Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΠΟΥΡΓΚΑ...



IN NOMINE DOMINI Nostri Jesu Christi.
Εξοχότατοι, ευσεβέστατοι και γενναιότατοι βασιλείς πάσης Ισπανίας.
Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια αφότου η ημισέληνος κατέβηκε από την Αλάμπρα και το τελευταίο φρούριο των αιρετικών του Μωάμεθ ανακτήθηκε εν ονόματι του Αγίου Πατρός μας. Οι υψηλότητές σας μου ζήτησαν να σεβαστώ τους όρους της Συνθηκολόγησης που υπέγραψαν με το σουλτάνο, όταν παραδόθηκε σε μια ανώτερη ηθική δύναμη…… Πιστεύουν ότι ο πόλεμός τους έλαβε τέλος. Δεν καταλαβαίνουν ότι μόλις περάσαμε στην πιο κρίσιμη φάση του. Για το λόγο αυτό ζητώ από τη μεγαλειότητά σας να επικυρώσει τα παρακάτω μέτρα και να ενημερώσει τον αρχιστράτηγο της Γρανάδας, τον δον Ινίγκο Λόπεθ δε Μεντόθα, ώστε να μην παρεμποδίσει τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η εκκλησία……
-Πρέπει να απαγορεύσουμε στους Μορίσκος ( εκχριστιανισμένοι Άραβες, σημ. Ρωμ. Αβ. )να μιλούν αραβικά τόσο στα σπίτια τους όσο και κατά τις αγοραπωλησίες τους. Η καταστροφή των σοφών συγγραμμάτων τους ασφαλώς θα διευκολύνει την εφαρμογή του εν λόγω διατάγματος…
-Τα πρόσωπα των γυναικών τους επ’ ουδενί λόγω δεν θα είναι καλυμμένα…
…Αν, μεγαλειότατοι, συμφωνείτε με τις προτάσεις μου, προτείνω η Ιερά Εξέταση να λειτουργήσει στην Γρανάδα χωρίς άλλη καθυστέρηση και τα όργανά της να σπεύσουν πάραυτα στην αμαρτωλή πολιτεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία. Δύο, το πολύ, τρεις auto da fe θα πείσουν αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν μπορούν πλέον να χωρατεύουν με τη δύναμη η οποία ήταν θέλημα Θεού να τους κυβερνήσει. Φρανθίσκο Χιμένεθ δε Θισνέρος.
Η επιστολή αυτή του Φρανθίσκο Χιμένεθ δε Θισνέρος, εξομολογητή της Ισαβέλλας, αποσπάσματα της οποίας παρέθεσα από το βιβλίο ‘Στον ίσκιο της ροδιάς’, του Ταρίκ Άλι από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, υπήρξε ο προάγγελος των όσων ακολούθησαν στη Γρανάδα την πρώτη Δεκεμβρίου 1499. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής δύο εκατομμύρια τόμοι βιβλίων παρεδόθησαν στην πυρά από χριστιανούς στρατιώτες. Από λόγιους που υπηρετούσαν στους κόλπους της Εκκλησίας σώθηκαν τριακόσια συγγράμματα, τα οποία αφορούσαν ιατρική και αστρονομία.
Εξαιρετική κυρία αυτή η Ισαβέλλα για τη δόξα της οποίας, επ’ ονόματος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, και βιβλία εκάησαν κι οι ειδωλολάτρες Αζτέκοι εξολοθρεύθηκαν μαζί με τον πολιτισμό τους, από τον οποίο διασώθηκαν μόνο κάτι εκατομμύρια τόνοι χρυσού, πεσκέσι στη βασίλισσα για να έχει κάτι τις στα γηρατειά της. ( Κράταγε την πισινή της η μαντάμ μιας και το ‘κέρατο’ έπεφτε σύννεφο στην ισπανική Αυλή.)
Η αστική τάξη της Ευρώπης ( Α, ρε Δία. Χάθηκαν οι σπηλιές στην Ασία, την Αφρική και μας την κουβάλησες τη μορφονιά σου στα μέρη μας; ) είναι πλέον Ενωμένη και τη θέση της Ιεράς Εξετάσεως έχουν καταλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ECOFIN και διάφοροι άλλοι θεσμοί, μπροστά στους οποίους η Κόζα Νόστρα, η Μαφία κι η Καμόρα μοιάζουν παιδικές οργανώσεις. Εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων, κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, του πιο φωτεινού ίσως αιώνα στην ιστορία της Ανθρωπότητας, μέσα από μαζικούς ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, σφαγιάστηκαν από την αστική τάξη κάθε χώρας ξεχωριστά, υπό την ανοχή, αν όχι τις ευλογίες των κυβερνητικών συνδικαλιστών τύπου Παναγόπουλου.
Χρειάστηκε να περάσουν πεντακόσια δέκα χρόνια πριν ανασυρθεί από την ξεχασμένη αφάνεια ένα από τα μέτρα που εισηγήθηκε στην Ισαβέλλα ο δε Θισνέρος. Πρόκειται για την μπούργκα, το κάλυμμα με το οποίο σκεπάζουν τα πρόσωπά τους όσες γυναίκες πιστεύουν στον Προφήτη Μωάμεθ κι όχι στον καθ’ ημάς Ιησού, εν ονόματι του οποίου εσφάγησαν κι εξακολουθούν, δυστυχώς, να σφαγιάζονται εκατομμύρια άνθρωποι.
Μεσούσης μιας, αναμενόμενης, κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τιμήθηκε από τους πολιτικούς εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης, επισείοντας τον κίνδυνο της ‘τρομοκρατίας’ απαγόρευσε δια νόμου την μπούργκα στις μουσουλμάνες, οι οποίες τολμούν και κατοικούν ανά τη γαλλική επικράτεια. ( Ο περί ου ο λόγος ντε Σαρκοζί, 1.38 με τα χέρια στην ανάταση, μόλις εξελέγη εις το αξίωμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ( ; ) χώρισε τη γυναίκα του που είχε, ως φαίνεται, μπαγιατέψει κι ενυμφεύθη τη μέχρι τότε περικαλλή δεσποινίδα Κάρλα Μπρούνι, κάτι πενταετίες νεότερη . Όχι που θα σε άφηνα σκυλομούρη αστόλιστο.) Μετά επεδόθη στο κυνήγι των Ρομά, τους οποίους έστειλε από κει που ήρθαν.
Η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής αστικής τάξης φόρεσε τη μπούργκα της, κρύβοντας έτσι το αληθινό της προσωπείο ψηφίζοντας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, για τους εργαζόμενους νόμους. Η μπούργκα των μουσουλμανίδων και το κυνήγι των Ρομά είναι συνειδητή υποδαύλιση της ξενοφοβίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας και επερχόμενης φτώχειας, η οποία αγκαλιάζει όλο και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η οικονομική κρίση την οποία βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα χαρακτηρίζεται από τα υπερκέρδη των πολυεθνικών γιγάντων, την εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως ομολόγησε και ο έλληνας πρωθυπουργός, μέσα από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε κάθε δανειστή των δανειζόμενων χωρών, τον σφαγιασμό των εργατικών κατακτήσεων, όχι μόνο με την ονομαστική πρωτοφανή μείωση μισθών και συντάξεων και την πλημμελή χρηματοδότηση τομέων όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια, προς όφελος των ιδιωτών, αλλά κυρίως με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ώστε το εργατικό κόστος να φτάσει στο ύψος του 19ου αιώνα.
Στο μεταξύ οι ‘αχυράνθρωποι’ τους οποίους έχει επιλέξει η αστική τάξη κάθε χώρας, να φέρουν σε πέρας το πισωγύρισμα των εργαζομένων και την εδραίωση των καπιταλιστικών κερδών, συνέρχονται συχνάκις σε πολυδάπανες εκδηλώσεις. προκειμένου να βραβευθούν οι πιο πιστοί και αποτελεσματικοί υπηρέτες των σχεδίων τους. Οι γερμανοί βράβευσαν τον έλληνα πρωθυπουργό με πρόσχημα την τόλμη και την ειλικρίνεια. Η μπούργκα της υποκρισίας στην υπηρεσία της σκοπιμότητας. Κι ο τελευταίος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι κ. ΓΑΠ άλλα έλεγε προεκλογικά κι άλλα εφάρμοσε μετεκλογικά. Δεν βραβεύτηκε για την ειλικρίνειά του ο έλληνας πρωθυπουργός. Στην ουσία το βραβείο το έδωσαν η KRUPP, για την εκμετάλλευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η DEUTSCHE TELECOM για το ξεπούλημα του ΟΤΕ κι η Χόχτιφ για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ίσως δε και για το γεγονός ότι δεν διεκδικεί από τη γερμανική κυβέρνηση τις αποζημιώσεις από το πέρασμα των χιτλερικών ορδών από τη χώρα μας και τα όσα συνέβησαν στη Βιάννο, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, την Κοκκινιά και την Καισαριανή.
Όταν δουν τα ζόρια βγάζουν την μπούργκα και δείχνουν τα δόντια τους στον ‘εχθρό Λαό’. Χτες, για παράδειγμα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ορίζει ως ‘εξτρεμισμό’ κάθε λαϊκή αντίδραση στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων τα οποία προωθεί. Προσπαθεί να χαλκεύσει νέα εμπόδια στην πάλη των λαών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ακόμα κι η μπούργκα δεν μπορεί να κρύψει την επερχόμενη, ολοένα και ταχύτερα, φασιστικοποίηση των δομών της δήθεν ‘δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης’ Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του με βάση την πείρα του και να δώσει τη δέουσα απάντηση στα σχέδια της διεθνούς κι εγχώριας ολιγαρχίας.

ΡΩΜΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου