Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αγιος Νικόλαος...Οι πιο ανέλπιστες χαρές, σου δίνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία


ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΡΕΞ" ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ

Αγαπητοί συναγωνιστές,
στον Άγιο κάναμε μια εκδήλωση πάνω από τις προσδοκίες μας. Δεν πιστεύαμε εμείς οι ίδιοι στα μάτια μας. Συνέρρευσαν 350 αλληλέγγυοι. Γέμισε ασφυκτικά με κόσμο η κεντρική αίθουσα του ΡΕΞ (300 θέσεις) και το 70% του εξώστη και των θεωρείων (100 θέσεις). Ηλικιακά το 80% ήταν μεταξύ 15-45 χρόνων. Δεν ήταν δηλαδή της γενιάς της μεταπολίτευσης που ζυμώθηκε με τους αγώνες της PLO . Ταξικά ήταν κυρίως μεσαία στρώματα (καθηγητές, γιατροί, έμποροι) αλλά και αρκετοί εμποροϋπάλληλοι και νεαρόκοσμος που δουλεύει σε μπαρ και ξενοδοχεία. Φοιτητές δυστυχώς λίγοι.
Σημαντικά στοιχεία:
1) Ο καπετάνιος της αποστολής Γιώργος Κλώντζας είναι από Άγιο Νικόλαο, ο οποίος και αποθεώθηκε σαν λαϊκός αγωνιστής
2) Ο κόσμος έκατσε με ευλάβεια μέχρι το τέλος της συζήτησης (διαρροές υπήρξαν λίγες προς το τέλος όταν η συζήτηση ανακυκλωνόταν)
3) Όλοι χειροκρότησαν με πάθος και στο τέλος της ταινίας, και σε κάθε ποίημα που διάβαζε ο Στέλιος Μάινας, αλλά και στη διάρκεια των τοποθετήσεων του Πέτρου Περάκη και Βασίλη Χατζηδάκη.
4) Δεν επιδιώξαμε να φέρουμε κανένα πολιτικό ή βουλευτή όχι μόνο γιατί φοβηθήκαμε το ....σομπρέρο, αλλά και για να μην δημιουργήσουμε πολώσεις με κάποιους πολιτικούς χώρους. Τους θέλαμε όλους-ήρθαν όλοι. (Σαφώς και οι νεοδημοκράτες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά όλοι οι άλλοι χώροι και οι επιρροές τους έδωσαν έντονο παρών).
5) Δεν επιδιώξαμε συνεργασία με κανένα επίσημο κρατικό ή αυτοδιοικητικό φορέα. Όλη η εκδήλωση βγήκε από τα κάτω. Αυτό γιατί αποφασίσαμε ότι θα ήταν άδικο για τα παιδιά της τοπικής συνέλευσης που τόσο έτρεξαν την εκδήλωση, να μετατραπούν σε πιόνια κάποιων που θα χρησιμοποιούσαν το δικό τους πάθος για να εμπλουτίσουν το "προοδευτικό" βιογραφικό τους στις επόμενες εκλογές.
6) Όλα τα έξοδα βγήκαν μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά των αλληλέγγυων αλλά και κάποιων επαγγελματιών που δεν πήραν φράγκο (Βιβλιοπώλες, τυπογράφοι, κλπ)
Τα έσοδά μας είναι 1967,5ε και είναι καθαρά. Τα λεφτά τα έχει ήδη ο Πέτρος Περάκης.
7) Την αίθουσα για τη προβολή μας την παραχώρησε η κινηματογραφική λέσχη Αγίου Νικολάου (όπως και τον προβολατζή). Ακύρωσε ουσιαστικά μια δικιά της προβολή, από την οποία τα παιδιά θα εισέπρατταν φράγκα...Όμως όχι μόνο δεν θέλησαν καμμία αποζημίωση αλλά προπαγάνδισαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση θεωρώντας την δική τους. Ακόμα κι ο υπάλληλος της αίθουσας (υπεύθυνος για φως και ήχο) δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Και φυσικά κι ηθοποιός Στέλιος Μάινας ήρθε αυτοβούλως και μας ευχαρίστησε αυτός για την εμπειρία που πήρε.
8) Στην εκδήλωση ήρθε ο Δήμαρχος με 3 Δημοτικούς συμβούλους, κι ένας Αρχιμανδρίτης. Η Νομαρχία απουσίαζε. Κανείς από όλους τους δεν προσφωνήθηκε ιδιαιτέρως, γιατί για μας όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ίδια αξία.
9) Καμμιά από τις τοποθετήσεις που έγιναν, δεν ήταν υπέρ μιας γενικής ειρήνευσης. Όλοι προτάξαν το δικαίωμα των Παλαιστινίων για λευτεριά και αυτοδιάθεση.


Αυτά από την μικρή μας πόλη των 10.000 κατοίκων, που όμως έδειξε απίστευτη αλληλεγγύη για το κοινό σκοπό.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

.....................ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.....................



Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ
ΓΑΖΑ: μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην ανατολική γωνιά της Μεσογείου.
Εκεί ζουν 1,5 εκ. Παλαιστινίων. Χτισμένοι από ξηράς με τοίχος κι αποκλεισμένοι από θάλασσα, επιβιώνουν στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, το στρατοκρατικό προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού, κρατάει σκλάβο ένα λαό.
Αυτός ο λαός δεν σκύβει. Δεν προσκυνά. Χιλιάδες οι νεκροί, φυλακισμένοι, ανάπηροι και εξόριστοι. Μα οι θυσίες τους γενάν καθημερινά τους νέους αγωνιστές της λευτεριάς.
Ετούτος ο περήφανος λαός είναι δίπλα μας. Κι ακόμα πιο κοντά. Είναι μέσα στις καρδιές μας. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.
Κάποιες εξουσίες θέλουν να μας πείσουν ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός φυγόπονων, καλοπερασάκηδων και απατεώνων.
Όμως το 2008, για μια ακόμα φορά καταπλήξαμε τον κόσμο από την Ελλάδα. Δύο ελληνικά καΐκια με Έλληνες και ξένους διεθνιστές, έσπασαν μετά από 41 χρόνια, τον ναυτικό αποκλεισμό της Παλαιστίνης.
Τώρα θα είμαστε περισσότεροι και δυνατότεροι. Αρχές Μάη 2010, σαλπάρουμε με 8 πλοία από όλο τον κόσμο, για να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη των λαών είναι δυνατότερη από τον φόβο.
Το Ελληνικό πλοίο θα δωρηθεί στον Παλαιστινιακό λαό και από του φορτίου του τα οικοδομικά υλικά , θα ξαναχτιστούν σχολειά και νοσοκομεία.
Λασηθιώτη-Λασηθιώτισσα μπορεί να σου άδειασαν το πουγκί σου, αλλά όχι και την ψυχή σου.
ΣΤΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
τοπική επιτροπή στήριξης της δράσης "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"
.