Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πολιτική μαγαζιού και στους βρεφονηπιακούς...Υπόλογη η Δημοτική αρχή που στηρίζει και εφαρμόζει τον 'Καλλικράτη"

Έκθετος ο Δήμαρχος, η παράταξή του και ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ

Στην τελευταία ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχαμε επισημάνει ότι η τυφλή υπακοή στα κελεύσματα της κυβέρνησης και του «Καλλικράτη», θα έχει τραγικά αποτελέσματα στη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου είχαμε γράψει:

¨Ας δούμε με συγκεκριμένο παράδειγμα σε τι αδιέξοδα τους οδηγεί μελλοντικά η διαχείρισή τους: Λόγο της οικονομικής κρίσης οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξήθηκαν από 270 πέρσι σε 370 φέτος. Το προσωπικό εξαντλημένο και υπό κατάρρευση. Την ίδια στιγμή για το 2011 το κράτος έχει επιβάλλει για την αυτοδιοίκηση 10 αποχωρήσεις για μια νέα πρόσληψη. Πέρσι δούλευαν με οριακές συνθήκες 39 εργαζόμενοι εκπαιδευτές και βοηθητικό προσωπικό. Οι νέες συνθήκες απαιτούν για να διατηρηθεί η νόμιμη σχέση νηπίων και βρεφών προς νηπιοβρεφοκόμους, την πρόσληψη τουλάχιστον άλλων 10 εργαζομένων. Πώς θα λύσουν αυτό το μαθηματικά άλυτο πρόβλημα; Έχουν 2 λύσεις. Ή θα πουν στους γονείς ότι το μαγαζί είναι φουλ κι ότι δεν χωράνε τα παιδιά τους… ή αν δεν έχουν τη λογική μαγαζιού τότε θα πρέπει να πάνε στην επίτροπο, στο περιφερειακό διευθυντή και στο κ. Καρχιμάκη και να πούνε …Εάν δεν μας εγκρίνετε τις προσλήψεις, πάρτε τα κλειδιά του Δήμου και πάτε να εξηγήσετε εσείς στους γονείς, γιατί τα παιδιά τους δεν χωράνε πουθενά. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει

Όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφιζε το προϋπολογισμό του ΟΚΥΔΑΝ σαν ανεπαρκή για να καλύψει τις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, ακριβώς γιατί δεν εξασφάλιζε κονδύλια για παραπάνω απαιτούμενο προσωπικό, ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ μας διαβεβαίωνε ότι μέσω του ΕΣΠΑ είχαν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, για να καλυφθούν οι ανάγκες αύξησης προσωπικού. Στην ¨Ανατολή¨ όμως στις 26/8, παραδέχεται ότι 35 συνδημότες μας δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Αγίου και Νεαπόλεως. Οι οικογένειες που τελικά δεν θα εξυπηρετηθούν με στοιχεία που εμείς μάθαμε, είναι 57 (!!!).

Η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει να σας ενημερώσει, ότι συνδημότες μας έχουν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να καλύψουν της ανάγκες για το βρεφονηπιακό σταθμό Αγίου Νικολάου και λόγο των μνημονίων, έχει αντισυνταγματικά φρενάρει η πρόσληψή τους. Αντί αυτών προωθούνται πανελλαδικά λύσεις με δίμηνες συμβάσεις. Όσο μάλιστα γράφονταν οι πρώτες γραμμές του κειμένου, μάθαμε ότι μετά τη γενική κατακραυγή, η ηγεσία του Δήμου κατευθύνεται στη λύση να χρησιμοποιηθεί το Καπετανάκειο, σαν λύση ανάγκης. Ο ελλιπής χώρος, ο τρόπος αλλά και οι δίμηνες συμβάσεις των εκπαιδευτικών, παραπέμπουν περισσότερο σε ένα πάρκινγκ για (ποιος ξέρει πόσα) παιδιά. Είναι αμφίβολο αν θα γνωρίσουν οι παιδαγωγοί τα παιδιά με τα ονόματά τους μέχρι να απολυθούν.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τους συλλόγους εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και τα ταξικά σωματεία εργαζομένων να αντιδράσουν με μαζική κινητοποίηση ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη. Καλούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες που μένουν εκτός βρεφονηπιακών, να μην εστιάσουν τις αντιδράσεις τους στο σκεπτικό γιατί επιλέγηκαν τα άλλα παιδιά κι όχι τα δικά τους. Η απάντηση πρέπει να είναι δυναμική, ενιαία και με κριτήριο την αλληλεγγύη κι όχι τη διασπαστική περιπτωσιολογία. Η δημόσια και δωρεάν παροχή προσχολικής αγωγής για όλους, πρέπει να είναι το αίτημα μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας… ας μην το πετάξουμε στα σκουπίδια.

Όσοι Δήμαρχοι, σύμβουλοι και πρόεδροι οργανισμών στήριξαν τη λογική Καλλικράτη η οποία έσβησε κάθε δικαίωμα αυτοδιοίκησης με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους συνδημότες μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου