Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο καπιταλισμός αποκαλύπτει την ανθρωποφάγο φύση του.






Τώρα που ο καπιταλισμός δεν έχει περιθώρια να συγκαλύψει τη βαρβαρότητά του, κάτω από βαρύγδουπες φράσεις τύπου "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΙΣΟΤΗΤΑ", "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"...
Τώρα που ο καπιταλισμός δεν έχει λεφτά να φτιασιδώνει την μουτσούνα του... φανερώνει αυτό που πάντα ήταν. Ένα απάνθρωπο σύστημα που νοιαζόταν για τον πολλαπλασιασμό του κέρδους μιας οικονομικής ολιγαρχίας και από την άλλη μια κρεατομηχανή για τους παραγωγούς του πλούτου δηλαδή για τους λαούς όλου του κόσμου. Μια κρεατομηχανή στην οποία η χαρά, η ελευθερία, η σκέψη και η δράση των ανθρώπων, ακόμα κι αυτή η ίδια η υγεία και η επιβίωσή τους, ήταν επιτρεπτές μόνο στο βαθμό που αναπαρήγαγαν τα κέρδη της οικονομικής ελίτ.
Από τον "Ριζοσπάστη" αλλίευσα την παρακάτω είδηση, που μου δημιούργησε ανατριχίλα και που αποδεικνύει την αλήθεια όσων προανέφερα.





ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Πετσόκοψε κατά 50% τα τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων

Την άγρια περικοπή κατά 50% των ποσών που καλύπτει το ΙΚΑ για τα τεχνικά βοηθήματα, αναπηρικά, ορθοπεδικά είδη, τεχνητά μέλη, αναπηρικά αμαξίδια κλπ. για τους ανάπηρους ασφαλισμένους του, τους ανθρώπους με παραπληγίες, ημιπληγίες και τετραπληγίες, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος, στερώντας ουσιαστικά απ' τους ανάπηρους βοηθήματα απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Με εγκύκλιο με ημερομηνία 31 Μάη 2011 το Τμήμα Παροχών του ΙΚΑ ενημερώνει για τις νέες τιμές για αναπηρικά καθίσματα, τεχνητά μέλη, γερανάκια, συστήματα ουροσυλλογής, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις, ορθοστάτες και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι μειωμένες κατά 50%. Και αυτό μάλιστα όταν ακόμα και τα ποσά που κάλυπτε μέχρι πρότινος το ΙΚΑ ήταν πολύ κάτω απ' τις τιμές της αγοράς, με αποτέλεσμα οι ανάπηροι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους. Σε μια εποχή που οι οικογένειες απ' τα λαϊκά στρώματα και κυρίως εκείνες που έχουν ανάπηρο μέλος πλήττονται βάναυσα απ' την αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα, το ΙΚΑ περικόπτει ακόμα και τα τεχνητά μέλη που έχουν ανάγκη οι ανάπηροι!

Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον το ΙΚΑ έδινε στους ασφαλισμένους για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου, που στην αγορά κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ, μόλις 1.900 ευρώ, συν το ΦΠΑ, και τα υπόλοιπα τα έβαζε ο ανάπηρος από την τσέπη του. Πλέον το ΙΚΑ δίνει μόνο 900 ευρώ! Τα ειδικά παπούτσια που απαιτούνται για ανθρώπους με ελαφριές αναπηρίες στα πόδια κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ. Μέχρι πρόσφατα το ΙΚΑ κάλυπτε το κόστος, αφαιρώντας 25% που ήταν η συμμετοχή του ασφαλισμένου και πλέον καλύπτει μόνο 176 ευρώ. Για παράδειγμα, το ΙΚΑ πλέον δίνει για ένα κολάρο 2,5 ευρώ ενώ οι τιμές της αγοράς είναι γύρω στα 30 ευρώ, ενώ υπάρχουν και εξειδικευμένα κολάρα που κάνουν 70 ή και 120 ευρώ!

Διαμαρτυρία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων
Τις άγριες περικοπές στα τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους, συνολικά την πολιτική των περικοπών, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στη διοίκηση του ΙΚΑ.

Στο υπουργείο Υγείας οι ανάπηροι και γονείς συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι οι περικοπές είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής. Οι ανάπηροι κατήγγειλαν ακόμα την πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων και στην Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι γίνεται με στόχο τη μείωση της ήδη δραματικά μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης και ότι θα οδηγήσει σε παραπέρα συρρίκνωση των ήδη ανεπαρκών υπηρεσιών. Κατήγγειλαν ότι ήδη οι οικογένειες με παιδιά με βαριές αναπηρίες δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους για εκπαίδευση και αποκατάσταση γιατί πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Ακόμα ότι κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας σε παιδιά με βαριές αναπηρίες που κληρονομούν τη σύνταξη του θανόντος γονιού αν η σύνταξη του γονιού υπερβαίνει τα 330 ευρώ.

Οι διαδηλωτές με πορεία πήγαν στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ, όπου κατήγγειλαν τις περικοπές, αλλά και τις δηλώσεις του διοικητή Ροβέρτου Σπυρόπουλου ότι όσοι αντιδρούν στις περικοπές στηρίζουν τις εταιρείες και την ανομία που υπάρχει! Ξεκαθάρισαν ότι οι περικοπές γίνονται για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, απαίτησαν τη δημιουργία δημόσιου τεχνολογικού φορέα, έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των απαραίτητων βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους ανάπηρους.

Μετά από αυτά και με αφορμή κατάληψη που έγινε στα γραφεία της διοίκησης από ομάδα αναπήρων, η διοίκηση του ΙΚΑ κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι «η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ, για ριζικό χτύπημα της σπατάλης και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις δαπάνες Υγείας, δεν πρόκειται να ανακοπεί».

Είναι πολύ βασικό να αντισταθούμε όλοι, για να μην ξανακυλήσουμε στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου