Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μπορει να κοροϊδεύουν πολλούς ανθρώπους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν όλους για πάντα


«Tα παχιά λόγια και η θριαμβολογία του πρωθυπουργού για την Σύνοδο της ΕΕ είναι το τυρί στη φάκα που έχουν στήσει για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο, μπροστά στα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν στη συνέχεια για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και πολλά άλλα.

Το χρέος και τα ελλείμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πάρα πολύ και πολύ περισσότερο δεν θα εξαλειφθούν, παρά την όποια εισροή χρημάτων εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση και με ένα τίμημα, που προς το παρόν δεν είναι εντελώς καθορισμένο.

Είναι ασαφές, και προπάντων δεν μπορεί να είναι σίγουρο, γιατί τα πράγματα θα εξελιχθούν ανάλογα με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστών και τον πόλεμο των αγορών που εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Ο κ. Παπανδρέου ήρθε εδώ στις Βρυξέλλες με μία προίκα σημαντική. Ποιά είναι αυτή η προίκα:
Είναι τα βάρβαρα μέτρα που πήρε και αυτά που προτίθεται να πάρει μέσα στο 2010, το 2011 και το 2012 εναντίον της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για την προίκα που ζητούσαν οι ηγετικές δυνάμεις και το σύνολο των κρατών της ΕΕ. Πολύ περισσότερο τώρα που διαμορφώθηκε ένας μηχανισμός ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την περιφερειακή ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος επιδιώκει να κλείσει ή να βάλει τσιρότο σε κάποιες από τις πληγές του καπιταλιστικού συστήματος.

Να αποτρέψει ενδεχομένως και την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος σε ορισμένες χώρες, αυτός ο μηχανισμός και δεν πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμα την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται, αλλά πάνω απ’ όλα θα αποτελέσει το πιο κραυγαλεο, το πιο ισχυρό μέσο εκβιασμού από δω και μπρος.

Αν η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να εκταμιεύσει κάποια χρήματα με ένα σχετικά καλύτερο επιτόκιο, πράγμα που δεν είναι εντελώς σίγουρο και για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό θα το εξασφαλίσει αφού προηγουμένως έχει πάρει τα βάρβαρα μέτρα που για μια άλλη φορά λέμε.

Ο εκβιασμός πια θα γίνει πιο ωμός, απ’ ότι ήταν μέχρι σήμερα και το σίγουρο είναι ότι για αρκετά χρόνια στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα περάσουν μέτρα προαποφασισμένα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας θα παραμείνει προβληματική, γιατί η ανισομετρία στο καπιταλιστικό σύστημα είναι σύμφυτη, δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Επομένως σήμερα ο λαός έχει την ευκαιρία να βγάλει σε γρήγορο χρονικό διάστημα τα απαραίτητα συμπεράσματα, ξεκινώντας από τότε που του είπαν ότι η ΕΕ είναι η ασπίδα, ο παράδεισος, που δεν θα συμβαίνουν κρίσεις, που θα προστατεύεται το ευρώ και προπάντων θα εξασφαλιστεί η συνοχή, η αλληλεγγύη και η σύγκλιση επιπέδου.

Πόσος καιρός αλήθεια πέρασε - δεν είναι και πάρα πολύς - όταν υπόσχονταν στον ελληνικό λαό, ότι οι μισθοί θα φτάσουν στο επίπεδο των μισθών των άλλων χωρών, ότι οι τιμές θα είναι οι ίδιες;

Πρόκειται για ένα ψέμα και όχι όνειρο, διότι η σύγκλιση είναι ανέφικτη, ο ανταγωνισμός και η λυκοσυμμαχία είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να κλείσει τα μάτια του σε αυτή τη θριαμβολογία και για μας παραμένει το σύνθημα που είπαμε από την πρώτη στιγμή: Ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία, ξεσηκωμός.

Στον πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Να μην χαθεί ούτε μια μέρα από την προσπάθεια του ελληνικού λαού να ανασυντάξει το εργατικό κίνημα, να προχωρήσει η κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, ανεξαρτήτως κλάδου, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα αν είναι αυτοαπασχόλουμενοι ή φτωχή αγροτιά, πρέπει να δώσουμε ενιαία απάντηση.

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό.

Άλλωστε, θυμίζουμε, δεν υπάρχει Σύνοδος της ΕΕ από το ‘90 και μετά που να μην γυρνάει η κυβερνητική επιτροπή και να λέει πετύχαμε θρίαμβο. Είτε αφορά το Κυπριακό, είτε αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας, της ΦΥΡΟΜ, είτε αφορά κοινοτικά ποσά, είτε αφορά την ΚΑΠ, πάντα ο εκάστοτε έλληνας πρωθυπουργός γυρνούσε θριαμβευτής για να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να γίνει κατανοητό ότι ο θρίαμβος ήταν μόνο για την πλουτοκρατία και ποτέ για το λαό.

Πόλεμος, λοιπόν, στον πόλεμο. Με ακόμα περισσότερο αίσθημα ευθύνης, το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα με όλες τις μορφές ξεκινώντας από τον τόπο δουλειάς και τη γειτονιά κι από το χωριό, φθάνοντας μέχρι μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, αλλά και σε συντονισμό με τους λαούς της Ευρώπης.

Ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα στραφεί εναντίον όλων των λαών των κρατών - μελών της ΕΕ και όχι μόνο. Αυτό το υπογραμμίζουμε.

Είναι ένας μηχανισμός που στήθηκε με αφορμή την Ελλάδα, είναι ένας μηχανισμός που δείχνει προσωρινούς συμβιβασμούς και συμμαχίες, αλλά αυτός ο μηχανισμός θα χρησιμοποιηθεί και για το λαό της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, για την Ιταλία, και βεβαίως θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Κι αν αυτός ο μηχανισμός ναυαγήσει, κάποιον άλλο καταπιεστικό οικονομικό πολιτικό και στρατιωτικό μηχανισμό θα βρουν, προκειμένου να διασφαλίσουν να περάσουν γρήγορα τα μέτρα πριν χειραφετηθεί το κίνημα, πριν τους τρομοκρατήσει, πριν διεκδικήσει ουσιαστικές κατακτήσεις προς τα μπρος.


Δυναμική και αισόδοξα εύστοχη η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

υ.γ. Αύριο είναι οι εκλογές για το σωματείο οικοδόμων στη πόλη μας. Καλώ όσους μας διαβάζουν και είναι... η έχουν φίλους οικοδόμους να βοηθήσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Π.Α.ΜΕ).
Γιατί για κάθε μεγάλη αλλαγή χρειάζεται ένα μικρό πρώτο βήμα.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Λίγο γέλιο δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν.

25η Μαρτίου
και να ένας καλλιτέχνης που αντιστέκεται με το δικό του τρόπο.
Ιδεολογικά δεν είχαμε κοινή αφετηρία, αλλά όσο μεγαλώνω τόσο τον εκτιμώ περισσότερο και θεωρώ ότι έχουμε πια συναντηθεί στα περισσότερα.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μεγάλη μαγκιά να είσαι κομμουνιστής στο Ισραήλ



ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Το ΚΚΕ, καταδικάζει τη δίκη - παρωδία σε βάρος του συντρόφου Μοχάμμαντ Μπαρακέ μέλους του Π.Γ. του Κ.Κ. Ισραήλ και προέδρου του Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα «Χαντάς» που ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου.

Πρόκειται για νέα αντικομμουνιστική αντιδημοκρατική αντιλαϊκή πολιτική δίωξη την οποία ασκεί η κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ με την οποία επιδιώκει τον στραγγαλισμό της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης που αντιστέκεται σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετική πολιτική του Ισραήλ.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την πολιτική του κράτους και της κυβέρνησης του Ισραήλ, καθώς και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της ΕΕ που σταθερά στηρίζουν και ενθαρρύνουν την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ. Το δικό τους μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά έχουν και η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τα άλλα κόμματα που συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Καλούμε τον λαό να εκφράσει την συμπαράστασή του στο ηρωικό Κ.Κ. Ισραήλ και τους συμμάχους του, που αγωνίζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς και στον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται για την απελευθέρωση των εδαφών τους από την ισραηλινή κατοχή.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εχω ένα βάρος και το Μααλόξ δεν κάνει τίποτα




Σχολιάζοντας την επικαιρότητα:

Στη προ-προηγούμενη ανάρτηση έκανα ένα σχόλιο για το Παναγόπουλο και τη (τρομακτική για το σύστημα) παρέμβασή του επί του φορολογικού... Την ίδια ακριβώς πρόταση με τον Παναγόπουλο έκανε κι ο Τσίπρας στη βουλή και λίγο αργότερα συμφώνησε με τη παρέμβαση Τσίπρα κι ο Σαμαράς. Ανακεφαλαίωση: Παναγόπουλος-Τσίπρας-Σαμαράς συμφωνούν να μη φορολογηθούν οι αποζημιώσεις των απολύσεων. Κανείς δεν έβαλε το ζήτημα της απαγόρευσης των απολύσεων σε μια τρομακτικά δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη. Όλοι θέλουν να παζαρέψουν τη μιζέρια της εργατικής τάξης, κανείς να την ανατρέψει. Δεν με εξέπληξε βέβαια και πολύ το γεγονός. Την ξέρω την πολιτική των κομμάτων τους. Απλά ήταν αηδιστική η ομοφωνία...Λες και αντέγραφαν ο ένας τον άλλο.

Έχει αρχίσει και γίνεται γραφική, εθιμοτυπική και ξενέρωτη κάθε μέρα που υποτίθεται αφιερώνεται σε περιβαλλοντικά η άλλα κοινωνικά ζητήματα....Μέρα της Γης , μέρα του Νερού κλπ. Θα μου πείτε... κάτσε ρε φίλε. Και συ σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκες στη μέρα της Γυναίκας.
ΣΩΣΤΑ.
Μόνο που έκανα ιστορική αναφορά στους ταξικούς αγώνες που γέννησαν το φεμινιστικό κίνημα, και την ανάγκη να δούμε τα ιδιαίτερα ζητήματα των γυναικών από πολιτική-οικονομική-κοινωνική σκοπιά. Επίσης στο τέλος ανέφερα τους λόγους που επικαιροποιούν το κάλεσμα για συμμετοχή των γυναικών σε ταξικούς αγώνες. Το σύστημα και οι "αφιερωμένες μέρες" του, όχι μόνο αγώνες δεν ξεσηκώνουν, αλλά αντίθετα καλύπτουν τις ευθύνες του συστήματος, και προπαγανδίζουν τον απολίτικο εθελοντισμό ως λύση. Οι μεγαλοστομίες τους και ο ορυμαγδός στοιχείων που ανακοινώνουν, δεν κινητοποιούν τον κόσμο παρά για κανένα μάζεμα υπογραφών, ή καμμια δεντροφύτευση. Συμμετέχοντας σε αυτές τις εκδηλώσεις κάποιοι βολεύουν τις ένοχες συνειδήσεις τους. Τι να το κάνεις, για παράδειγμα, αν ο κύριος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μοίρασε μπλουζάκια για τη μέρα του Νερού, και προτείνει γενική συσκότιση και λαμπαδηφορία για την ημέρα του Περιβάλλοντος, όταν τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, με την πολιτική του συναινεί ή συμβάλλει στη καταστροφή του περιβάλλοντος. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥΣ; θα θελα τη γνώμη σας εδώ.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

NOT IN MY NAME






ΟΧΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στην Ουάσιγκτον.
Χιλιάδες Αμερικάνοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας την επιστροφή των Αμερικάνων στρατιωτών και τη λήξη της επέμβασης σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Τα ΜΜΕ σε Αμερική και Ευρώπη έθαψαν την είδηση.
Ο κ Ομπάμα, είναι ο μόνος άνθρωπος που κέρδισε προκαταβολικά βραβείο Νόμπελ ειρήνης.
Γιατί ...θα....σταματούσε το πόλεμο.

Περισσότερα στο http://www.youtube.com/watch?v=DlWPlIUXqU0&feature=player_embedded#
και στο http://www.youtube.com/watch?v=2pF4KjbbljE