Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Οι φόβοι για τραγικές συνέπειες από την άρση του καμποτάζ επαληθεύονται πλήρως. Κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές συναυτουργοί στο έγκλημα.


Οι αρνητικές συνέπειες της άρσης του καμποτάζ άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα, καθώς η μοναδική εταιρεία κρουαζιεροπλοίων που είχε υψωμένη την ελληνική σημαία, υπέστειλε τη γαλανόλευκη και αποφάσισε να αντικαταστήσεις εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό σε σχέση με τις αμερικανικές και πολυεθνικές εταιρείες κρουαζιεροπλοίων που θα .αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Η άρση του καμποτάζ που αποφάσισε η κυβέρνηση, επιτρέπει στα υπό ξένη σημαία κρουαζιερόπλοια να πραγματοποιούν κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, δίχως να έχουν έστω Έλληνα ναυτικό. Αντίθετα μπορούν να έχουν χαμηλόμισθους τριτοκοσμικούς με αποτέλεσμα να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια που απασχολούν υποχρεωτικά τους ακριβότερους Έλληνες ναυτικούς.

Η μοναδική εταιρεία υπό ελληνική σημαία κρουαζιεροπλοίων που έχει έδρα στον Πειραιά και απασχολεί εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς, η Λούις αποφάσισε να υποστείλει τη γαλανόλευκη και να υψώσει σημαία Μάλτας ώστε να μπορεί να απασχολεί χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, όπως το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» το περασμένο καλοκαίρι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας φοβούνται πως δεν θα είναι μόνο το «Ζενίθ» αλλά μετά την άρση του καμποτάζ θα έρθουν στον Πειραιά και άλλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων που θα έχουν στα καράβια τους σημαίες τρίτων χωρών και θα απασχολούν φτηνούς αλλοδαπούς για να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Μπροστά στον αθέμιτο ανταγωνισμό που θα δημιουργηθεί, η Λούις αποφάσισε αυτό που φοβόντουσαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων. Θα καταλήξουν στο δρόμο εκατοντάδες Έλληνες ναυτικοί στο βωμό της άρσης του καμποτάζ που αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ειδικότερα, τα κρουαζιερόπλοια της Λούις «Μάτζεστι», «Καλυψώ» και «Κριστάλ» θα πραγματοποιήσουν αυτό το καλοκαίρι κρουαζιέρες από τον Πειραιά προς τα ελληνικά νησιά, αλλά δεν θα τα επανδρώσουν με Έλληνες ναυτικούς.

Για την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα πλοία τους, από την εταιρεία Λούις μας είπαν τα εξής:

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή με την άρση του καμποτάζ, καθιστά τα κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία καθόλου ανταγωνιστικά, αφού είναι εμφανής η ανισότητα που διαμορφώνεται κυρίως στα λειτουργικά έξοδα, συγκρινόμενα με αντίστοιχα πλοία άλλων σημαιών. Για το λόγο αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε την ελληνική σημαία».

Την ίδια στιγμή, ενώ οι δυσμενείς συνέπειες της άρσης του καμποτάζ γίνονται ορατές, δεν διαφαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η αισιοδοξία κυβερνητικών στελεχών ότι θα έρθουν ξένα κρουαζιερόπλοια και θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά αυτό το καλοκαίρι.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανικών και άλλων εταιρειών παραμένει «στα λόγια», παρά τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη. Καμία εταιρεία δεν ενέταξε πλοία με αφετηρία τον Πειραιά στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα κρουαζιερών.

Οι ναυτικοί εκπέμπουν SOS

Μετά την υποστολή της γαλανόλευκης από την εταιρεία Λούις, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έστειλε χθες ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τίτλο «μη βάζετε ταφόπλακα στην ελληνική κρουαζιέρα και στους Έλληνες ναυτεργάτες».

Στην ανοικτή επιστολή της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ που κοινοποιείται και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη και Τουρισμού Π. Γερουλάνο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε αυτήν την ύστατη στιγμή να σας θέσουμε μπροστά στις μεγάλες σας ευθύνες για τον κίνδυνο που διαγράφεται άμεσα για πρώτη φορά στην μεταπολεμική περίοδο για την χώρα μας να απωλέσει οριστικά τα ελληνικά κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία και τους εκατοντάδες Έλληνες Ναυτεργάτες που εργάζονταν έως πρόσφατα σε αυτά.

Την χρονική αυτή περίοδο συνήθως προσλαμβάνονται οι Έλληνες Ναυτικοί για την επάνδρωση των κρουαζιερόπλοιων και την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής περιόδου. Η μοναδική εταιρεία με κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας ανακοίνωσε ότι θα υποστείλει την ελληνική σημαία και πρόκειται να βάλει σημαία Μάλτας και στο εξής δεν πρόκειται να προσλάβει Έλληνες Ναυτεργάτες.

Δυστυχώς ο νόμος περί απελευθέρωσης του καμποτάζ, όπως είχαμε τότε επισημάνει στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, θα έχει αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της ελληνικής σημαίας και τον επαγγελματικό διωγμό των Ελλήνων Ναυτεργατών.

Παράλληλα αποδεικνύονται μύθοι και φρούδες ελπίδες οι ισχυρισμοί όσων προπαγάνδιζαν ότι με την απελευθέρωση του καμποτάζ θα έρθουν πλοία διαφόρων σημαιών και χωρών τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως αφετηρία τον Πειραιά και άλλα ελληνικά λιμάνια».

Και καταλήγει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να αφελληνισθεί η Ελληνική κρουαζιέρα, να εξοστρακισθούν για πάντα οι Έλληνες Ναυτεργάτες (που είχαν και έχουν τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της ναυτιλίας μας) από την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, σας καλούμε άμεσα να πάρετε πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλισθεί η ελληνική σημαία στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, να εξασφαλισθεί η εργασία των Ελλήνων Ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα».
Για το λόγο αυτό η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ προτείνει να γίνει συνάντηση - σύσκεψη των ενδιαφερομένων φορέων και να ληφθούν αποφάσεις στο παραπάνω πλαίσιο οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, του θαλάσσιου τουρισμού των νησιών μας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΗΜΤΣΟΣ

Επίσης:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ - ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πειραιάς 03/02/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πληροφορίες μας, περί υποστολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS HELLENIC CRUISE συνεδρίασε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού και εκφράζει τη βαθιά του αγωνία και ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων Θαλαμηπόλων στα κρουαζιερόπλοια.
Ο κλάδος των θαλαμηπόλων είναι ο άμεσα θιγόμενος, αφού σε κάθε πλοίο ναυτολογούνται περί τους 45 θαλαμηπόλους, δηλαδή, το 50% της σύνθεσης του πληρώματος.
Το πλήγμα για τη ναυτική οικογένεια είναι καίριο και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης του καμποτάζ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που διοχετεύονταν στα ΜΜΕ περί προσέλευσης αθρόων κρουαζιερόπλοιων και επάνδρωσή τους με ελληνικά πληρώματα.
Δυστυχώς, οι φόβοι μας γίνονται πραγματικότητα.
Η απελευθέρωση του καμποτάζ φέρνει την αποβολή της Ελληνικής Σημαίας και την εγκατάλειψη των ελληνικών πληρωμάτων.
Κύριοι της Κυβέρνησης, πιστέψαμε στις υποσχέσεις σας για προστασία της Ελληνικής Σημαίας και των ελληνικών πληρωμάτων.
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε αυτές τις υποσχέσεις προς τους έλληνες ναυτεργάτες που χάνουν τη δουλειά τους;
Η Τρόικα ή το ΔΝΤ; Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτούς ως Κυβέρνηση της χώρας»
Σήμερα η ΠΕΑΘΕΝ εκπέμπει σήμα κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε με την παρέμβασή τους να διορθώσουν όσα οι άσχετοι με το αντικείμενο «σοφοί» εισηγήθηκαν σε επιτροπές αδαών.

Για την ΠΕΑΘΕΝ
Ο Πρόεδρος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ

Ζητάμε την ύστατη αυτή ώρα που χανόμαστε την σύμπραξη όλων για τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να προστατεύσουμε την Ελληνική σημαία, το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο και τα ελληνικά πληρώματα.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για την εξέγερση στην Αίγυπτο


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

H κατ' έτος οικονομική «βοήθεια» που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο καθεστώς Μουμπάρακ ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια. Πόσο σημαντική είναι η Αίγυπτος ως πυλώνας εξυπηρέτησης των συμφερόντων των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή προκύπτει από το εξής γεγονός: Τα χρήματα που από το αμερικανικό ταμείο διοχετεύονται σε δύο μόνο χώρες, στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, φτάνουν το 20% του ποσού που διαθέτουν παγκοσμίως οι ΗΠΑ για να προωθούν την πολιτική τους.
Η Αίγυπτος αποτελεί για τις ΗΠΑ - και κατά τη διάρκεια του επί τριακονταετία καθεστώτος του Μουμπάρακ - έναν «εταίρο στρατηγικής σημασίας». Πέραν της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης της, που αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της διώρυγας του Σουέζ, εξασφαλίζει στις ΗΠΑ εκείνον τον αναγκαίο κυματοθραύστη της οργής του αραβικού κόσμου απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Καθόλου τυχαία ο Ομπάμα, τον Ιούνη του 2009, την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, ομιλία του προς τον μουσουλμανικό κόσμο, επέλεξε να την εκφωνήσει από το Κάιρο του Μουμπάρακ.
Ουδέποτε η πολιτική, η οικονομική και βεβαίως η στρατιωτική συνεργασία των Αμερικανών με το καθεστώς Μουμπάρακ σκιάστηκε από «δημοκρατικές ευαισθησίες», όπως αυτές που επικαλούνται σήμερα οι Αμερικανοί. Πρόκειται για «ευαισθησίες» που ανακαλύφθηκαν από τις ΗΠΑ μόνο μετά την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου. Και μόνο ως συνέπεια της ανάγκης των ΗΠΑ να διατηρήσουν το ρόλο τους στην περιοχή, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
*
Η ΕΕ, ήδη από το 2001, έχει υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Αίγυπτο. Η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση της στήριξης της «δημοκρατικής οικογένειας» των Βρυξελλών προς το καθεστώς Μουμπάρακ ήρθε μόλις τον περασμένο Οκτώβρη.
Κατά την επίσκεψή του στη χώρα, ο επίτροπος Stefan Fule, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, αφού συζήτησε τους «τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ - Αιγύπτου», εξήρε τις «παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο πλευρών» και προχώρησε στην ανακοίνωση νέων συμφωνιών οικονομικού περιεχομένου ύψους 500 δισ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι σωρευτικά το οικονομικό πακέτο συνεργασίας ανάμεσα στο καθεστώς Μουμπάρακ και στην ΕΕ ξεπερνά από το 2000 και μετά τα 2,2 τρισ. ευρώ.
*
Στην Αίγυπτο από τις αρχές του '90 είναι εγκατεστημένη μόνιμη αποστολή του ΔΝΤ. Η πολιτική που συμφωνήθηκε μεταξύ καθεστώτος Μουμπάρακ - ΔΝΤ και η οποία επικυρώθηκε με νόμο το 1991, μεταξύ άλλων προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση 314 επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα. Ηδη έχουν πουληθεί οι 207 από αυτές.
Στο πρόσφατο συμπόσιο που διοργανώθηκε από το Αιγυπτιακό Κέντρο Ερευνών, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, ονόματι Αλαν Μακ Αρθουρ (σ.σ.: πρόκειται για τον αντίστοιχο «Τόμσεν» της Αιγύπτου) τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των κρατικών επιδοτήσεων στα πετρελαιοειδή.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιδοτήσεις των πετρελαιοειδών στην Αίγυπτο απορροφούν το 15% των κοινωνικών δαπανών (όταν οι επιδοτήσεις των τροφίμων αποτελούν μόλις το 4%) τότε γίνεται αντιληπτό ότι εκείνο που στην ουσία ζήτησε το ΔΝΤ ήταν η πλήρης κατάργηση των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα!
Η παραπάνω «πρόταση» του ΔΝΤ δημοσιοποιήθηκε μόλις μια βδομάδα πριν την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού.
***
Ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται στην Αίγυπτο; Τι κέρδος έχει ο λαός της από την περίφημη αμερικανική «βοήθεια» ή από τις εμπορικές συμφωνίες της αιγυπτιακής πλουτοκρατίας και του διεφθαρμένου καθεστώτος της με την ΕΕ και με Κροίσους του εξωτερικού (μεταξύ αυτών αρκετοί επιφανείς Ελληνες βιομήχανοι και τραπεζίτες);
Η απάντηση είναι απλούστατη και συντομότατη: Κανένα.
*
Το αντίτιμο που πληρώνει ο αιγυπτιακός λαός για το γεγονός ότι ζει σε μια πετρελαιοπαραγωγό χώρα, με αποθέματα φυσικού αερίου και ζάπλουτους επιχειρηματίες, είναι το εξής:
Στην Αίγυπτο, οι πραγματικοί μισθοί είναι «παγωμένοι» εδώ και χρόνια.
Ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνάει τα 13 ευρώ.
Ο πληθωρισμός τρέχει κοντά στο 16% με τις τιμές στο κρέας και στο κοτόπουλο να έχουν αυξηθεί μόνο το τελευταίο διάστημα από 30 έως και 150%!
Υπολογίζεται ότι το 40% των Αιγυπτίων ζει με μόλις 2 δολάρια τη μέρα και ότι οι νέοι έως και 30 ετών, που αποτελούν το 60% του πληθυσμού, είναι άνεργοι σε ποσοστό που αγγίζει τα εξωφρενικά επίπεδα του 90%!
Στην Αίγυπτο των 85 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι τελευταία σε κατάταξη χώρα στην περιοχή από απόψεως Παιδείας και επαγγελματικής κατάρτισης καθώς το 1/3 του πληθυσμού είναι αναλφάβητοι, το ίδιο το ΔΝΤ δε διστάζει να παραδεχτεί ότι με την πολιτική που ακολουθείται στη χώρα (υπό την εποπτεία του), η ανεργία στο σύνολο του πληθυσμού μέχρι το 2020 θα έχει. τριπλασιαστεί.
***
Η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο, όπως και κάθε εξέγερση, είναι μία σύνθετη διαδικασία. Οι κοινωνικές εκρήξεις, σε αντίθεση με τις μαθηματικές εξισώσεις των αποστειρωμένων εργαστηρίων, δεν έχουν δοσμένους και αμετάβλητους παράγοντες και πολύ περισσότερο προκαθορισμένα αποτελέσματα. Είναι κάτι που το βεβαιώνουν ιστορικά τα «ανώτερα μαθηματικά» των κοινωνικών εξεγέρσεων, αφού ακόμα και όταν επικρατούν συνθήκες επαναστατικής κατάστασης δε σημαίνει ότι αυτές θα οδηγήσουν και σε Επανάσταση.
*
Ομως, έτσι κι αλλιώς, οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προσφέρουν, ήδη, την πολύτιμη επαναβεβαίωση μιας ακατανίκητης αλήθειας:
Οτι, δηλαδή, η πορεία των κοινωνιών δεν είναι ευθύγραμμη και προκαθορισμένη «άνωθεν».
Οτι η ζωή των καταπιεσμένων δεν είναι ένας ακατανίκητος από τους ισχυρούς «μονόδρομος».
Οτι, τελικά, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αν το αποφασίσουν, να σαρώσουν τους δυνάστες τους και έχοντας επενδύσει στην οργάνωση και στον ταξικό προσανατολισμό της δράσης τους, να απορρίψουν τους ελιγμούς του κατεστημένου και να επιβάλουν το δικό τους δρόμο.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΚΑΪΡΟ

Ο απόλυτος προσδιορισμός μιας αστικοδημοκρατικής εξέγερσης...

Η ΑγιοΝικολιώτισα δασκάλα Άννα Αρακαδάκη μου μετέφερε ότι στους δρόμους γράφεται ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο στρατός από σήμερα με τους διαδηλωτές.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές που ξέκαναν πολύ κόσμο, αποσύρθηκαν

Συγκεντρώσεις 2.εκ λαού στο Κάϊρο, 1 εκ λαού στην Αλεξάνδρεια.

Στις διαβουλεύσεις για συμμετοχή τους σε μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές, οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Οι Αμερικάνοι τους προτιμάνε μέσα στη Κυβέρνηση, παρά απέναντι.

Οι Ισραηλινοί έχουν λυσσάξει.

Στρατός και Αμερικάνοι εγγυητές της νέας κατάστασης... Σας θυμίζει τίποτα;

Ο Μπαραντέυ βρέθηκε μέσα στις διαδηλώσεις προσπαθώντας να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα.

Ομάδες πολιτοφυλακής περιφρουρούν στις γειτονιές αφού την έχουν κοπανήσει οι αστυνομικοί.

Χθες οι πολιτοφύλακες συνέλαβαν 4.000 κλεφτρόνια και τους παρέδωσαν στο στρατό.

Οδοφράγματα παντού.

Νέοι και ηλικιωμένοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, φτωχοί και πλούσιοι στους δρόμους.

Οι φυλακισμένοι που "απέδρασαν" με τη βοήθεια της αστυνομίας, τρομοκρατούν τον κόσμο.

Αντί ο κόσμος να τρομοκρατηθεί, βγήκε μαζικότερα στους δρόμους.

Ρατσιστικά ή θρησκευτικά επεισόδια δεν υπάρχουν.

Ιντερνετ δεν υπάρχει ακόμα, αλλά τα κινητά επανέρχονται σταδιακά.

Λεηλατήθηκαν κάποια καταστήματα πολυεθνικών αλλά και Αιγυπτιακών αλυσίδων.

Σχηματίζονται μεγάλες ουρές για ψωμί και παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις προϊόντων.

Ένας προφήτης, μα τι προφήτης!!!


Κ. Μαρξ για το χρέος
"Το δημόσιο χρέος γίνεται ένας από τους πιο δραστικούς μοχλούς της πρωταρχικής συσσώρευσης. Σαν με μαγικό ραβδί προικίζει το μη παραγωγικό χρήμα με παραγωγική δύναμη και το μετατρέπει έτσι σε κεφάλαιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένο να εκτεθεί στους κόπους και στους κινδύνους που είναι αχώριστοι από τη βιομηχανική μα ακόμα κι από την τοκογλυφική τοποθέτηση."

Το Κεφάλαιο, τόμος 1, κεφ. 1

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ μου εδώ πέρα, ή άλλη μισή στο Κάϊρο βρίσκεται

















ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΗΔΗ Ο ΔΥΤΙΚΟΘΡΕΜΜΕΝΟΣ ΜΠΑΡΑΝΤΕΫ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΑΝ... ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α...

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Η ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ.