Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το δράμα του Παλαιστινιακού λαού δεν έχει τέλος.



Την Τετάρτη 20 Απριλίου, το «Oliva", ένα πλοίο παρατήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με διεθνές πλήρωμα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι της πόλης της Γάζας. Η πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη δεκάδων διεθνών οργανισμών και πολλών τοπικών παλαιστινιακών οργανώσεων. Το πλήρωμα της Υπηρεσίας Αστικής ειρήνης, το οποίο σήμερα αποτελείται από πολίτες από την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και το Βέλγιο, θα συνοδεύσει αλιείς της Γάζας στα παλαιστινιακά ύδατα. Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, θα πρέπει να παρακολουθούνται και να τεκμηριώνοναι. Δεδομένα και βίντεο θα συλλέγονται και θα διαδοθούν.


Ο Vittorio Arrigoni, ο δολοφονημένος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστήριξε σθεναρά το σχέδιο αυτό και, συνεπώς, μια ανασκόπηση της ζωής και του έργου του θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου.


Ο απόπλους της Oliva, ενός 8-μετρου λευκού μηχανοκίνητου σκάφους, θα εγκαινιάσει τη δράση της Υπηρεσίας Αστικής ειρήνης στα παλαιστινιακά ύδατα. Δεδομένου ότι με την Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι, η πρόσβαση σε αλιευτικές περιοχές έχει περιοριστεί μονομερώς από το Ισραήλ στα 3 ναυτικά μίλια. Αυτή η δραματική μείωση των 20 μιλίων που είχε συμφωνηθεί στο Όσλο έχει ως αποτέλεσμα την υπερεκμετάλλευση των αλιευτικών πεδίων στα οποία τα αποθέματα βρίσκονται κοντά στην εξάντληση. Οι αλιείς απειλούνται με πυροβολισμούς, με κατάσχεση των πλοίων τους και των αλιευτικών εργαλείων και συλλήψεις από το ισραηλινο Πολεμικο Ναυτικο που κάνει τακτικά επιθέσεις και επιδρομές στα παλαιστινιακά ύδατα.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, σχεδόν το 90% των 4000 ψαράδων της Γάζας θεωρούνται πλέον φτωχοί (με μηνιαίο εισόδημα μεταξύ 100 και 190 δολάρια) ή πολύ φτωχοί(εισόδημα κάτω από 100 δολάρια το μήνα), από 50% το 2008.


Η δρομολόγηση της Oliva είναι μια απάντηση σε αυτή την εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση. Δεκάδες διεθνείς οργανισμοί στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία που έρχεται σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις. Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί βασικό εταίρο, την παροχή νομικών ειδικών γνώσεων και κατάρτισης. Άλλες οργανώσεις που συνεργάζονται στενά με την οργάνωση είναι οι επιτροπές συντονισμού λαϊκού αγώνα, η Ένωση επιτροπών Γεωργίας και αλιείας και η ένωση αλιείας και θαλάσσιου αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου