Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Κυπριακή κυβέρνηση δημιουργεί πρόβλημα στην αποστολή "ένα καράβι για τη Γάζα"


Συνεργασία με το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Χριστόφια, αφού κάνει ότι μπορεί για να δυσχεράνει την διεθνή και Ελληνική αποστολή, που στόχο έχουν το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας και την επίδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Περισσότερα δεν μπορώ να γράψω, κατόπιν παρακλήσεως της συντονιστικής επιτροπής που έχει μείνει πίσω και που διοργανώνει σε λίγο συλλαλητήριο μπροστά από την πρεσβεία των σιωνιστών.
Η επιτροπή εκτιμώντας ότι υπάρχει και Ελληνική συμμετοχή στις Κυπριακές μεθοδεύσεις για ματαίωση της αποστολής, στέλνει εσπευσμένα στο πρωθυπουργό την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε την Τρίτη 25 του Μάη, τα 2 καράβια της Ελληνικής αποστολής, ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Γάζα, το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα και το «Σφενδόνη» με Έλληνες ναυτικούς. Η νηοπομπή περιλαμβάνει 9 σκάφη συνολικά, τα οποία ετοιμάστηκαν από πρωτοβουλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Σουηδία και τους Παλαιστινίους της διασποράς. Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους επί χρόνια αποκλεισμένους Παλαιστίνιους. Τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» θα ενωθούν με τα υπόλοιπα, και ο στολίσκος θα ακολουθήσει την πορεία για το λιμάνι της Γάζας. Το φορτίο των πλοίων είναι ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, ρούχα και εκπαιδευτικό υλικό.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα εμποδίσει με κάθε μέσο τη νηοπομπή να προσεγγίσει τη Γάζα και θα προβεί σε παράνομες ενέργειες, επιτιθέμενο στα πλοία σε διεθνή ύδατα.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, είναι επείγουσα ανάγκη ν΄ αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες της παίρνοντας πρωτοβουλίες, δημόσια και με όποιο άλλο μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταπλεύσει η νηοπομπή ανεμπόδιστα στη Γάζα και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να πλέουν ελεύθερα στις θάλασσες, όπως οφείλει κάθε κυβέρνηση να πράξει. Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από πλευράς Ισραήλ θα πρέπει να θεωρηθεί εχθρική απέναντι σε Έλληνες πολίτες. Αν η θαλάσσια περιοχή της Γάζας βρίσκεται “υπό κατοχή”, να το δηλώσει το Ισραήλ επίσημα στον ΟΗΕ!

Με δεδομένη την πρόθεσή μας να μη συγκρουστούμε με το ισραηλινό ναυτικό αλλά να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αίροντας τον συνεχιζόμενο και άδικο αποκλεισμό, σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα!

Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για την Γάζα»
28 Μάη 2010

Εδώ θέλω να θυμίσω τις δηλώσεις του Γιωργάκη το 2008 όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης:
KEIMENO ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «FREE GAZA MOVEMENT»

Θα ήθελα να καλωσορίσω και να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στους επιβαίνοντες του πλοίου που συμμετείχε στην πρωτοβουλία του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ» - «FREE GAZA MOVEMENT».
Πριν από λίγες μέρες, πάνω από 40 ακτιβιστές από 17 χώρες και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη εκδήλωσαν την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους και μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας και στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Μία διεθνής, μη βίαιη, ανθρωπιστική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης, μία
ειρηνική αποστολή, με στόχο την άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της
Γάζας.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ένας εκ των διοργανωτών αυτής της αποστολής, ο κ. Paul Larudee, μετά την επιτυχή εκπλήρωση αυτής της αποστολής:
«Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε μία τεράστια επιτυχία, πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί ποτέ. Είχε φανερές θετικές και ωφέλιμες επιπτώσεις για τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και για το Ισραήλ. Παρ' όλες τις απειλές ή τα εμπόδια, οι Ισραηλινές αρχές πήραν μία υπεύθυνη απόφαση να μην παρεμποδίσουν την αποστολή μας, και αυτό συνιστά ένα μοντέλο για το μέλλον».
Και εμείς θέλουμε, πάντα, να κοιτάζουμε στο μέλλον, ένα μέλλον της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους.
Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο.
Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης
.
Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετέφερε κατά την υποδοχή του πλοίου «FREE GAZA MOVEMENT», στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα το βράδυ, η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος για τον Αθλητισμό, Σοφία Σακοράφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου