Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ




Στα πλαίσια του κινήματος ανυποταξίας, χαιρετάμε τις φωνές που υψώνονται από αξιοπρεπείς ανθρώπους αλλά και τοπικούς φορείς, ζητώντας την απελευθέρωση των παραλιών, (Τσιφλίκι Ελούντας ως Πλάκα) από τα φράγματα που βάζουν σε ντόπιους και ξένους παραθεριστές, τα γειτνιάζοντα με τον αιγιαλό ξενοδοχεία. Τα τείχη που έχουν υψώσει, (ακόμα κι όσα δεν είναι παράνομα) εμποδίζουν την οπτική απόλαυση μιας από τις πιο όμορφες διαδρομές της ...Κρήτης και εμποδίζουν ή περιορίζουν το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Η σιωπηρή συγκατάβαση του Δήμου και των άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο από αυτόν της αγωνιστικής επαναδιεκδίκησης των δικαιωμάτων που μας στέρησαν.
Για αυτό την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των φορέων και θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας μαζί στις 11 το πρωί, με αφετηρία στο Τσιφλίκι.
Καλή αντάμωση στους αγώνες.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Καλά πήγε η παρουσίαση του πλαισίου αρχών της Λαϊκής Συσπείρωσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μια πολύ καλή αρχή για τα δεδομένα της πόλης αλλά και της εποχής (εντός σαιζόν), έγινε στην ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το καφέ «Περίπου» γέμισε από κόσμο, με ηλικιακή πλειοψηφία τους σαραντάρηδες. Τα κοινωνικά στρώματα που κυρίως εκπροσωπήθηκαν ήταν από εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Μικρή δυστυχώς η συμμετοχή νεολαίας, η οποία φαίνεται να αποστρατεύεται πρόωρα απογοητευμένη από τις κοντινές και μακρινές εξουσίες… Βέβαια η νεολαία, μπορεί να κάνει την ανατροπή και να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτό μένει να το παλέψουμε από πλευράς του συνδυασμού. Το επόμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρεθεί στους χώρους που δουλεύει η νεολαία, μπολιάζοντας με το μήνυμα του αγώνα, της αντίστασης και της ανυπακοής, τη σκέψη της.


Η ιδρυτική μας συνέλευση έθεσε τις πολιτικές αρχών μας που θα διέπουν το πρόγραμμα:
Όσοι βρεθήκαμε τη 1η Σεπτέμβρη στο «Περίπου», διατρανώσαμε τη θέλησή μας για ένα δυνατό κίνημα, ενάντια τις πολιτικές που σκοτώνουν την αυτοδιοίκηση, τις πολιτικές που στενεύουν τα δικαιώματά μας και τις πολιτικές που αδειάζουν τις τσέπες μας. Απαιτούμε ένα Δήμο που θα λέει την αλήθεια στους δημότες, ένα δήμο συμπαραστάτη της λαϊκής οικογένειας, ένα δήμο που θα διεκδικεί κονδύλια από την κρατική εξουσία. Απαιτούμαι ένα δήμο που θα μπαίνει μπροστά και θα δίνει μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος, απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις συμφερόντων που εποφθαλμιούν ήδη τους Άγιους Πάντες και τη Κολοκύθα. Απαιτούμε ένα Δήμο που θα συνδράμει τους αλλοδαπούς στην ατέρμονη γραφειοκρατική περιπέτεια που το κράτος τους έχει επιβάλλει. Ένα Δήμο που δεν θα υλοποιεί την αντεργατική πολιτική και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αλλά αντίθετα θα σέβεται τους εργαζόμενούς του και το δικαίωμά τους για σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς.
Δεν συμφωνούμε με την εκχώρηση σε ιδιώτες τομέων όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ανακύκλωση κλπ. Αρνούμαστε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) γιατί ανεβάζουν υπέρμετρα το κόστος κατασκευής το οποίο αναπροσαρμόζουν κατά το δοκούν, μεγαλώνουν το χρόνο παράδοσης, και απαξιώνουν τον τοπικό κατασκευαστικό τομέα σε μια εποχή παρατεταμένης κρίσης.


Ο Καλλικράτης, γνήσιο τέκνο της πολιτικής του «μνημονίου» και της επιτήρησης, θα συμβάλλει στην ερήμωση της υπαίθρου, στην μετατροπή των Δήμων σε μακρύ φορολογικό χέρι της κυβέρνησης, στην μεταβίβαση αντιδραστικών πολιτικών του κεφαλαίου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθείας στην Ελληνική περιφέρεια.
Το κύριο μέλημά μας δεν είναι το πόσες θέσεις θα κερδίσουμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα ανυποταξίας στις πολιτικές του κεφαλαίου. Τα σημάδια είναι καλά και τη προσπάθειά μας πλαισιώνουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό του κόσμου της δουλειάς και της δημιουργίας.


Στα πλαίσια του κινήματος ανυποταξίας, χαιρετάμε τις φωνές που υψώνονται από αξιοπρεπείς ανθρώπους αλλά και τοπικούς φορείς, ζητώντας την απελευθέρωση των παραλιών, (Τσιφλίκι Ελούντας ως Πλάκα) από τα φράγματα που βάζουν σε ντόπιους και ξένους παραθεριστές, τα γειτνιάζοντα με τον αιγιαλό ξενοδοχεία. Τα τείχη που έχουν υψώσει, (ακόμα κι όσα δεν είναι παράνομα) εμποδίζουν την οπτική απόλαυση μιας από τις πιο όμορφες διαδρομές της Κρήτης και εμποδίζουν ή περιορίζουν το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Η σιωπηρή συγκατάβαση του Δήμου και των άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο από αυτόν της αγωνιστικής επαναδιεκδίκησης των δικαιωμάτων που μας στέρησαν.
Για αυτό την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των φορέων και θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας μαζί στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Τσιφλίκι.
Καλή αντάμωση στους αγώνες.


Υ.Γ.Η ιδρυτική μας συνέλευση θα ήταν λιγότερο πετυχημένη αν δεν συνοδευόταν από πανέμορφα λαϊκά τραγούδια. Λαϊκά τραγούδια που δεν ακούμε συχνά στους καιρούς μας, από το πολύ καλοδουλεμένο συγκρότημα της Ξανθούλας Πορφυράκη, Παναγιώτη Χουλιάρα, και Γιώργου Καπαράκη. Ευχαριστούμε επίσης τα παιδιά στον ήχο και βέβαια τα παιδιά του «Περίπου» που μας φιλοξένησαν.