Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.







Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου απέστειλε προς την ΥΠΕ Κρήτης και τους κοινωνικούς φορείς του νομού την παρακάτω επιστολή για το αδιέξοδο που έχει υπάρξει λόγω της ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς : ΥΠΕ Κρήτης
Bουλευτές Ν. Λασιθίου
Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
Επιμελητήριο Λασιθίου

Άγιος Νικόλαος 23/6/11

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ως σύλλογος εργαζομένων ότι η ρύθμιση του μνημονίου για επέκταση του μέτρου της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις και στο χώρο της δημόσιας υγείας έχει οδηγήσει σε πλήρη ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ήταν ήδη ανεπαρκές (κάλυψη 48 % επί των θέσεων του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας). Όμως από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και έχει οδηγήσει τη νοσηλευτική υπηρεσία και το νοσηλευτικό προσωπικό σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις βάρδιες των τμημάτων, ώστε να υπάρχει ασφαλής για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς λειτουργία του Νοσοκομείου.

Μέσα στο 2011 για διάφορους λόγους έχουν υπάρξει αρκετές απομακρύνσεις – αποχωρήσεις νοσηλευτικού προσωπικού (παραιτήσεις, μετατάξεις σε άλλα νοσοκομεία, άδειες κύησης κλπ), αναμένεται και υπάρχει φόβος και για άλλες αποχωρήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει καθόλου νέοι νοσηλευτές -τριες ούτε βεβαίως προβλέπεται στο άμεσο χρονικό διάστημα να υπάρξει κάποια νέα πρόσληψη, αφού όπως έχει γίνει γνωστό οι προσλήψεις για το 2011 θα ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβριο και θα είναι ελάχιστες σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι το 2010 ήρθαν στο Νοσοκομείο 30 νοσηλευτές-τριες και αποχώρησαν 35!

Σύμφωνα με εκτίμηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα τμήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (με προσωπικό ασφαλείας στις περισσότερες βάρδιες) είναι αναγκαία η αύξηση του αριθμού του σημερινού προσωπικού κατά 25 νοσηλευτές-τριες και 5 νοσοκόμους, κάτι που βεβαίως δεν είναι ορατό στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αδυναμία στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου να βγει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας με πρόβλεψη για χορήγηση έστω μίας άδειας σε κάθε τμήμα. Αυτό οδηγεί σε εξάντληση του υπηρετούντος προσωπικού και σε συνεπακόλουθη έκθεση των ασθενών σε κινδύνους για την ασφαλή νοσηλεία τους.

Με την παρούσα επιστολή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς να κάνουν ενέργειες στην κατεύθυνση να βρεθεί τρόπος να γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων.

Θα συζητήσουμε το θέμα και στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την προσεχή Δευτέρα και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν γίνει κάτι άμεσα εκφράζουμε φόβους και ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και επιφυλασόμαστε των περεταίρω ενεργειών μας.



Για το ΔΣ του συλλόγου

ο πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου