Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Δημόσια Υγεία στα δόντια της καπιταλιστικής κερδοφορίας. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ...



Την Τετάρτη 23/11/11 έγινε ενιαία γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού) που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ).
Η συνέλευση είχε πρωτοφανή μαζικότητα και για το θέμα της παραχώρησης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αποφάσισε τα παρακάτω:
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των τελευταίων (σύνολο 6 κλίνες).
Εκφράζουμε τη κατηγορηματική μας αντίθεση, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό διαμορφώνει συνθήκες ασθενών «δύο ταχυτήτων», πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο νοσοκομείο, πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες πληρότητας που επικρατούν σε συγκεκριμένες κλινικές και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» στους διαδρόμους .

Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων, όλους τους γιατρούς, τις προϊσταμένες των κλινικών και το νοσηλευτικό προσωπικόνα ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης.


  • Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτεςασφαλιστικών εταιρειών.

  • Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο.

  • Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους σε κοινές ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα. Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα.

Σχόλιο βυσσινόκηπου: Μόνη τελικά λύση... Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Παρακάτω σας επισυνάπτω και κείμενο του Π.Α.ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ για τό ζήτημα της εφεδρείας


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας!
Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) για να προωθήσει γρήγορα τις αντεργατικές της ρυθμίσεις οξύνει την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.
Έτσι μετά τις εγκυκλίους, που έστειλε για την εργασιακή εφεδρεία και επειδή απ´ ό,τι φαίνεται δεν της βγαίνουν τα νούμερα των 30.000 εργαζομένων, που θέλει μέχρι τις 27 Νοέμβρη να βγάλει στην εφεδρεία, καλεί τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους για να βγουν και αυτοί στην εφεδρεία και μάλιστα εθελούσια.
Μάλιστα, για να πετύχει το στόχο της, τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει ότι αν δε δηλώσουν τώρα την προϋπηρεσία τους, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη.
Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τους εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
Να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας.
Να τους εμποδίσουμε.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για προϋπηρεσία που θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για μαζικές γενικές συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και τις απολύσεις.
Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στις πρώην ΔΕΚΟ, στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα στο συλλαλητήριο Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 4.00 το απόγευμα στην Ομόνοια
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ.
Νοέμβρης 2011

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου