρα. Τι τα θέλετε τα φέρετρα, ελεεινά υποκείμενα, αφού το λείψανό σας θα λιώσει κάποια στιγμή; Όλο στη σπατάλη το μυαλό σας.

Άντε να μου χαθείτε από δω, παλιόπαιδα.Ατίθασα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου