Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Υπογράφουμε και συμμετέχουμε





ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κειμενο διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο για την απαράδεκτη χωροθέτηση των Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων (Β.Α.Ε.) που θα έχει σαν συνέπεια την καταστροφή μοναδικών και αναντικατάστατων δασών της βιοποικιλότητας και του τοπίου που προστατευονται τόσο από το ελληνικό σύνταγμα όσο και από ευρωπαικές συμβάσεις. Θεωρούμε ότι η εγκατάσταση των τεράστιων εισαγόμενων ανεμογεννητριών προκαλούν μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής μας και συνιστουν απειλή όχι μόνο για την κλίμακα του Κρητικόυ τοπίου μα και για τον τουρισμό της.
Δηλώνουμε ανυποχώρητη και θα αγωνιστούμε για το σταμάτημα της δρομολογημένης διαδικασίας μαζικής ανάπτυξης Β.Α.Ε. Στην περιοχή μας. Απαντούμε τη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου ενεργειακού και χωροταξικού σχεδιασμού ΤΩΡΑ , που θα προτάσσει την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, θα είναι προσαρμοσμένος στις περιβαλλοντικές ιδιαιτερόυητες κάθε περιοχής και τον Άνθρωπο θα αποκλείει εκ των προτέρων τις τεράστιες εκτός κλίμακας μηχανές, θα εξαιρεί περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (τοπία ,NATURA κ.α.) και θα προκύπτει από ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών κι όχι από τις μονομερείς επιδιώξεις και τα συμφέρωντα επιχειρηματιών.

ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος
ΑΠΕ για τις κοινωνίες όχι για τις εταιρείες





Υ.Γ. βυσσινόκηπου: Καλό είναι να βάλουμε και το ζήτημα ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της ενέργειας που παράγεται σε αυτή τη χώρα. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα υπογράφανε να αποτελέσει η ενέργεια λαϊκή περιουσία και να είναι κάτω από λαϊκό έλεγχο ο σχεδιασμός παραγωγής και διανομής της ενέργειας. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι μέσα στο καπιταλισμό ακόμα και μια "δημόσια" επιχείρηση όπως η ΔΕΗ μπορεί να υπερασπίσει οποιαδήποτε λαϊκά συμφέροντα.




Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η εκδήλωση που ετοιμάστηκε από τους Κρουστιανούς και Κριτσώτες συναγωνιστές:





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλουμε στην ημερίδα ενημέρωσης που θα γίνει στον Κρουστα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου τη Δευτέρα 4 Ιουλη ώρα 18:00 με θέμα “Α.Π.Ε. και Επιπτώσεις στο Περιβάλλον”
Θα μιλήσουν:
• Ξηρουχάκης Σταύρος- Βιολόγος -Ερευνητής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
• Ψαρράς δημήτρης από την Οργάνωση Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης
• Πετράκης Κωστής από την επιτροπή Αγώνα Αποπηγαδιού Χανίων

Οργάνωση Ημερίδας: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κρούστα, Τοπικό Συμβούλιο Κρούστα,Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα, Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς






.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου