Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία και περικύκλωση της Βουλής


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Όλοι στους δρόμους.

Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.

Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.


Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό, τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.

Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.

Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.

Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

ΠΑΜΕ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

44 χρόνια απουσίας, αλλά μαζί μας για πάντα!!!



VENCEREMOS


.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Καταργουν τις μισές κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία

Θα μείνουν λιγότερες από 1.000 κλινικές απ' τις 1.950 που υπάρχουν σήμερα...




Στην κατάργηση των μισών κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία προχωρά η κυβέρνηση μετά τη συγχώνευση σε 83 των 138 διοικήσεών τους. Τα σχέδια της κυβέρνησης ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οπως είπε ο υπουργός, ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί η κατάργηση 330 κλινικών και η μεταφορά άλλων 40, ο ίδιος ήθελε «κάτι πολύ περισσότερο». Ετσι, τώρα, σχεδιάζουν την κατάργηση πάνω από 1.000 κλινικών και τη δημιουργία 250 τομέων στα δημόσια νοσοκομεία.
Σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 1.950 κλινικές και οι συγχωνεύσεις θα γίνουν κατ' εφαρμογήν του Προεδρικού Διατάγματος 86/87 σύμφωνα με το οποίο οι υπηρεσίες κάθε Νοσοκομείου διαρθρώνονται σε τρεις ισόβαθμες διευθύνσεις, την Ιατρική, τη Νοσηλευτική και τη Διοικητική.
Οπως είχε ανακοινωθεί, τότε (29.2011) στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν συνολικά 46.000 κλίνες εκ των οποίων λειτουργούν 36.000 με πληρότητα 70%. Στόχος, όπως είχε αναφερθεί τότε, ήταν η λειτουργία 32.000 κλινών και με πληρότητα 80%. Φαίνεται, λοιπόν, τώρα ότι μπαίνει σε εφαρμογή η σύνθλιψη των κλινικών με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία του λαού. Η εφαρμογή άλλωστε του σχεδίου άρχισε να εκδηλώνεται με την αναδιάρθρωση των οργανισμών των δημόσιων νοσοκομείων, όπου γίνεται εν ψυχρώ κατάργηση κλινών.
Το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται απ' την εφαρμογή του νέου συστήματος εφημερίας, σύμφωνα με το οποίο θα εφημερεύουν τομείς αντί για κλινικές. Π.χ. όταν φτάσει μια έγκυος τραυματισμένη στο δημόσιο νοσοκομείο, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών θα την υποδεχτεί - αντί για τους γιατρούς της εφημερεύουσας κλινικής - ο χειρουργικός τομέας, στον οποίο θα συμμετέχει και μαιευτήρας. Δηλαδή, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, μπορεί γαστρεντερολόγος, που συμμετέχει στο χειρουργικό τομέα, να κληθεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματία.
Επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης, όπως είπε ο Α. Λοβέρδος, θα είναι και ο νέος τρόπος διοίκησης των νοσοκομείων, τον οποίο επεξεργάζεται επίσης με τον Λ. Λιαρόπουλο. «Εδώ, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο κ. Λιαρόπουλος μου ετοιμάζει ένα σχέδιο που δεν θα αφορά όλο το ΕΣΥ. Θα αφορά όμως ορισμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα ιδιόρρυθμα αυτά νοσοκομεία του μεσαίου χώρου και το μικρό νοσοκομείο του Ολυμπιακού Χωριού. Ενιαίος τρόπος για όλους αυτούς προμηθειών, διοικήσεως, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού κλπ., που αν πετύχει θα σας τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα». Τα ιδιόρρυθμα νοσοκομεία, όπως έχει πει άλλη φορά ο υπουργός Υγείας, είναι αυτά που έχουν καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ωνάσειο, Παπαγεωργίου και Ερρίκος Ντυνάν).


Καταψήφισε το ΚΚΕ το νομοσχέδιο
Καταψήφισε χτες το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που μεταξύ άλλων προβλέπει συγχωνεύσεις υποδομών Υγείας. Στη συζήτηση επί της αρχής, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο, υπέρ τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, «θέλουν να δώσουν τα πάντα στους ιδιώτες». Με το νομοσχέδιο αυτό - σημείωσε - η κυβέρνηση «προσαρμόζει την Υγεία και την Πρόνοια στις ανάγκες του κεφαλαίου», με απώτερο στόχο τη «συρρίκνωση και το δραστικό περιορισμό τόσο των μονάδων Υγείας και των δωρεάν παροχών». Για τα κέντρα αποθεραπείας και τις δομές των ΑμΕΑ, επισήμανε πως «τα κέντρα αποθεραπείας και φροντίδας είναι σήμερα 7, ενώ τα κέντρα κατάρτισης ΑμΕΑ είναι 25. Ολα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου», ενώ «η χώρα χρειάζεται 3.000 κρεβάτια για αποκατάσταση» και «με το ζόρι έχει 200 με 600 κρεβάτια», ενώ «την ίδια στιγμή μονάδες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία είναι κλειστές και έξω από τα νοσοκομεία ανθούν ιδιωτικά κέντρα».

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη ήττα του μπλοκ των μαφιόζων της ενέργειας και στη Κριτσά



Μέσα σε μια, όχι μεγάλη είναι αλήθεια, Λαϊκή Συνέλευση στη Κριτσά, επαληθευτήκαμε στην εκτίμησή μας ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα συναινέσει σε ότι σχεδιάζεται πίσω από τις πλάτες του, από τις πολυεθνικές της ενέργειας.
Αντιπροσώποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του ΓΕΩΤΕΕ, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Εταιρείας Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης, μας περιέγραψαν τις εμπειρίες από τις επιπτώσεις τέτοιων φαραωνικών, βιομηχανικού χαραχτήρα έργων σε Ευρώπη, Ελάδα και Κρήτη.
Όσο κι αν ο Δήμαρχος και η πολυπληθής ακολουθία του ανεβάζανε οικολογικές κορώνες αντιγράφοντας ανακοινώσεις της "Greenpeace", όσο κι αν οι παριστάμενοι της Περιφερειακής Διοίκησης φορώντας τη μάσκα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ μας διαβεβαίωναν ότι θα μπλοκάρουν με χωροταξικούς κανόνες το γερμανικών συμφερόντων γιουρούσι, δεν έπειθαν κανένα...
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει ότι οι κυβερνήτες που τον ξεπουλάνε καθημερινά, αυτοί που υποθηκεύουν τον μέλλον των παιδιών του, δεν θα διστάσουν να γίνουν οι μεσολαβητές των συμφερόντων των πολυεθνικών της πράσινης ανάπτυξης. Δεν περιμένουν επίσης από ανθρώπους που υπηρετούν το σημερινό καθεστώς στους Δήμους και τη Περιφέρεια να σαμποτάρουν τα fast track της κυβέρνησής τους!



Ο κόσμος κατάλαβε ότι :


  • Τα κολοσιαία έργα δεν γίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας αλλά τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

  • Το ρεύμα για αυτούς είναι ένα προϊόν για εκμετάλλευση, κι όχι ένα κοινωνικό αγαθό που θα καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

  • Ακριβώς λόγο της δίψας για κερδοφορία, οι πολυεθνικές δεν νοιάζονται ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τη φέρουσα ικανότητα της κάθε περιοχής, ούτε για χωροταξικούς κανόνες, ούτε για τις επιπτώσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, το τουρισμό, την πολιτιστική κληρονομιά, την σπάνια πανίδα ή το κρητικό τοπίο.

Η Λαϊκή Συνέλευση είπε ένα ξεκάθαρο όχι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη περιοχή τους, ανεξαρτητα από το πόσα και ποιά θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο.

Βαρέθηκαν να βλέπουν τα μεγάλα συμφέροντα και τη κυβέρνηση να αποφασίζουν πριν από αυτούς για αυτούς. Έτσι κι αυτοί αποφάσισαν ότι όποιος κι αν είναι ο σχεδιασμός της Διοίκησης, αυτοί ακόμα και με ακτιβισμό θα κρατήσουν καθαρό... το οροπέδιο του Καθαρού.
Αναμφισβήτητα ήταν μια νίκη των Κριτσωτών που από τα παλιά χρόνια είχαν παράδοση αντίστασης και ανυπακοής στα "φιρμάνια". Χαιρόμαστε που συμβάλλαμε σε αυτή τη νίκη.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


.