Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σε συνέχεια του κειμένου για το προδοτικό ρόλο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Προς: E.E. ΠΟΕΔΗΝ
Αρ. Πρωτ: 266/ 13-12-11
Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου μας συνεδρίασε το Σάββατο 10/12/2011 και για το θέμα της στάσης εργασίας της Πέμπτης 15/12/11 αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε επιστολή σχετικά με τα παρακάτω:
Παρακολουθούμε ότι τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν μια πρακτική μεμονωμένων και αποσπασματικών κινητοποιήσεων που απέχουν κατά πολύ από τη δυναμική ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου και της κυβέρνησης η οποία την εφαρμόζει. Ουσιαστικά πρόκειται για κινητοποιήσεις που γίνονται για να γίνονται και γι΄ αυτό η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων δεν συμμετέχει σε αυτές.
Μάλιστα στην αφίσα και την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση εργασίας της Πέμπτης απουσιάζει πλήρως το αίτημα για ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, και επικεντρώνεται σε επιμέρους αιτήματα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζει νέο κύμα μέτρων και περικοπών.
Θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία συντονισμού όλων των σωματείων και των εργασιακών οργανώσεων, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη γενική απεργία διαρκείας – παράλυση του κράτους με στόχο να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου ή οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει φόβητρο στα μάτια των επίδοξων μελλοντικών «τροϊκανών».
Σας προτείνουμε λοιπόν να αφήσετε την τακτική των αποσπασματικών κινητοποιήσεων και απεργιών και να κινηθείτε στη λογική της κατά μέτωπο σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου με συντονισμό σωματείων και ομοσπονδιών.
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος ο Γραμματέας
Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης


Υ.Γ. Καλό κείμενο, αλλά αυτό το τελευταίο με τη "νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου" που είναι copy paste η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ... τι το θέλατε. Δεν υπάρχει διαφορά στο αν η ταξική επίθεση του κεφαλαίου έχει "νεοφιλελεύθερο" ή "σοσιαλδημοκρατικό" πρόσημο. Η εργατική τάξη δεν θέλει ένα δικαιότερο μνημόνιο ή μια καλύτερη κυβέρνηση. Η εργατική τάξη πρέπει να ανατρέψει το σύστημα που επιτρέπει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να γίνει απελευθερωτής του εαυτού της κι όλης της ανθρωπότητας.
Από το σωματείο σας εγώ περιμένω πάντα περισσότερα.
Με το συμπάθιο και την συμπάθεια...

4 σχόλια:

  1. Βασίλη, γνωρίζεις ότι το ΔΣ του συλλόγου μας έχει προκύψει με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο μετείχαν και μετέχουν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους και εκτός αυτών (όπως εγώ).
    Δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση με το κείμενο αυτό προσπάθεια να ταυτιστούν οι θέσεις μας με του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιου άλλου κόμματος.
    Η επίθεση την οποία δέχονται οι εργαζόμενοι έχει σαφώς νεοφιλελεύθερο πρόσημο και κατεύθυνση, αφού οδηγεί στη λογική του ελάχιστου κράτους, κάτι το οποίο το βιώνουμε καθημερινά στη δημόσια υγεία.
    Βεβαίως η αιτία που γίνεται αυτό είναι η απληστία του κεφαλαίου και η προσπάθεια του να μετακυλίσει τυχόν κεφαλαιακές απώλειες προς την πλευρά των εργαζομένων.
    Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα βασικό πλαίσιο στο οποίο οι δυνάμεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στην περιοχή μας μπορούμε να κάνουμε ένα κοινό αγώνα, τουλάχιστον για να πετύχουμε σε πρώτη φάση την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ελπίζω να συμφωνείς σε αυτό.
    Το ποια μορφή πρέπει να έχει ένα μελλοντικό σύστημα οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να αποτελεί σε αυτή τη φάση ζήτημα προτεραιότητας για τα εργασιακά σωματεία.
    Μπορεί όμως σίγουρα να αποτελεί ζήτημα ζύμωσης και συζήτησης των εργαζομένων.

    Νομίζω ότι το να ταυτίζεις τις απόψεις ενός τέτοιου κειμένου όπως του συλλόγου μας με το οποιοδήποτε κόμμα μας αδικεί, τουλάχιστον όλους όσους δεν μετέχουμε σε κανένα κόμμα, αλλά έχουμε συνεχή και συνεχή παρουσία στις περισσότερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς Γιώργη και εγώ αυτό είπα. Μην αδικείτε το σωματείο και τους αγώνες σας, χρησιμοποιώντας "σήματα κατατεθέντα" μιας κομματικής φρασεολογίας τα οποία είναι και φάλτσα. Θυμάσαι τι χαμός είχε γίνει για μια λέξη, σε συνάντηση του μετωπικού σχήματος των "αλληλέγγυων", γιατί παρέπεμπε σε κομματική φρασεολογία...
    Ας προσέχουμε λοιπόν τις λεπτομέρειες, που για μένα δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες γιατί βγάζουν πολιτικό νόημα.
    Αν τέλος δεν μιλήσουμε σήμερα για αντικατάσταση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, πότε θα μιλήσουμε?
    Και ειδικά αυτή η κουβέντα πρέπει να ανοίξει εκεί που δουλεύει η εργατική τάξη. Είναι δύσκολο; Πιθανά. Είναι απαραίτητο; Απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι πιο πολύ απωθυμένο δείχνει το σχόλιο σου Βασίλη όταν μιλάς για "σήματα κατατεθέντα", σε ένα τέτοιο κείμενο σαν του σωματείου μας.
    Νομίζω ότι έκανες λάθος που προσπάθησες να μας ταυτίσεις με συγκεκριμένο κόμμα, λάθος που μας αδικεί και μας στενοχωρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι κι αποθυμένο βρε Γιώργη. Απλά λέω πως αν σας εκφράζει ένας τέτοιος όρος περί "νεοφιλεύθερης επίθεσης" με γειά σας και χαρά σας, αλλά συμφωνείτε με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ διαφωνώ.
    Αν πάλι δεν σας εκφράζει η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ τότε λανθασμένα μπήκε ο όρος.
    Απλά πράγματα, τα οποία τα λέω με πολύ σεβασμό για τα πρόσωπα του σωματείου, με τα οποία δεν χρειάζεται να συμφωνώ με όλα για να βρίσκομαι πάντα δίπλα.
    venceremos

    ΑπάντησηΔιαγραφή