Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών


O κύβος ερρίφθη. Με τη βούλα του ΟΗΕ και με την έμμεση στήριξη ή ανοχή της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Κίνας αμέσως μετά την εισβολή στο Μπαχρέιν για να σώσουν τους χαλίφηδες του μαύρου χρυσού αποφασίστηκε η πολεμική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης "με όλα τα μέσα" εκτός από στρατιωτική εισβολή χερσαίων δυνάμεων την ίδια στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί έχουν ουσιαστικά ηττηθεί στρατιωτικά. Μέσα στις επόμενες μέρες (ή ώρες;) οι γαλλικές και βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις αναμένεται να ξεκινήσουν βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του λιβυακού στρατού από αεροπορία και ναυτικό (πως θα επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης;) Το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη πολεμική επιχείρηση αποτελεί μέρος του σχεδιασμού μιας νέας εποχής πολεμικών εισβολών, με τις αιμοσταγείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παίζουν το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα για την επιβολή της τάξης όποτε γουστάρουν. Το ότι το καθεστώς Καντάφι ήταν η μόνη αραβική κυβέρνηση που υποστήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ και επιδίωκε ένα ρόλο σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και είναι ένας διεφθαρμένος και μισητός δικτάτορας που δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα το λαό του για να παραμείνει στην εξουσία δεν κάνει στο ελάχιστο αυτή την επίθεση ούτε νόμιμη, ούτε σε καμία περίπτωση ηθική. Η επίθεση όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την υποστήριξη στον Καντάφι αλλά την ενισχύει. Και τα περί "χειρουργικών" βομβαρδισμών για την προστασία του άμαχου πληθυσμού τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το σενάριο παρέλασης του στρατού της αντιπολίτευσης -που θα εξοπλιστεί στρατιωτικά από τους ιμπεριαλιστές- με ταυτόχρονη αεροπορική κάλυψη από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις απειλεί να πνίξει τη χώρα και την περιοχή στο αίμα, ειδικά αν η εξέγερση χάσει τη λαϊκή υποστήριξη που της έχει απομείνει.

Το ότι οι διεθνείς δυνάμεις παριστάνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των εξεγερθέντων ή για να είμαστε ακριβείς στο πλευρό όχι όλων των εξεγερθέντων αλλά της πτέρυγας της εξέγερσης που μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν στη μισητή κυβέρνηση του Καντάφι και σχεδίαζε την ανατροπή της σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή άλλων δυνάμεων και για την υποστήριξη ντόπιων και ξένων συμφερόντων δεν σημαίνει ότι σε μια μελλοντική εξέγερση ή επανάσταση οι ιμπεριαλιστές δεν θα ταχθούν με το μέρος του καθεστώτος. Σε ένα αυριανό πιθανό σενάριο που γίνει εξέγερση στην Ελλάδα και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης ο ΟΗΕ ή ο Ευρωστρατός μπορεί να αποφασίσει τη δράση ώστε να "προστατεύσει τις επενδύσεις τους" στη χώρα. Ντροπή στον Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του που συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική αυτή εκστρατεία και με τη Σούδα να αποτελεί το αβύθιστο αεροπλανοφορο του ΝΑΤΟ στη μεσόγειο και την κύρια βάση των αεροπορικών και ναυτικών βομβαρδισμών.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί εναντίον όλων αυτών που σκορπίζουν το θάνατο και να καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Να κλείσει αμέσως η Σούδα. Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης. Κάτω η κυβέρνηση Παπανδρέου, έξω όλες οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα, κανένας έλληνας στρατιώτης εκτός συνόρων, έξω οι πολεμικές δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ από τα αεροδρόμια και τις θάλασσες της Ελλάδας, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε . Νίκη στον εξεγερμένο λαό της Λιβύης και όχι στα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών.

Η ανάρτηση είναι η τελευταία του μπλόγκ evriteros.blogspot.com
Θα μας λείψει η ποιότητα των σχολείων σας καθώς και η κριτική συμβολή σας στην ενότητα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

.

3 σχόλια:

  1. Τι περιμένετε από τους γραικύλους των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ;Τι περιμένετε από τους καναπεδάτους δανειοδοτούμενους; Δεν ξέρω αν είναι δικτάτορας ο Μουαμάρ. Αυτό θα το κρίνει ο αδέκαστος ιστορικός του μέλλοντος κι όχι τα κοπρόσκυλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που μόλις τους τηλεφώνησε ο Ομπάμιας έτρεξαν να κρύψουν τις φωτογραφίες τους με τον 'δικτάτορα' και να σφυρίζουν αδιάφορα για τα οικονομικά αλισβερίσια μαζί του. Η επιβολή του διακηρυγμένου αμερικάνικου δόγματος 'Νέα Μέση Ανατολή' επιτάσσει καθεστώτα 100% πιστα στο εβραιοκρατούμενο λόμπυ του Ομπάμια κι ο Μουαμάρ δεν τους είναι τέτοιος, πρόδωσε τον αραβικό κόσμο στον πόλεμο του Ιράκ. Δεν παραδειγματίστηκε από την τύχη του Σαντάμ, άσε που οι αμερικάνοι δεν ξεχνούν πως έχασαν τον μπούσουλα στη Λιβύη. Εγώ πάντως, κι ανεξάρτητα από την ποιότητα του Μουαμάρ, για να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου από την στιγμή που αντιστέκαεται στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό είμαι μαζό του. Εσάς δηλαδή δεν σας παραξενεύει το γεγονός ότι όλος ο αραβικός κόσμος ξεσηκώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα και θέλουν ηγέτες τύπου ΓΑΠ και 'Δημοκρατίες' σαν την Ελλάδα; Εσάς δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα του ΓΑΠ δεν έχει προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ; Ότι οι τουρκικές φρεγάτες κυκλοφορούν ανενόχλητες στο Αιγαίο παρεμποδίζοντας τις θαλάσσιες έρευνες σε περιοχή νότια του Καστελόριζου ξεκινώντας την πρώτη καταγραμμένη αμφισβήτηση του νησιού, το οποίο βρίσκεται, κατά Νταβούτογλου, στη Μεσόγειο; Πόσο μακριά νομίζετε ότι βρισκόμαστε από την εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια; Κι ακριβώς επειδή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο εθνικός εξευτελισμός είανι για άλλη μια φορά σίγουρος. Όπως τότε που το παχύδερμο παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Η χειρότερη στιγμή του Ελληνικού αστικού κράτους. Για δέστε τα όλα αυτά μαζί για να ξέρουμε γιατί είμαστε αντιιμπεριαλιστές.
    Πόλεμος ενάντια στην αστική τάξη κάθε χώρας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των Λαών, ΛΑΙΚΉ ΕΞΟΥΣΙΑ, Θάνατος στον Φασισμό των αστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ. Η Τρόικα δεν μας 'ήρθε' από μόνη της. Συνειδητά υπηρετεί την αντιλαϊκή, αντεθνική κι αντεργατική πολιτική το ΠΑΣΟΚ.
    VENCEREMOS!Ρωμύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εβραιοκρατουμενο λομπυ???...Αν το ελεγε καποιος αλλος θα ηταν φασιστας,ρατσιστης,αντισημιτης..οχι οτι εχεις αδηκο δηλαδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωμύλε αγγλικά μας δίδαξες. Οπότε ξέρεις τι γράφει το πανό. Είναι σε κάτι που δεν συμφωνείς;
    Και πως ακριβώς αντιστέκεται ο Καντάφι στον ιμπεριαλισμό; Το καλό παιδί τους είχε γίνει. Απλά οι ΝΑΤΟικοί θα του επιτεθούν γιατί ποντάρουν ότι αργά-γρήγορα θα ανατραπεί. Έτσι είχαν βοηθήσει τον Καραμανλή, προδίδοντας τα καλύτερα σκυλιά τους. Τους χουντικούς.
    Εγώ συμφωνώ με το κείμενο. Καμιά εμπλοκή των Νατοϊκών. Καμμιά εμπλοκή της Ελλάδας ή της Σούδας. Οι Λύβιοι μπορούν να τον κρεμάσουν από μόνοι τους. Με θυσίες. Ναί. Αν επέμβουν οι ξένοι η Λιβύη θα γίνει μπανανία και οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή