Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το Ισραήλ επιμένει να θεωρεί την Λωρίδα της Γάζας στρατόπεδο συγκέντρωσης, εντός της κρατικής του κυριαρχίας.



ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Το ισραηλινό Ναυτικό μπλόκαρε τα πλοιάρια με τη βοήθεια
Συνεχίζεται η συζήτηση περί ενδεχόμενου μονομερούς πλήγματος κατά του Ιράν εντός Ισραήλ
Στιγμιότυπο που δίνει ο ισραηλινός στρατός την ώρα της επέμβασης στα πλοίο που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ αναμένονταν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα δύο πλοία που είχαν αποπλεύσει από τη νοτιοδυτική Τουρκία, πριν από δύο 24ωρα, με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας και τα οποία σταμάτησε το ισραηλινό Ναυτικό νωρίς το απόγευμα, έξι περίπου μίλια από τις ακτές του παλαιστινιακού εδάφους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού, τα πλοία είχαν ακινητοποιηθεί και τους ζητήθηκε ν' αλλάξουν πορεία, κάτι που αρνήθηκαν. Στη συνέχεια, τα πλοία καταλήφθηκαν, χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός, όπως ανακοινώθηκε.
Το πιθανότερο είναι η ισραηλινή ανακοίνωση δεν απέχει από την αλήθεια, καθώς εκπρόσωπος της καμπάνιας των πλοιαρίων δήλωνε ότι και οι 27 επιβαίνοντες σε αυτά (ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και πλήρωμα) έχουν γραπτώς δεσμευτεί ότι δεν επρόκειτο να προβάλλουν αντίσταση σε περίπτωση που τα πλοία τους καταληφθούν από το ισραηλινό Ναυτικό. Επίσης, αμερικανικές πηγές υποστήριζαν ότι οι τουρκικές αρχές δεσμεύτηκαν να μην υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους και να μη στείλουν τουρκικά στρατιωτικά πλοία να συνοδεύσουν τα πλοιάρια μέχρι τη Γάζα. Τα δύο πλοία, που είχαν ως δεδηλωμένο στόχο να σπάσουν τον πολύχρονο εγκληματικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και είναι μέρος μιας ευρύτερης σχετικής καμπάνιας που θα συνεχιστεί, μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό αξίας 30.000 δολαρίων το οποίο, θεωρητικώς πάντα, οι ισραηλινές αρχές θα «περάσουν» στη Γάζα, διά ξηράς.
Στη Λωρίδα, τα πνεύματα παραμένουν εξαιρετικά τεταμένα, καθώς η ισραηλινή ηγεσία δεν έχει ανακαλέσει τη «λευκή επιταγή» που έδωσε στο στρατό «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ακόμη και την εξαπόλυση χερσαίας επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτοξευτούν άλλες ρουκέτες», ενώ από την άλλη πλευρά η ισλαμιστική «Τζιχάντ» δεν ανακαλεί τις απειλές της για ολοκληρωτικό πόλεμο σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης. Παράλληλα, εντός Ισραήλ, στα ΜΜΕ και στον Τύπο συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξαπόλυσης μονομερούς ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν, κάτι που πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί την τελική αντίδραση της ισραηλινής ηγεσίας στα θετικά βήματα της παλαιστινιακής καμπάνιας για μονομερή ανεξαρτησία.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι το ζήτημα έχει τεθεί επί τάπητος από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά συναντά την αντίθεση σημαντικής μερίδας του υπουργικού συμβουλίου. Διχασμένη ως προς τη συγκεκριμένη προοπτική εμφανίζεται και η ισραηλινή κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Ενδεικτική είναι δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Χααρέτζ», σύμφωνα με την οποία το 41% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ μιας επίθεσης κατά του Ιράν, το 39% τάσσεται ενάντια, και το 20% δεν εκφράζει άποψη.


Υ.Γ. βυσσινόκηπου: Μετά από επικοινωνία με το καπετάνιο του Ταχρίρ Γιώργο Κλώντζα, έμαθα ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Ο Γιώργος είναι ήδη στον Άγιο Νικόλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου