Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση των κομμουνιστών αγροτών του Λασιθίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια, από τότε που έταζαν, ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, οι αγρότες θα τρώνε με «χρυσά κουτάλια», όμως τους πήραν και αυτά που είχαν, για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι τράπεζες, εμποροβιομήχανοι και μεγαλοπαραγωγοί.
Σήμερα, στο όνομα της κρίσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δέχονται συνεχή αντιαγροτικά μέτρα. Εξευτελιστικές τιμές στα προιόντα , απούλητη και απλήρωτη παραγωγή (λάδι, σταφύλια, οπωροκηπευτικά, γάλας,κρέας κλπ). Μαζί με όλα τα παραπάνω οι αγρότες πληρώνουν «χαράτσι» στον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, μαζί με όλα τα άλλα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα (αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα είδη λαικής κατανάλωσης, ανατιμήσεις στα καύσιμα, τιμολόγια της ΔΕΗ, χαράτσι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας κλπ)
Από κοντά και η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα περιορίσει δραστικά εώς και θα καταργήσει τις επιδοτήσεις, αλλά και με τα άλλα μέτρα που προωθεί θα οδηγήσουν στον πλήρη αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και το τελευταίο ανδραγάθημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο νόμος που ψήφισε για τους συνεταιρισμούς, τις ενώσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο νόμος αυτός δίνει τη χαριστική βολή σε ότι είχε απομείνει από το συνεταιριστικό κίνημα που στήριζε το μικρομεσαίο αγρότη. Εξασφαλίζει πλήρη έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος από τους κυβερνώντες.
Για όλα τα παραπάνω, τα καθοριστικά για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού μας, δε βρίσκει κουβέντα να πει η «διοίκηση» της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, η οποία παραμένει σταθερό στήριγμα της αντιαγροτικής πολιτικής, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. της ΚΑΠ.
Καλούμε του μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες με τον οργανωμένο, μαζικό και προσανατολισμένο αγώνα τους πρέπει να συγκρουστούν με την πολιτική που τους αφανίζει. Καθοριστικό για αυτό είναι η ενεργοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, η αλλαγή συσχετισμών στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και γενικά στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα. Να μετατρέψουν τους αγροτικούς συλλόγους σε κάστρα αντίστασης της βάρβαρης λαίλαπας.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να εγκαταλείψουν χωρίς καθυστέρηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τα φερεφωνά τους, που έχουν την πλήρη ευθύνη για την καταστροφή τους. Να συμπορευτούν σε κοινό μέτωπο με τα ταξικά εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ , τους αγωνιζόμενους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.
Οι κοινές κοινητοποιήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει (συλλαλητήρια, καταλήψεις εφοριών κλπ) να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν στις 19 Οκτώβρη στις Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ,ΠΑΣΥ ,ΠΑΣΕΒΕ σε όλες τις πόλεις του Νομού Λασιθίου.
Με καθολική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών. Οργανώνουμε λαικές συνελεύσεις σε κάθε χωριό- συγκροτούμε λαικές επιτροπές-στέλνουμε μαζικά και οργανωμένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στην τρόικα ότι δε θα πληρώσουμε ούτε ένα χαράτσι από αυτά που προσπαθούν να επιβάλλουν.
Τα χρέη είναι του κεφαλαίου δεν αφορούν την μικρομεσαία αγροτιά.Εχουμε χρέος να ανατρέψουμε τις αποφάσεις που συνθλίβει τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας.Που καταδικάζει σε εξαθλίωση και σε ξεκλήρισμα την μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας.
Να διεκδικήσουμε αγροτική ανάπτυξη για το λαό, με λαϊκή εξουσία και οικονομία,τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη, γιας την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχνία. Ετσι θα επιβάλλουμε λύσεις σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ • Να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από τα χαράτσια (εισφορά αλληλεγγύης, ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία μέσω ΔΕΗ) • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, αγροτικά μηχανήματα, ενέργεια • Κάλυψη ελλειμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ • ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο, με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη όλων των αγροτών με ευθύνη του κράτους • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προιόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται αξιοπρεπές εισόδημα .


Οκτώβρης 2011 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου