Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ...

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ "ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ"

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η παρούσα άσκηση δεν είναι του Αιγυπτιακού στρατού. Είναι του Ελληνικού στρατού. Τυχόν ομοιότητες μάλλον προέρχονται εκ του γεγονότος ότι Γιωργάκης και Μουμπάρακ είναι σύντροφοι στη "σοσιαλιστική" διεθνή.

.

Ο φασιστικός ρόλος του ΝΑΤΟ, αποκαλύπτεται από Έλληνα φασίστα εν αποστρατεία...

Προσέξτε το πόσο χαίρεται ο Έλλην στρατόκαυλος, να ανακοινώνει ότι από τώρα και επίσημα ο πρώτος εχθρός του ΝΑΤΟ και κατ' επέκταση του στρατού μας... είναι ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ.

ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου-Ιεράπετρας από το Π.Α.ΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Λασιθίου σήμερα Πέμπτη 10/2/2011 έχει ξεκινήσει από τις 7:30 π.μ. κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) προχώρησε σ΄ αυτή την ενέργεια για να δείξει ότι ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που κάνει τη ζωή μας κόλαση είναι η απειθαρχία και η ανυπακοή.
Καμία συναίνεση στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους (οι επί μήνες απλήρωτοι εργάτες της ΕΡΚΑΤ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ανάλγητης και ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ). Καμία συναίνεση στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που αυξάνει την ανεργία, τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμία συναίνεση στην πολιτική που ρίχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις.
Καμία συναίνεση στην πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Ε.Ε. και την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή επιδιώκει ένα λαϊκό δικαίωμα τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, να το μετατρέψει σε εμπόρευμα. Εφαρμόζοντας μια ταξική αντιλαϊκή πολιτική μείωσαν εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 600 εκατ. ευρώ και στην Πρόνοια κατά 168 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, μέχρι τώρα, η κρατική στήριξη στις τράπεζες έχει ανέλθει στα 75 δισ. ευρώ. Τα 259 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το 9μηνο του 2010 του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αποτελούν το 33% της μείωσης δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων υπάρχουν λεφτά. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού δεν υπάρχουν!
Η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) είναι το εργαλείο για την εξίσωση των ήδη υποβαθμισμένων παροχών υγείας προς τα κάτω. Τα ταμεία που οι κλάδοι υγείας μαζί με τις υπηρεσίες τους εντάσσονται στο ΕΟΠΥ είναι το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα εξασφαλίζεται ένα «βασικό πακέτο» παροχών, το οποίο θα περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και όλα τα υπόλοιπα θα πληρώνονται από τους ασφαλισμένους πλήρως με δυσβάσταχτο κόστος για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε ένα σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας να υπερασπιστούμε τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα είναι η οργανωμένη λαϊκή ταξική πάλη. Σ΄ αυτό το δρόμο καλούμε την εργατική τάξη του Ν. Λασιθίου. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας, να συνταχθούν με το ΠΑΜΕ για να αντεπιτεθούμε και να οικοδομήσουμε μια λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του. Να οικοδομήσουμε μια λαϊκή εξουσία που θα κάνει πραγματικότητα τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.
Σήμερα κάνουμε κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας για όλα τα παραπάνω, για να συμπαρασταθούμε στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΡΚΑΤ αλλά και για να δείξουμε ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα (όπως θέλουν να το κάνουν με το χαράτσι των 5 ευρώ αλλά και με τις άλλες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υγείας που θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι με το νέο νόμο για την υγεία που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ) αλλά λαϊκό δικαίωμα που θα το υπερασπίσουμε με πολύμορφους αγώνες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σητεία - Αγγελάκης Μανόλης 6974586652 / Άγιος Νικόλαος Χουρδάκης Γιώργος 6975020741/ Ιεράπετρα Μαριδάκης Γιάννης 6944424360

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

13η μέρα απεργίας πείνας... Ακούει κανείς?


Ανακοίνωση των απεργών πείνας μεταναστών – 5/2/2011
Φεβρουαρίου 5, 2011
Διανύοντας τη 12η μέρα απεργίας πείνας, θέλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο γύρω από τον σκληρό αγώνα που αποφασίσαμε να κάνουμε για αξιοπρεπή ζωή.
Τώρα που σταμάτησε ο πόλεμος της λάσπης και των ψεμάτων, που κατέκλυσαν τα ΜΜΕ τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας στη Νομική, τώρα που η παραπλανητική κουβέντα για το πανεπιστημιακό άσυλο μπήκε στην άκρη, τώρα που Ελληνες σύντροφοί μας διώκονται σχεδόν σαν δουλέμποροι, τώρα που ακόμα και υπουργοί παραδέχονται κάποια από τα δίκια μας, ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί δυνατά το δίκαιο αίτημά μας για νομιμοποίηση, για να μπει ένα τέλος στην πολύχρονη εκμετάλλευσή μας στην Ελλάδα.

Δηλώνουμε ξανά σε όλους τους τόνους και προς κάθε πλευρά, ότι ζούμε χρόνια στην Ελλάδα, ότι δουλεύουμε ανασφάλιστοι και με μεροκάματα πείνας. Ηρθαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα, γιατί δεν πάει άλλο. Κι αυτή η απόφαση είναι όλη δική μας, εμάς των 300 και όλων των άλλων μεταναστών που μας εμπιστεύθηκαν ν’ αγωνιστούμε γι’ αυτή.

Δεν θα σταματήσουμε αυτή την απεργία πείνας ό,τι και αν συμβεί σε μας, στην υγεία μας και τη ζωή μας. ‘Η θα φύγουμε σαν αξιοπρεπείς άνθρωποι με ψηλά το κεφάλαι και με εγγυήσεις ότι θα ζούμε νόμιμα και με δικαιώματα ή αλλιώς δεν έχουμε λόγο να ζούμε.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας και όλων των Ελλήνων συναδέλφων μας. Τους καλούμε για άλλη μια φορά να σταθούν δίπλα μας και στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία απέναντί μας και να προχωρήσει στα αυτονόητα. Είμαστε εργαζόμενοι στην Ελλάδα και ή θα μας αντιμετωπίσει ως τέτοιους ή να δώσει εντολή για κατασκευή 300 φερέτρων.

5 Φεβρουαρίου 2011

12η μέρα απεργίας πείνας