Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τζαμπατζήδες είστε και φαινόσαστε



To κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους τα δώρα τους, τους περικομμένους μισθούς και τις περικομμένες συντάξεις τους.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα λεηλατημένα της περιόδου 1950 - 1990, που ανέρχονται σε πάνω από 58 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη καταβληθείσες υποχρεώσεις άνω των 9 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στα δημόσια νοσοκομεία πάνω από 6 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών από το 2002 και μετά μη καταβληθείσες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστούν ως Γενική Κυβέρνηση προς τρίτους 7,1 δισ. ευρώ.
Οι επιχειρηματίες, με τις πλάτες του κράτους, των κυβερνήσεων, του δημοσίου, χρωστάνε βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές 8 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στο ΙΚΑ πάνω από 9 δισ. ευρώ.
Το ΙΚΑ, με ευθύνη του κράτους, των κυβερνήσεων, του δημοσίου, χρωστάει 7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΔ και πάνω από 2 δισ. ευρώ στον ΟΕΚ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις, το δημόσιο, χρωστάνε στη ΔΕΗ περί τα 2 δισ. ευρώ.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις, το δημόσιο, που έχουν ρίξει τις δαπάνες για την εκπαίδευση στο τελευταίο σκαλί της Ευρώπης, χρωστάνε - εδώ και πέντε δεκαετίες - την εκπλήρωση του αιτήματος της απόδοσης του 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία.
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, βουλιάζουν στα χρέη ακόμα και τις μονάδες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά!
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε φορείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Κάποια στιγμή έφτασαν να χρωστάνε μέχρι και τα έξοδα της κηδείας του Ευγένιου Σπαθάρη!
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όμως οι διάφοροι «τζουμπέδες» που συναπαρτίζουν το κογκλάβιο της εξουσίας, έχουν το θράσος να αποκαλούν «τζαμπατζή» τον ελληνικό λαό.
Χρωστάνε στους εργάτες, στους αγρότες, στους υπάλληλους, χρωστάνε στον κάθε καταπιεζόμενο και καταληστευόμενο της μισθωτής εργασίας, αλλά τα «άδεια ταμεία» τους είναι πάντα γεμάτα όταν πρόκειται να επιχορηγηθούν βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές.
Αλήθεια, πότε ο κ. Παπανδρέου θα φτιάξει ένα νόμο - σαν αυτό που του υπέδειξαν οι εργολάβοι για τα διόδια - ενάντια στους «τζαμπατζήδες» του κράτους του, της κυβέρνησής του και του δημοσίου του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου