Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η μεγαλύτερη τιμή για την 38η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 είναι το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης


Ανακοίνωση για την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι.

Η μεγαλύτερη τιμή για την 38η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 είναι το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης ενάντια τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει το μαύρο μέτωπο που έστησαν η ΕΕ και η τρόικα, με τα κόμματα των μονοπωλίων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, και ο αγώνας για να μη μπορεί η κυβέρνηση συνεργασίας που κατασκευάσουν τα μονοπώλια, να σταθεί στα πόδια της.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και

του ΝΑΤΟ.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται με σύγχρονο περιεχόμενο και στόχους.

Συνεχής και ανειρήνευτη πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της «νέας» δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή τους.

Τώρα εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, που ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα εργαζόμενων , αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

Οι εκβιασμοί και τα ψέματα για να εξασφαλίσουμε τάχατες τη 6η δόση, ήταν το πρόσχημα στην απαίτηση της ελληνικής και Ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας ώστε να δικαιολογηθεί μια κυβέρνηση ανοιχτής συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.

Στόχος τους είναι να υποτάξουν το λαό , ώστε με σκυμμένο κεφάλι να οδηγηθεί στο σφαγείο που ετοίμασαν με τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια της χρεοκοπίας που θα ακολουθήσουν.

Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.

Να ορθώσουμε εμπόδια για να χαλάσουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια.

Η κυβερνητική σύμπραξη φανερώνει τις δυσκολίες και το φόβο τους απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Η ισχυροποίηση της συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, με την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και το αγωνιστικό κίνημα των σπουδαστών, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, του Π.Α.ΜΕ, της Π.Α.ΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, Αποκτά τεράστια σημασία για τους αγώνες που έρχονται

Για την κρίση και τα ελλείμματα υπεύθυνη είναι η δράση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και η πολιτική που τους υπηρετεί.

Όποιες θυσίες και αν κάνουμε, θα είναι ανώφελες για τους αυτοαπασχολούμενους και την εργατική τάξη, για το λαό γενικότερα.

Όποιοι εκσυγχρονισμοί και αν γίνουν στον κρατικό μηχανισμό δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη ζωή μας.

Οι ανάγκες των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία και κυριαρχία, θα οδηγούν σε ακόμα πιο αντιδραστικές «αναδιαρθρώσεις».

Θα οδηγούν σε ακόμα πιο αυταρχικά, αντιδραστικά κατασταλτικά μέτρα και μεθόδους ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οι εξελίξεις και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και κύρια στην Ιταλία, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ούτε προβλήματα διαχείρισης, ούτε χρέους, που αφορά κάποιες μόνο χώρες.

Φταίει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Φταίει η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι.

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές της ντόπιας και Ευρωενωσιακής αστικής τάξης και των κομμάτων της που επιχειρούν να μετατρέψουν τα δικά τους αδιέξοδα σε τρομοκρατικά διλήμματα .

Ένα μπορεί να είναι το σύνθημα που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα μας.

Έξω απ’ την ΕΕ – διαγραφή του χρέους – κάτω η κυβέρνηση – εκλογές.

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου