Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Να μην γίνει η Κρήτη ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη βόρεια Αφρική



Πρόταση ψηφίσματος
Ηράκλειο, 28/2/2011

της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου (Παράρτημα ΕΕΔΥΕ)
προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου για τις εξελίξεις στη Λιβύη


Οι δημότες του Ηρακλείου παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη, με το λιβυκό λαό να πνίγεται στο αίμα. Ο αριθμός των νεκρών, τραυματιών και συλληφθέντων ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες. Η χρησιμοποίηση της πολεμικής μηχανής σε βάρος των διαδηλωτών είναι ολοφάνερη.

Την ίδια στιγμή η ιμπεριαλιστική βία εντείνεται και νέα σχέδια ετοιμάζονται για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ, βάζοντας σε εφαρμογή το Νέο του Δόγμα με πρόσχημα την "ανθρωπιστική βοήθεια" και την "αποκατάσταση της δημοκρατίας". Με απίστευτη υποκρισία, οι ιμπεριαλιστές διεθνώς καταδικάζουν τη βία και ζητούν επίλυση των προβλημάτων του λιβυκού λαού μέσω διαλόγου.

Πίσω, από την επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ - ΕΕ, κρύβονται οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και την αύξηση της επιρροής τους στην καινούρια κατάσταση που διαμορφώνουν στην περιοχή οι λαϊκές εξεγέρσεις. Σε καμία των περιπτώσεων δεν κόπτονται για τα δικαιώματα του λαού, για τα οποία οι ιμπεριαλιστές, ούτως ή άλλως, δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή όσο το καθεστώς του Καντάφι έκανε τη δουλειά τους.

Η «σταθερότητα» και η «ενεργή παρουσία της χώρας», που προπαγανδίζει και επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι της, στην ΕΕ, αφορά στη διασφάλιση του ενεργειακού ανεφοδιασμού και των μονοπωλιακών συμφερόντων στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η κυβέρνηση, έχει αναθέσει στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ρόλο ΝΑΤΟικής δύναμης επιτήρησης ΝΑΤΟικών προδιαγραφών της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, μεταξύ νότιων ελληνικών παραλίων και Λιβύης. Αυτή η πολιτική μπορεί να είναι χρήσιμη για τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, αλλά όχι για το λαό, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ήδη, έχει ενεργοποιηθεί η βάση της Σούδας από τους αμερικανούς και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους στην περιοχή για την προώθηση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Από της 23/2/2011 το εμπορικό πλοίο «ROY. M. WHEAT» με σημαία Αμερικής, μισθωμένο από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έχει ελλιμενιστεί στους Καλούς Λιμένες, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και μεταφέρει κοντέινερς, ενώ προβλέπεται να παραμείνει για ακόμη 10 μέρες.

Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου
1. καταδικάζει την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε βάρος των διαδηλωτών στη Λιβύη και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της, που αγωνίζεται για δημοκρατικά, κοινωνικά δικαιώματα, ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.

2. Καταγγέλλει τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική, με το πρόσχημα της "αποκατάστασης της δημοκρατίας". Τη "δημοκρατία", που δήθεν μπορεί να εγγυηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την έχουμε δει στην πράξη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κόσσοβο και παλαιότερα στην Κορέα και στο Βιετνάμ. Είναι η "δημοκρατία" της ιμπεριαλιστικής βίας, της καθυπόταξης των λαών στον ιμπεριαλισμό, που μόνο αίμα και πόνο προκαλεί στα λαϊκά στρώματα.

3. Είναι αντίθετο σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια και καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τη βάση της Σούδας, που αντικειμενικά αποτελεί "ορμητήριο" αυτών των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών σχεδίων και "εστία" κινδύνου για τους λαούς της περιοχής.

Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών της περιοχής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου