Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


Μέσα στο γενικότερο γονάτισμα του λαού μας, από τις πολιτικές υποτέλειας που του έχουν επιβάλει οι λογίς λογίς εξουσίες, ξαφνικά, σε ένα (απελπιστικά) φιλήσυχο δήμο, κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να αντιλέγουν. Και αυτό από μόνο του είναι αισιόδοξο.
Στη πόλη μας, είχε να γίνει περιβαλλοντική κινητοποίηση από το 1985, όταν ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους και απέτρεψε τη δημιουργία εργοστασίου της ΔΕΗ στον Άγιο Αντώνιο. Ένα έργο που αν γινόταν, θα "δέσποζε"πάνω από τον κόλπο της Ελούντας και τη Σπιναλόγκα...καταστρέφοντας την ωραιότερη γωνιά της Ανατολικής Κρήτης.
Και αν τη δεκαετία του '80 οι κινητοποιήσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο (το 82 θυμάμαι σαν παιδί να κατεβαίνουν σε πορεία ειρήνης 1000 άνθρωποι σε μια πόλη που τότε μετρούσε 8000), η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας έβαλε φρένο στις αγωνιστικές αναλαμπές και απογοήτευε όσους προσπαθούσαν μάταια να ανάψουν τη σπίθα.
Φαίνεται όμως ότι ο ποιητής έχει δίκιο. ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΕΞΕΙ.
Η πρώτη ακτίδα φωτός έσκασε χτες όταν στην μαζικότερη συνέλευση της οικολογικής κίνησης Αγίου Νικολάου, ο κόσμος αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά, για να σώσει τον Ελαιώνα από την τσιμεντοποίηση που σχεδιάζει εδώ και καιρό να υλοποιήσει ο Δήμος με ιδιώτες.
Περισσότερες λεπτομέρεις θα βρείτε σε παλιότερες αναρτήσεις του "βυσσινόκηπου".
Για να περιφρουρηθεί η απόφαση για ακτιβιστική δράση δεν θα σας δώσω άλλες λεπτομέρειες, αλλά απλά θα σας παραθέσω μια λιτή ενημέρωση από την οικολογική και θα σας καλέσω να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στα σημεία του ραντεβού...


Την Τετάρτη 17/2 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων του Αγίου Νικολάου που κινητοποίησε η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου για το θέμα του Ελαιώνα. Στην συνέλευση συμμετείχαν γύρω στα 80 άτομα, προσέλευση ιδιαίτερα ικανοποιητική για τα δεδομένα της πόλης. Οι αποφάσεις της συνέλευσης, ήταν η στήριξη των θέσεων της Οικολογικής Κίνησης, η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο χώρο του Ελαιώνα καθώς και η δυναμική και μαζική παρουσία των πολιτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να απαιτηθεί η εξέλιξη του ελαιώνα να είναι αυτή που ζητούν οι πολίτες μέσα από διαδικασία πλατιάς λαϊκής συνέλευσης. Παράλληλα συνεχίζουμε με περισσότερη ένταση το μάζεμα των υπογραφών

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ - Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ



«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΝΕ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ’ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν.»
Μπέρτολτ Μπρέχτ

“Επιτέλους”! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις € ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.
Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις €. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €.
Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις € στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)
Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις € από ΦΠΑ.
Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως.
Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο.
Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις €, η Πειραιώς 2 δις € κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις–καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας.
Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ. Ο Θοδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $. Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων και αξίας πάνω από 100 εκατ.$. Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα. Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ., του Κούστα 60 εκ., του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Δημ. Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ. Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 € τη μέρα !
Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ). Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV), o Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900), o M.Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ., ο Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. € !
Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. € κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν’ αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ). Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. € και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.
Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουϊτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις € και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις €. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά. Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.
Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις €, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις € της «Ακρόπολης» κλπ) γιατί είναι γνωστά. Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική …«δικαιοσύνη».
Ούτε στα 28 δις € που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.
Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400€ , μισθοί των 700 €, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 €, ο 14ος μισθός που κόβεται , η κατάργηση των συμβάσεων, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.
Κι απ’ την άλλη ο κόσμος τους: τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής , σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία «αν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν τηνε φορτώνανε». Η επίθεση που δεχόμαστε από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ –ΕΕ και κεφαλαιοκράτες (διεθνείς και εθνικούς) δε θα σταματήσει ποτέ από μόνη της. Τώρα πρέπει να αναχαιτίσουμε την επίθεση, τώρα να διεκδικήσουμε αναδιανομή του πλούτου, έξοδο από τη ληστρική Ε.Ε. του κεφαλαίου. Για να επιστρέψει πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα που κάποτε πλανιόταν, όπως έλεγε ο Μαρξ. Για ν’ αρχίσουν πάλι να τρέμουν οι ξεσαλωμένες, σήμερα, κυρίαρχες τάξεις.


Γιάννης Κυριακάκης

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

O ΡΩΜΥΛΟΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ...ΞΑΝΑ

ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

Άθροισμα…..διαιρούμενον…

Τα πράγματα, μάγκες μου, είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζετε. Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους, αλλά τον τσεπώνουν οι καπιταλιστές και στον εργαζόμενο δίνουν ότι είναι απαραίτητο για να πάρει δυνάμεις και να πάει και την άλλη μέρα στη δουλειά. Κι επειδή τα πράγματα είναι τόσο απλά, οι καπιταλιστές φροντίζουν να τα κάνουν να φαίνονται πολύπλοκα.

Δηλαδή; Δεν υπάρχουν δηλαδή. Η βάση της κοινωνίας είναι η οικονομία, αλλά είναι ταξική: Ποιος δουλεύει για ποιον και ποιος τσεπώνει την αξία των προϊόντων τα οποία παρήχθησαν. Πάνω στη βάση, τα θεμέλια, χτίζεται το εποικοδόμημα, οι τοίχοι και η σκεπή. Η απλή λογική ισχυρίζεται, ότι αυτός που διαθέτει τα θεμέλια, χτίζει τους τοίχους κατά πως θέλει. Χτίζει λοιπόν ο κυρ-καπιταλιστής ένα τοίχο και τον ονομάζει Αστυνομία, άλλον τον ονομάζει Δικαιοσύνη. Όπως σας είναι γνωστό, όλα τα σπίτια έχουν και μια στέγη, μας προφυλάσσει από τους αέρηδες, τις βροχές και το κρύο. Έτσι κάνει κι ο κυρ-καπιταλιστής. Ρίχνει και μια σκεπή και την ονομάζει Κοινοβούλιο. Κι επειδή καπιταλιστής και κορόιδο είναι όροι αταίριαστοι, δεν κάνει χρήση της σκεπής ο ίδιος. Την νοικιάζει έναντι ανταλλαγμάτων στα τσιράκια του, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μπογιατίσουν τον τοίχο της Δικαιοσύνης. Πιάνουν λοιπόν τα πινέλα τους οι νοικάρηδες και αρχίζουν και βάφουν τον τοίχο της. Ποινικό Δίκαιο, ονομάζουν ένα τμήμα της, Αστικό Δίκαιο, ένα άλλο, Κληρονομικό Δίκαιο, ένα άλλο και πάει λέγοντας μέχρι που το τελευταίο του κομμάτι, το βαφτίζουν Εργατικό Δίκαιο. Έφτιαξαν κι ένα άγαλμα και αναπαριστάνει τη Δικαιοσύνη, της έβαλαν κι ένα μαντήλι γύρω από τα μάτια και λεν ότι είναι τυφλή, πως δεν βλέπει ποιον δικάζει. Αλλά οι νοικάρηδες του Κοινοβουλίου έχουν φτιάξει έτσι τους Νόμους, ώστε πάντα ευνοημένοι να είναι οι ιδιοκτήτες. Όταν οι ένοικοι κλέβουν, γίνονται πρόξενοι τροχαίων, διότι στο μεταξύ εφευρέθηκε το αυτοκίνητο κι η μοτοσικλέτα, όταν συκοφαντούν, όταν εξαπατούν τους πολλούς διότι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν μόλις γίνουν ένοικοι, και άλλα τέτοια ποινικά για τον εργαζόμενο, δε δίνουν δεκάρα, διότι θέσπισαν για την πάρτη τους τη ‘Βουλευτική Ασυλία’ και ξεμπέρδεψαν. .

Η Αστυνομία είπατε; Όχι, της δώσανε κι αυτής καθήκοντα. Να φυλάει την ασφάλεια και του ιδιοκτήτη και των ενοίκων του Κοινοβουλίου. Οι νοικάρηδες του Κοινοβουλίου είναι ανεμυστήριοι άνθρωποι. Μερικές φορές γατζώνονται στις καρέκλες και δεν κουνάνε ρούπι. Τότε λένε οι άλλοι, υποψήφιοι ένοικοι: ‘Αυτός είναι Δικτάτορας. Βαράτε τον, να φύγει αυτός για να έρθουμε εμείς.’ Διότι η ‘μάσα’ είναι χοντρή και τσακώνονται οι υποψήφιοι ένοικοι, Πολιτικούς τους ονόμασαν, ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη. Αν λοιπόν οι ένοικοι αλλάζουν κάθε τέσσερα ή οκτώ χρόνια, τότε λένε ότι έχουν Δημοκρατία. Κι επειδή τους ενοίκους τους επιλέγουν οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, τσακώνονται ‘δήθεν’ για τα συμφέροντά τους και του κρύβουν, ότι δουλεύουν για τους λίγους.

Στα 1917όμως στην αχανή, μισό-φεουδαρχική και απολίτιστη Ρωσία, τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες τους έδιωξαν ‘ιδιοχείρως’ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι πολλοί. Και πολύ εκακoφάνηκεν αυτό στους ολίγους. διότι έχασαν ‘ματζαδούρα’ χοντρή και οι νέοι ένοικοι όχι μόνο τόλμησαν να συντρίψουν το ναζισμό και να ελευθερώσουν κι άλλα κράτη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά έστειλαν και πρώτοι άνθρωπο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Άλλο πλήγμα γοήτρου κι αυτό.

Ως προείπομεν, οι ιδιοκτήτες είναι μεν λίγοι, αλλά είναι έξυπνοι. Παρετήρησαν ότι τα δάχτυλα του χεριού τα ανοίγεις δύσκολα όταν είναι σφιγμένα κι ενωμένα. Άρα τα πράγματα πρέπει να είναι χαλαρά και διαιρεμένα. Τόσο χαλαρά ώστε να μην ασχολούνται με το τι συμβαίνει γύρω τους, για να μην καταλαβαίνουν και τι συμβαίνει, αλλά προ πάντων γιατί συμβαίνει έτσι κι όχι αλλιώς, και διαιρεμένοι, ώστε να είναι ακίνδυνοι.

Έτσι έκαναν την εμφάνισή τους οι ‘ Συνδικαλιστές’. Θεωρητικά εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά στην πράξη συμπλέουν με τους ιδιοκτήτες και τα κόμματά τους, τα οποία σε επιβράβευση των διασπαστικών τους πρακτικών, τους αναδεικνύουν σε ευτραφέστατους ’ενοίκους’, προστατευόμενους από την πατέντα της βουλευτικής ασυλίας. Έτσι συνεχίζεται η διαίρεση των πολλών, οίτινες βλακωδώς πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει με την εξουσία στα χέρια των ολίγων.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η Επιστήμη και η Τεχνολογία αναπτύσσονται, στη ζωή όλων μπήκε η τηλεόραση. Αυτή καθαυτή η τηλεόραση είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Η χρήση της όμως παρουσιάζει μια αντίφαση σημαντική. Ενώ έγινε κτήμα των πολλών, το παρουσιαζόμενο πρόγραμμα εκπονείται από τους λίγους, οι οποίοι εντέχνως διατηρούν τους πολλούς σε ‘χαλαρή’ κατάσταση. Η τοιαύτη κατάστασις ονομάζεται ‘Πλύση Εγκεφάλου’ και δια της χρήσεως του οπτικού νεύρου χαλαρώνει το νεύρο εκείνο, το οποίο είναι αρμόδιο για την ‘κρίση’, την αξιολόγηση δηλαδή των όσων συμβαίνουν γύρω σου.

Η ‘Πλύση’ είναι ολόπλευρη, πολύωρη και πολύχρονη, ανεπαίσθητη, ώστε ο υφιστάμενος την Πλύση, να μην ακούει τους θορύβους ούτε των χτιστών, οι οποίοι υψώνουν γύρω του υψηλά ‘Ευρωπαϊκά’ τείχη, αλλά ούτε και μερικών ψυλλιασμένων, οι οποίοι προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να σηκώσουν από την πολυθρόνα της αδράνειας τους ατυχείς τηλέπαθους και να τους βγάλουν στο δρόμο της πάλης, ώστε η περιπαθής εξουσία να περιέλθει στα στιβαρά χέρια αυτών, οι οποίοι παράγουν τον πλούτο.

Η Ελλάς, ως γνωστόν, έδωσε χιλιάδες Κιλοβατώρες πολιτιστικού Φωτός στους απολίτιστους , αλλά εσχάτως φωτίζεται με το φως το οποίο εκπέμπουν τα άστρα και το φεγγαράκι. Όταν έχει συννεφιά οι κάτοικοί της μένουν στα σκοτεινά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ολίγοι να συστήσουν συμμορίες αφαίμαξης του Λαϊκού Εισοδήματος. Μέλη των συμμοριών είναι αστοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, μοναχοί, τραπεζίτες και άλλοι γραβάτες φέροντες.

Πως είπατε; Πως διαφέρουν από τους αδελφούς Παλαιοκώστα; Α, είναι απλό. Η κλοπή γίνεται σε εφαρμογή Νόμων, Κοινοτικών Οδηγιών και άλλων εφευρέσεων, τα οποία ξεγελούν την ‘Τυφλή Δικαιοσύνη’. Μια στρατιά καλοπληρωμένων δημοσιογράφων έχει αναλάβει το καθήκον να μας πείσει πρώτον, ότι τα συμφέροντα των ολίγων ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολλών. Δεύτερον, ότι η κρίση αφορά όλους το ίδιο. Τρίτον, ότι η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και επειδή η Ανθρωπότητα δεν είναι δυνατό να συνεχίσει την πορεία της χωρίς την Ελλάδα, είναι απαραίτητο οι έλληνες εργαζόμενοι να υποστούν αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, μείωση μισθών και συντάξεων.

Η μέθοδος της ‘σαλαμοποίησης’ είναι απαραίτητο εργαλείο για τη διαιώνιση της απαραίτητης διαίρεσης των εργαζομένων. Ο ένας εργαζόμενος στρέφεται ενάντια στον άλλο, αφού δε μπορεί να κατανοήσει τα βαθύτερα αίτια των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ανισοτήτων, από τα οποία επωφελούνται οι ολίγοι. Είναι τόσες και τόσο ραγδαίες οι επερχόμενες αλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων τονίζεται σε τόνους υστερίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε ο δυστυχής τηλέπαθος τελών υπό καθεστώς τρόμου, αδυνατεί να τις κατανοήσει. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, το οποίο για να γίνει κατανοητό πρέπει να γνωρίζουμε τι σόι εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στη χώρα μας σήμερα. Η μόνιμη και πλήρης απασχόληση έχει αρχίσει και μειώνεται δραματικά. Αντί της μόνιμης πενθήμερης εργασίας κυριαρχούν: η μερική απασχόληση, η εποχική απασχόληση, η ωρομισθία, η ανασφάλιστη εργασία (προγράμματα Stage), ενώ επίκειται, σύμφωνα με τις εντολές των ‘Ευρωπαίων εταίρων’ μας να θεσπιστεί η τριήμερη ή τετραήμερη εκ περιτροπής εργασία, αντί της πενθήμερης ή εξαήμερης. Αυτής της μορφής οι εργασιακές σχέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να συμπληρώσει ο εργαζόμενος τα απαραίτητα ένσημα προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.

Από το 2018 και μετά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Η σύνταξη θα αποτελείται από το άθροισμα της κατώτερης σύνταξης του ΟΓΑ συν τα χρόνια ασφάλισης του εργαζομένου, διαιρούμενου δια του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε ο εργαζόμενος. Αυτό σημαίνει: μείωση των συντάξεων και επιμήκυνση του εργασιακού βίου, ανεξάρτητα αν δουλεύεις στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Πόσα χρόνια, αντί για 35, θα χρειάζεται ένας εποχικά, ένας ωρομίσθιος, ή ένας μερικά απασχολούμενος για να συγκεντρώσει όσα ένσημα συγκέντρωνες μέχρι τώρα με 35 χρόνια πλήρους εργασίας; Άρα δεν χρειάζεται να οριστεί νομοθετικά ο χρόνος εξόδου στα 67 χρόνια. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης σε υποχρεώνει να δουλεύεις πολύ περισσότερο. Η επίκληση της αύξησης του ορίου ηλικίας είναι μια παγίδα. Γιατί σου δείχνει το δέντρο της ηλικίας και σου κρύβει το δάσος της μειωμένης σύνταξης. Αν θέλεις σύνταξη πλήρη, με τα σημερινά δεδομένα, θα δουλεύεις μέχρι τα 75, μιας και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Στη μακαρία μας.

Αμ, το άλλο; Ποιο άλλο; Η συλλογή αποδείξεων. Η πατέντα αυτή είναι η επίσημη ομολογία της ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ του Αστικού κράτους να αντιμετωπίσει τους φοροφυγάδες, τους φοροδιαφεύγοντες και γενικότερα όσους χρωστούν στο κράτος. Βλέπεις είναι κι αυτοί ‘ψηφοφόροι’ και δεν επιτρέπεται να τους στρέψεις ενάντιά σου. Το ρόλο αυτό τον αναθέτει στον καταναλωτή, ο οποίος πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τον καταστηματάρχη για το αυτονόητο. Την έκδοση απόδειξης. Μάλιστα αν ο καταναλωτής καταγγείλει στην Εφορία κάποιον καταστηματάρχη, ο οποίος δεν έκοψε απόδειξη, επιβραβεύεται. Για το σκοπό δε αυτό ανακοίνωσαν και τα σχετικά τετραψήφια τηλεφωνικά νούμερα. Η πρόβα είχε γίνει με το τσιγάρο.

Με τον τρόπο αυτό οι απόγονοι αυτών οι οποίοι δίδαξαν τη ‘Δημοκρατία’, στους υπόλοιπους λαούς, οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, του Ρήγα Φεραίου και των αγωνιστών του ’21, της Εθνικής Αντίστασης και του Πολυτεχνείου με τις ευλογίες των ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ εκπροσώπων του Αστικού Κράτους, μετατρέπονται σε ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, στην καθομιλουμένη ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.

Αντίθετα, αν έχεις κλέψει τα χρήματα του ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, αν έχεις εξαφανίσει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, αν έχεις τσεπώσει μίζες από τη MIESENS και δεκάδες άλλες πολυεθνικές εταιρείες, αν έχεις εκποιήσει δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία, θα τη γλυτώσεις με τη σύσταση μια Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής στη Βουλή, όπου θα κληθείς να καταθέσεις και ξεμπέρδεψες. Τι; Δεν έχετε προσέξει ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι βγάζουν, με το αζημίωτο μάλλον, στην επιφάνεια τα μεγάλα σκάνδαλα, όταν αυτά έχουν παραγραφεί;

Ελάτε να παλέψουμε για :

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ στους άνω των 70,

10 μέρες εργασία για 2 ημερών αμοιβή,

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Σύνταξης,

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ με κουπόνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

ΔΩΡΕΑΝ ενταφιασμό,

ΕΙΣΑΓΩΓΗ σε ειδικούς κλιβάνους, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, όσων αρρωσταίνουν, ώστε να μην επιβαρύνονται τα Ταμεία.


Βεβαίως υπάρχει και η πρόταση του ΚΚΕ. Αγώνας για την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ σου ΥΠΟΘΕΣΗ. Τέρμα στις αυταπάτες. Τέρμα στο μύθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη μασάς κουτόχορτο. Μάσησε τον καπιταλισμό. Είναι πιο ευκολοχώνευτος, απ’ όσο νομίζεις.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΑΥΔΗΣ