Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Άμεση δημιουργία λαϊκής επιτροπής στον Άγιο Νικόλαο για το χαράτσι της ΔΕΗ, και για την κοινωνική αλληλεγγύη

Είναι γεγονός ότι διάφορες δημοτικές αρχές κυρίως στην Αττική, από το Ψυχικό και τη Φιλοθέη στα Βόρεια προάστια μέχρι τον Πειραιά του Μιχαλολιάκου, τις έχει πιάσει μια φιλολαϊκή πρεμούρα για να αναστείλουν τάχα το κόψιμο του ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων. Είναι οι ίδιοι Δήμοι που με τους πολιτικούς τους πάτρωνες έχουν καταστήσει τους Δήμους, φορομπηχτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μάλιστα με άθλια εργοδοτική συμπεριφορά, με εφεδρείες, με δίμηνες συμβάσεις, με απλήρωτους και υπό απόλυση εργαζόμενους
Είναι επίσης γνωστό ότι αφενός ένας Δήμος δεν έχει το νομικό οπλοστάσιο να σταματήσει στο τόπο του την εφαρμογή του χαρατσιού και αφετέρου ότι ένας Δήμος δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα τεχνικό του υπάλληλο να επανασυνδέσει κομμένο ρεύμα, γιατί απλά ο υπάλληλος επιβαρύνεται με όλες τις νομικές συνέπειες.
Εμείς ζητάμε ολοκληρωτική εναντίωση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο χαράτσι και πολιτική στήριξη στις κινήσεις λαϊκών επιτροπών αγώνα που θα σχηματιστούν. Δεν μπαίνουμε σε λογικές του ποιοί πρέπει να πληρώσουν και ποιοι όχι. Σαμποτάρουμε συνολικά την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των δανειστών.
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία, παίρνοντας τη γραμμή της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ξεκάθαρα για ένα φόρο που χτυπά τους κατέχοντες (άρα δίκαιο...) και ότι απλά πρέπει να εξαιρεθούν οι πιο αδύναμοι. Ο κ. Κουνενάκης και οι συν αυτώ, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το κράτος πλήττει με τέτοιους φόρους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν να πληρώσουν, γιατί απλά οι πλούσιοι έχουν να πληρώσουν. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι επειδή στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη μικρή ιδιοκτησία, οι κυβερνήτες μας θέλουν να τη μετατρέψουν σε ανυπόφορο βάρος για τους μικροϊδιοκτήτες και να τη μαζέψουν στα λίγα χέρια των εχόντων και κατεχόντων και όσων ξένων εποφθαλμιούν μπίζνες και εξοχικά στο Γκρίχενλαντ. Αν ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) νομίζει ότι με τέτοια τερτίπια μπορεί να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για μέτρα σαν το χαράτσι, γελιέται. Ας βάλει θέμα στη ΚΕΔΕ να φορολογηθούν μέσα από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας όλοι οι μεγαλο-ιδιοκτήτες, και να εξαιρεθεί πλήρως η πρώτη κατοικία, οι μάντρες κι οι αποθήκες των ξομάχων. Άλλωστε αυτός ο φόρος αποτελεί και έσοδο για τους Δήμους μέσω των Κ.Α.Π....
Υπογραμμίζουμε ότι όποια στήριξη κι αν δώσει η Δημοτική πλειοψηφία, δεν θα πρέπει να αποτελεί μια γενικόλογη συμπαράσταση στο λαϊκό αγώνα, αλλά πρέπει να στηριχθεί με παρουσία σε δράσεις που θα σχεδιαστούν από τα κάτω. Γιατί τα λόγια συμπαράστασης τα χαμε ακούσει και προ της «σοσιαλιστικής» διεθνούς, αλλά άλλοι τρώγανε ξύλο διαμαρτυρόμενοι έξω από το Γκραν Μέλια κι άλλοι τρώγανε χαβιάρια με τον πρωθυπουργό του μνημονίου και με τα «σοσιαλιστικά καλόπαιδα» της τρόικας και του ΔΝΤ.
Θέλουμε να πούμε και το εξής. Κανένας δημότης ας μην ψάξει από μόνος του, να βρει κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσει τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Για αυτό και εμείς καλούμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον πιο επίσημο τρόπο, όλους τους φορείς αυτής της πόλης και όποιον κάτοικο δεν θέλει να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, να φτιάξουμε μια λαϊκή επιτροπή που με διαδικασίες κινήματος, δεν θα επιτρέψει να κοπεί κανένα ρεύμα από σπίτια εργαζομένων και μαγαζιά μικρομεσαίων επαγγελματιών. Όπου αυτό δεν καθίσταται δυνατό, πάλι με μαζικό τρόπο, να γίνεται διαδικασία επανασύνδεσης από ανθρώπους που θα έχουν τις συγκεκριμένες γνώσεις.
Άλλωστε μια διαμαρτυρία που εξαντλείται στο ζήτημα της νομιμότητας ή την αντισυνταγματικότητας της τάδε ή της δείνα ρύθμισης δεν έχει καμία αξία, καθώς μπορεί εύκολα να ακυρωθεί μέσα σε μία μέρα από μία αντίστοιχη νομοθετική τροποποίηση. Τα καταγεγραμμένα στο νόμο δικαιώματα αποκτούν αξία μόνο όταν τα μετατρέπουμε με τη δράση μας από αφηρημένες διακηρύξεις σε εργαλεία διεκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου