Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Απογοητευτική είναι η εικόνα που θα αντικρίσει ο επισκέπτης αυτής της πόλης κατά την επίσκεψή του στη πιο λαϊκή παραλία της πόλης μας. Το Αμμούδι. Κι άντε να του εξηγήσεις ότι το κατεστραμμένο τοπίο που θα αντικρύσει, προήλθε από μια θεομηνία πριν 7 μήνες (!!!) κι ότι στη πόλη μας τα έργα στη παραλιακή ζώνη έχουν μπλοκάρει από την επικάλυψη αρμοδιοτήτων, μεταξύ μιας εκλεγμένης και μιας διορισμένης αρχής. Ο επισκέπτης που προτίμησε την Ελλάδα του πολιτισμού και των παραλιών με γαλάζιες σημαίες, δεν ασχολείται για το ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάλι. Απλά το υφίσταται.
Στο Αμμούδι λοιπόν υπάρχει ολική καταστροφή του πλακόστρωτου στη δυτική πλευρά της παραλίας. Ο κίνδυνοι να χτυπήσουν οι περαστικοί προφανείς, η σκάλα που οδηγεί στο κυλικείο βρίσκεται στον αέρα και η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ξαπλώστρες απολύτως αδύνατη, γεγονός που στερεί το Δήμο κι από απαραίτητα έσοδα.
Στην ανατολική πλευρά του πλακόστρωτου λακκούβες με νερό αποτελούν παγίδες για τους περαστικούς και τονίζουν την εικόνα της εγκατάλειψης.
Το κυλικείο της παραλίας, που μέχρι πέρσι η εκμετάλλευσή του είχε παραχωρηθεί στο Δήμο από παρακείμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα, φέτος παραμένει κλειστό και μέσα στις ακαθαρσίες. Κάποιος ίσως θα έπρεπε να ενημερώσει τους πολίτες γιατί δεν άνοιξε, ώστε να ξέρουμε σε ποιόν χρωστάμε την φετινή υποβάθμιση υπηρεσιών στη παραλία μας.
Η κορωνίδα όμως των εντυπώσεων, δημιουργείται όταν οι επισκέπτες της παραλίας χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια, που από μακριά τουλάχιστον προσδίδουν μια κάποια εικόνα οργάνωσης. Και λέμε από μακριά, γιατί από κοντά τα περισσότερα αποδυτήρια είναι κλειδωμένα, ενώ όσα είναι ανοικτά είναι σε άθλια κατάσταση, μες τη βρομιά ή έχουν μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους. Οι τουαλέτες, δεν είναι σε απελπιστική κατάσταση αλλά είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού ότι χρειάζονται ένα χέρι μόνιμης καθαρίστριας.
Αγαπητοί εκλεγμένοι και διορισμένοι παράγοντες της πόλης. Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο τόπος έγινε ονομαστός γιατί διαθέτει καθαρές παραλίες και ευγενικούς, πολιτισμένους ανθρώπους. Μην μας παίρνετε πίσω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Όχι γιατί μας στερείτε το βιοπορισμό, αλλά κυρίως την αξιοπρέπειά μας.
Επειδή ξέρουμε ότι ο ένας θα δικαιολογηθεί πίσω από την παρουσία (ή καλύτερα την απουσία) του άλλου, θέλουμε να σας τονίσουμε ότι αυτό δεν αφορά κανένα μας πια. Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από δικαιολογίες αλλά από δράση. Θεωρούμε ότι ο Δήμος, που είναι στο κάτω-κάτω της γραφής κι ο εκλεγμένος από εμάς φορέας, πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα και κανείς δεν θα τολμήσει να τον κατακρίνει γιατί έχει παραβιάσει τις αρμοδιότητές του. Ξέρουμε και τα οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη προσωπικού. Ξέρουμε για τον Καλλικράτη και το μνημόνιο. Όμως ένα συνεργείο καθαρισμού και ασβεστώματος, θα μπορούσε σε μια ώρα να κάνει την κατάσταση υποφερτή στο χώρο των τουαλετών-αποδυτηρίων. Όσο για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις θεομηνίες του Δεκέμβρη, σας έχουμε πιέσει πολλάκις σαν Λαϊκή Συσπείρωση και παίρνουμε την απάντηση ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί . Εφτά μήνες είναι αρκετοί. Κάνετε μια προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο και προχωρήστε…. Γιατί είμαστε στο «και πέντε». Παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου