Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πλήρης δικαίωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: Το Υπουργείο Υγείας υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα Δημόσια Νοσοκομεία.


Πλην αλέκτωρ λαλήσει τρεις... υπάρχει η πλήρης δικαίωση και του χρόνου αλλά και του τρόπου που η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έβαλε το ζήτημα του Νοσοκομείου σε διάλογο. Το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε στόχους πάλης ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στην συζήτηση δεν έλλειψαν και αυτοί που θέλαν να κλείσουν τα στόματα και μας συνέστησαν να αφήσουμε τους επαείοντες να αποφασίσουν. Παρόλα αυτά δεν τους πέρασε. Ακόμα και η νεοφιλελεύθερη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιώτης γιατρός κα. Μπετούρα αναφώνησε. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ... ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης απευθύνοντε σε αυτό...

Ο Υπουργός Λοβέρδος απολύει όσους διοικητές δεν έχουν μειώσει κατά 30% τις δαπάνες των Νοσοκομείων που διοικούν. Δείτε τι γράφει ο αστικός τύπος για το θέμα:

Κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ξεκινά την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει στο διάλογο, προκειμένου- όπως αναφέρει- να μην νομιμοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις. Από την πλευρά του το Υπουργείο, έχει έτοιμο ένα προσχέδιο για συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων, που αφορά κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής. Σήμερα επίσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την απομάκρυνση 20 διοικητών νοσοκομείων που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα διέλυσαν».

20 «καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων Σε «ξήλωμα» διοικητών νοσοκομείων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Υπάρχουν νοσοκομεία που ορισμένοι διοικητές τα διέλυσαν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου εξαμήνου στον τομέα της ευθύνης του.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή διοικήσεων σε 20 από τα 132 νοσοκομεία της χώρας και έκανε γνωστό ότι ήδη τους προηγούμενους μήνες έχουν απομακρυνθεί, για τους ίδιους λόγους, άλλοι δέκα διοικητές. «Ο,τι αδυνατείς να το μετρήσεις, δεν μπορείς και να το διοικήσεις», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα στοιχεία που εισάγουν 26 νοσοκομεία στη διαδικτυακή εφαρμογή ESY.net, παρουσιάζουν προβλήματα. Από τα πρώτα αποτελέσματα, μόνο τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλία – Στ. Ελλάδα) έχουν πιάσει τον στόχο του 30% και της 3ης (Δυτ. Μακεδονία) με 19%. Άλλα 10 νοσοκομεία (μεταξύ αυτών το Παίδων, το Θεαγένειο, της Κεφαλλονιάς) δεν έχουν υποβάλει ισολογισμό για το 2009. Ακόμα 10 νοσοκομεία (όπως το Σωτηρία, το Γ.Ν. Νίκαιας, το Μεταξά κ.ά.) δεν έχουν κάνει απολογισμό για το 2010, ενώ 7 νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων το Σωτηρία, το Γ.Ν. Λάρισας, της Κορίνθου) δεν έχουν κάνει απογραφή για το 2010. Εμφανίστηκε, επίσης, βέβαιος ότι φέτος οι προμήθειες των νοσοκομείων θα μειωθούν κατά 250 εκατ. και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 150 εκατ. ευρώ, όπως ήταν και οι αρχικοί στόχοι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει την ευχέρεια να περικόψει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τον συνολικό φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου του. Τέλος προανήγγειλε τη μείωση της τιμής των γενοσήμων (αντίγραφων) φαρμάκων. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι εφικτή η μείωση της δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο και για τα επόμενα 4-5 έτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Με τις πράξεις τους και τις ψήφους τους οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Συμβουλοι, λαδώνουν τα γρανάζια ενός μηχανισμού μεταφοράς αντιλαϊκών αποφάσεων από το καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας.


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Το βάρος μας σε αυτή τη τοποθέτηση, θα το δώσουμε στα έσοδα του προϋπολογισμού. Τα έσοδα μας δίνουν την πολιτική χροιά του κάθε προϋπολογισμού. Μας λένε δηλαδή, ποιος πληρώνει το βαρκάρη. Ανάλογα με το ύψος των εσόδων θα ξέρουμε κι αν ο βαρκάρης μπορεί να μεταφέρει τη βάρκα από τη μια χρονιά στην άλλη, χωρίς να χρειαστεί να πετάξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μια-μια τις προσδοκίες μας μέσα στο νερό.



  • Ο προϋπολογισμός των εξόδων αποτελεί απλά ένα ευχολόγιο, το οποίο θα εφαρμοστεί στο βαθμό που θα βρεθούν τα απαραίτητα έσοδα. Βέβαια κι από εκεί μπορούμε να βγάλουμε κάποια πολιτικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Νικολάου οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν μέσα σε μια χρονιά κατά 12% (από 5.6 εκ σε 4.9εκ). Ας βγάλουν κυρίως οι εργαζόμενοι τα δικά τους συμπεράσματα.

  • Να γυρίσουμε όμως στα έσοδα. Οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης και του Βραχασίου είχαν συνολικά προϋπολογίσει έσοδα 37 εκ ευρώ. Εισέπραξαν μόλις 25 εκ. Ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, μας φέρνει φέτος ένα προϋπολογισμό που δεν πατάει σε καμία πραγματικότητα. Και σίγουρα όχι στην πραγματικότητα της Ελλάδας του Μνημονίου. Το γιατί το κάνει, θα το συζητήσουμε στη συνέχεια. Ενώ λοιπόν πέρσι τα βεβαιωθέντα έσοδα ήταν 25 εκ ο κ Αικατερινάκης υπολογίζει τα φετινά μας έσοδα στα 42εκ. Αυξημένα δηλαδή κατά 70%.

  • Ας δεχτούμε ότι τα έκτακτα έσοδα μπορεί να αυξηθούν από λογαριασμούς που θα καλύψουν τις δαπάνες για υπηρεσίες που ως σήμερα δεν είχαμε υποχρέωση να καταβάλουμε εμείς πχ προνοιακά επιδόματα κλπ Το να προβλέπουμε όμως ότι οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις (αρ. λογ.06.00.13 στη σελ.4) θα αυξηθούν από τα 2 εκ στα 11 εκ., νομίζω ότι αποτελεί μεγάλη υπερβολή. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μόνο τρία έργα του ΚΡΗΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ πρόλαβαν να εγκριθούν, ότι ο Θησέας απεβίωσε από πέρσι τον Ιούνιο, κι ότι το Πρόγραμμα «Ελλάδα» που θα τον υποκαθιστούσε για να στηρίξει το θεσμό του Καλλικράτη, δεν γεννήθηκε ποτέ. Επίσης υπάρχει η ενημέρωση ότι και από τη ΣΑΤΑ θα δοθούν κάτι περσινά υπόλοιπα και πέραν τούτων… ουδέν.

  • Μα και στα τακτικά έσοδα φαίνεται ότι έχετε υπολογίσει να εισπράξετε όσα και πέρσι ,όταν κατ ομολογία ακόμα και της κυβέρνησης, οι ΚΑΠ(κεντρικοί αυτοτελείς πόροι) θα είναι μειωμένοι λόγω της κρίσης… κι ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα παρακρατηθούν από εκεί άλλα 500 εκ από την αυτοδιοίκηση, προς δόξαν των δανειστών μας. Κάναμε μια μικρή μελετητική εργασία στον προϋπολογισμό που κατατίθεται, για να βγάλουμε ένα ακόμα πολιτικό συμπέρασμα. Από τους λογαριασμούς των εσόδων εξαιρέσαμε τις εισπράξεις υπέρ τρίτων, που απλά εισπράττονται για να αποδοθούν σε ασφαλιστικά ταμεία . Αφαιρέσαμε και τα υπόλοιπα των προηγούμενων χρήσεων, για να βρούμε όσα καθαρά εισπράχτηκαν μέσα στο 2010. Έτσι από τα 25.7εκ βγάλαμε τα 7,7 και μας απέμειναν 18 εκ. εσόδων. Τα βεβαιωθέντα 18 εκ. που εισπράξαμε καθαρά μέσα στο 2010 τα χωρίσαμε σε λογαριασμούς που αφορούν κρατικές επιχορηγήσεις (δηλ, τακτικά έσοδα από ΚΑΠ, κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και έκτακτες επιχορηγήσεις για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και επενδύσεων). Το ποσό από της πρόσθεσης ανήλθε στα 10 εκ. Άρα τα υπόλοιπα 8 εκ. ευρώ προέρχονται από τις τσέπες των δημοτών. Η αναλογία λοιπόν είναι η εξής: 55% έρχονται από το κράτος και το 45% προέρχεται από τους Δημότες. Με μαθηματική ακρίβεια η σχέση αυτή θα ανατραπεί. Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Αγίου Νικολάου με την αύξηση των τελών, την περικοπή επενδυτικών προγραμμάτων και των ΚΑΠ, για πρώτη φορά οι Αγιονικολιώτες θα συνεισφέρουν παραπάνω από αυτό που θα συνεισφέρουν τα κρατικά και ευρωπαϊκά ταμεία.

  • Μα αυτή ακριβώς ήταν κι η επιδίωξη του Καλλικράτη. Δήμος επιχείρηση, Δήμος οικονομικά αυτοτελής, Δήμος μακρύ χέρι της κυβέρνησης, Δήμος συνεταίρος με το ιδιωτικό κεφάλαιο για την υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ. Ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο για το πέρασμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, γι’ αυτό έγινε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους και Περιφέρειες σε πολλούς τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, αλιεία, η διαχείριση απορριμμάτων, τα αποχετευτικά δίκτυα, η ενέργεια, ο τουρισμός, οι κοινωνικές υπηρεσίες, το περιβάλλον κλπ. Σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουν συμφωνήσει και για την τοπική φορολογία. Πλην του Κομμουνιστικού κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την στρατηγική του κεφαλαίου απλά ζητά και κρατική χρηματοδότηση των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων.

  • Οι Προϋπολογισμοί των Δήμων και Περιφερειών έχουν άμεση σχέση με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όχι μόνο ως προς τις πηγές χρηματοδότησης αλλά και των κατευθύνσεων που δίνει η κυβερνητική πολιτική για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου. Χαρακτηριστικά, στην υπουργική απόφαση «Οδηγίες για την Κατάρτιση Προϋπολογισμού των δήμων οικονομικού έτους 2011» αναφέρεται ότι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2011 δεν θα προβλεφθούν (Αρθρο 4 § 10) παρόλο που στον Κρατικό Προϋπολογισμό προϋπολογίζονται 710 εκατομμύρια, ποσό βέβαια τελείως ανεπαρκές όταν το 2009 διατέθηκαν για το ΥΠΕΣ 1.156 εκατ.

  • Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει επιπλέον 500 εκατ. μείωση χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης για κάθε ένα από τα έτη 2011 - 2013, όπως έχει δεσμευτεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2010. Επίσης παρακρατεί το 10% της κρατικής χρηματοδότησης που η ίδια έχει ψηφίσει με τον προϋπολογισμό σε δήμους και περιφέρειες ως «μαξιλάρι» για την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού με βάση το μνημόνιο. Αυτό μακροπρόθεσμα οδηγεί στην «αυτοτελή» λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης και των υπηρεσιών της, δηλαδή η λειτουργία με ίδιους και όχι κρατικούς πόρους που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων - σε τομείς όπως η υγεία - πρόνοια, τα σχολεία και όποιες άλλες υπηρεσίες - τομείς έχει στην ευθύνη της η Τοπική Διοίκηση.

  • Η δική μας θέση δεν περιορίζεται στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των δήμων και περιφερειών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά συναρτάται από πού εισπράττονται τα ποσά αυτά. Έτσι υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) για τους δήμους προέρχονται από το 20,5% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (ΦΕΦΝΠ), το 12% του ΦΠΑ και το 50% του φόρου ακίνητης περιουσίας. Για τις Περιφέρειες οι ΚΑΠ προέρχονται από το 2,4% του ΦΕΦΝΠ και το 4% του ΦΠΑ. Αυτά τα ποσά κυρίως προέρχονται από τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων. Καμιά από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις δε διεκδίκησε και δε διεκδικεί όλα τα έσοδα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης να διασφαλίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με την αύξηση της φορολογίας των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας (σκάφη αναψυχής κλπ.) Δεν εναντιώθηκε με την αύξηση της γενικής άμεσης και έμμεσης φορολογίας από τα λαϊκά στρώματα.

  • Παράλληλα καταγγέλλουμε την επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τέλη, φόρους και τα διάφορα πρόστιμα για την ελεγχόμενη στάθμευση, το κάπνισμα, τα παράβολα μεταναστών, τέλεσης πολιτικών γάμων κλπ. που επιβάλλουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Οι χρηματοδοτήσεις που προωθούνται για διάφορα έργα στοχεύουν στην αξιοποίηση των «αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων» κάθε περιοχής με συμβάσεις παραχώρησης ακινήτων και οικοπέδων στους επιχειρηματίες, προώθηση των ΣΔΙΤ, την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών (πχ. η παραχώρηση του δημόσιου δρόμου επί πληρωμή για την ελεγχόμενη στάθμευση, παραλιών σε επιχειρηματίες, χτίσιμο σχολείων με ΣΔΙΤ κ.ά.)

  • Μεγάλη ευθύνη για τον οικονομικό μαρασμό των Δήμων, φέρουν οι δυνάμεις που συνδιοικούν την ΚΕΔΚΕ και που συμφώνησαν στη διαγραφή 12 δις παρακρατημένων οφειλών, αποδεχόμενοι έναντι αυτού το ποσό του 1,7 δις σε οκτώ (8) ετήσιες δόσεις.

ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑΣ:


Οι άνθρωποι που εξελέγησαν τοπικά, δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.


Τους τοποθέτησαν εκεί για να κρατήσουν τα πράγματα στη θέση τους.


Η βάση λοιπόν της συντήρησης είναι ενδογενής στο πολιτικό μας σύστημα.


Κάπως έτσι οι εκπρόσωποι του λαού μετατρέπονται σε υπαλλήλους.


Οι αιρετοί αναλαμβάνουν να συντηρήσουν τους υπάρχοντες θεσμούς.


Την ώρα που η ανατροπή των θεσμών αποτελεί κοινωνικό καθήκον.


.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Από τα 490 δις ευρώ που δανειστήκαμε τη τελευταία 10ετία... τα 450 δις ευρώ πήγανε στην εξυπηρέτηση τόκων παλιότερων δανείων



Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ.


ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΓΚΑΝΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΚΛΠ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ... ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ)


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ IKANΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.


ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ... Η ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Το Π.Α.Μ.Ε για το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων



Στις αντεργατικές συνέπειες και τους στόχους της κυβέρνησης με την προώθηση του μισθολογίου, έτσι όπως αυτό περιγράφεται στη σχετική μελέτη, αναφέρεται η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Παράλληλα, αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Απαραίτητος όρος να εγκαταλείψουν τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ που στηρίζει την αντεργατική πολιτική και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ να παλέψουν για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο

ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και τον αυταρχισμό Συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το "Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", μέσω του οποίου προωθείται: Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου- 14ουμισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας). Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας). Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%. Η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013. Ετσι, η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς. Η κατάσταση θα χειροτερέψει! Ερχονται νέα βάρβαρα μέτρα! Κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ ρίχνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους μισθούς, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προωθεί ένα βασικό μισθό 700-800 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από κει και πέρα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας. Ενα επίδομα αποδοτικότητας που δε θα το παίρνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι θα καλύπτουν τους στόχους! Ταυτόχρονα, μέσω του "Καλλικράτη" και των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων η αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης, όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας γίνονται πεδίο υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Απέρριψε τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημοσίου υπαλλήλου, στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εκφοβισμό, τη χειραγώγηση και την υποταγή των εργαζομένων. Ανάλογα μέτρα παίρνονται και στον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή της ατομικής σύμβασης. Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας θα φέρει νέες μορφές εκμετάλλευσης στο δημόσιο, χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας, με δουλειά - φασόν στο σπίτι, μείωση του ελεύθερου (μη εργάσιμου) χρόνου κ.ά. Η μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στο πλαίσιο του "Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας", συνδέεται με το "Πρόγραμμα αναμόρφωσης του κράτους". Ενα κράτος που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Κυβέρνηση και ΜΜΕ της πλουτοκρατίας: Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5%-10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Εχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια». Λένε ψέματα όταν λένε ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ισα - ίσα με τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!Λένε ψέματα όταν λένε ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η "νοικοκυροσύνη" τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις κυρίως συμβασιούχων, με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο όχι μόνο δε θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερεύσουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών μέσω και του "Καλλικράτη" και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας και όχι αυτές των εργαζομένων. Συναδέλφισσες -φοι, Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα έχουν ανάγκη από ένα μισθολόγιο που να ικανοποιεί τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας. Διεκδικούμε: Κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ σε δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό εκτός από το οικογενειακό, τέκνων και ανθυγιεινού. Ετσι, για το νεοεισερχόμενο στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διεκδικούμε 1.400 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 1.600 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 1.800 ευρώ (μεικτά) και στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 2.000 ευρώ (μεικτά). Η πρότασή μας αυτή απευθύνεται στο λαϊκό κίνημα, είναι πρόταση πάλης και προβάλλεται σε συνδυασμό με την διεκδίκηση για: Αποκλειστικά δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην προοπτική της κατάργησής τους. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Αύξηση των βασικών μισθών κάθε χρόνο με βάση τον επίσημο πληθωρισμό. Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, την πολιτική του μνημονίου. Η συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά λειτουργεί ως μηχανισμός του κράτους και όχι ως συνδικάτο των εργαζομένων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της τρόικας. Χρόνια τώρα ήταν ο "λαγός" της κυβέρνησης για την επιδοματική πολιτική. Στηρίζει τη "νέα διοικητική δομή του κράτους" και τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα στην κρατική διοίκηση. Εγκατάλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ! Συνάδελφε - συναδέλφισσα Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χρέος και την καπιταλιστική κρίση ξεζουμίζει τους εργαζόμενους. Με το νέο μισθολόγιο και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο να "εξοικονομήσει" 9 με 10 δισ. (!!!) μέχρι το 2013. Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση! Το χρέος είναι "όλο παράνομο" και είναι της πλουτοκρατίας! Μην το αναγνωρίζεις! Το δημιούργησε το κεφάλαιο, το γέννησε ο ανταγωνισμός, οι αντιπαραγωγικές δαπάνες, τα επιθετικά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ολυμπιακοί αγώνες, οι φοροαπαλλαγές, κ.ά. Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και χωρίς αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου. Μη συνδέεις την τύχη σου με την τύχη του κράτους. Τα συμφέροντά σου είναι αντίθετα μ' αυτά του αστικού κράτους. Είναι το κράτος της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. 600 δισ. είναι οι καταθέσεις Ελλήνων κεφαλαιοκρατών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συμμαχία, Μέτωπο για Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία. Για να γίνουν κοινωνική - λαϊκή ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται. Για αξιοπρεπείς μισθούς για ζωή με δικαιώματα!»