Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ


Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε. Έτσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία.

ΑΘΗΝΑ 20/10/2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Νεκρός ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, μέλος του ΠΑΜΕ και αναπληρωτής γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα.

Δολοφονήθηκε από τη συνεργό δράση κράτους και παρακράτους. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του κεφαλαίου.


Χωρίς σφυγμούς και απνοϊκός διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτσαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων. Ο διαδηλωτής αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο. Εκεί έφτασε στις 16:23 μηχανή του ΕΚΑΒ - η οποία σημειωτέον είχε δεχτεί κλήση απο την αστυνομία για το περιστατικό - αλλά λόγω της βαρύτητας του περιστατικού κλήθηκε στη συνέχεια ασθενοφόρο. Το όχημα παρέλαβε τον 53χρονο σε κρίσιμη κατάσταση στις 16:40 και τον μετέφερε άμεσα στον «Ευαγγελισμό».

Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας είχε δεχτεί πέτρα στο κεφάλι. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικάτου οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα, ενώ ανήκε και στην ομάδα περιφρούρησης του Μετώπου, που παρατάχθηκε το πρωί έξω από τη Βουλή.

Μέλη του ΠΑΜΕ αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κοτσαρίδης εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών και θα ζητήσουν για το λόγο αυτό την έκθεση του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του.

Νωρίτερα την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος εκτυλίχθηκαν πρωτοφανούς σκληρότητας σκηνές, με ομάδα αναρχικών να επιτίθεται στα μέλη του ΠΑΜΕ με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, οι οποίες έπεσαν μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος!

Πληροφορίες από το σημείο των επεισοδίων έκαναν λόγο για δεκάδες τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο, Ηλία Σιώρα, οι τραυματίες είναι 30-40, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν εγκαύματα, ενώ ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία.

Για «προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση» μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα
«Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς» κατήγγειλε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τα εκτεταμένα επεισόδια και τις μάχες σώμα με σώμα στην πλατεία Συντάγματος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι προς τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις, οι οποίες ξεκαθάρισε ότι «θα αποτύχουν, γιατί ο κόσμος της λαϊκής πάλης είναι μαθημένος και δεν πρόκειται να κάνει πίσω… εμείς είμαστε ιδεολόγοι, ενώ αυτοί υπηρετούν κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς».

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Λαοθάλασσα πλημμυρισε όλη την Ελλάδα. Απίστευτα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση του κεφαλαίου.

Από την Αθήνα ως και στο Άγιο Νικόλαο γέμισαν οι δρόμοι με πλήθος και πάθος.
Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου να ετοιμάζει τα μπογαλάκια του.

Στον Άγιο Νικόλαο το εργατικό κέντρο διοργάνωσε πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Το ΠΑΜΕ είχε μια αξιοπρεπή παρουσία 50 περίπου συναγωνιστών.


Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και τη Πάτρα έγιναν πρωτοφανείς εκδηλώσεις. Το ΠΑΜΕ έκανε την μαζικότερη εμφάνισή του με δεκάδες χιλιάδες εργατών να φωνάζουν το σύνθημα που ζυμώνει τις συνθήκες για μια νέα κοινωνία.


ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ-ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Αύριο είναι η περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ και πραγματικά είναι από τις στιγμές που πραγματικά μελαγχολώ γιατί δεν μπορώ να δώσω το παρόν.


Τέτοιες στιγμές μυρίζουν ιστορία.

.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Υπάρχει λύση; Ναι, λύση, υπάρχει!
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής, των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και σημαντικό επίπεδο ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας.
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση, καθώς και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την παραγωγική βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.
Γιατί η Ελλάδα
έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και για το εξωτερικό εμπόριο.
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών.
Η Ελλάδα, επομένως, έχει όλες τις δυνατότητες να βγει από το «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανέχειας του λαού της.
Η Ελλάδα διαθέτει όλους τους αντικειμενικούς όρους για να πορευτεί στον άλλο δρόμο, όχι το δρόμο του σφετερισμού του λαϊκού πλούτου από τα μονοπώλια, αλλά το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.Και είναι από αυτή ακριβώς τη σκοπιά, τη σκοπιά της ικανοποίησης των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, που:
Να γιατί
είναι ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του ορυκτού πλούτου, των ορυχείων, της βιομηχανίας, των μεταφορών, της ύδρευσης, του τραπεζικού συστήματος, του εξωτερικού εμπορίου, της λαϊκής στέγης, της έρευνας.
Να γιατί
χρειάζεται και απαιτείται αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, ενιαίο, δωρεάν σύστημα Εκπαίδευσης, Υγείας, Πρόνοιας, Ασφάλισης.
Να γιατί
χρειάζεται ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς και των μικρών επιχειρηματιών σε κλάδους που η συγκέντρωση είναι μικρή.
Να γιατί
τόσο ο κοινωνικοποιημένος, όσο και ο συνεταιριστικός τομέας της λαϊκής οικονομίας πρέπει να ενταχθούν σε έναν κεντρικό πανεθνικό οικονομικό μηχανισμό σχεδιασμού, ταυτόχρονα με τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο στη διεύθυνση της κάθε παραγωγικής μονάδας και υπηρεσίας, σε κάθε όργανο διοίκησης.
Να γιατί,
τελικά, η Λαϊκή Εξουσία είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης.
Λαϊκή Εξουσία,
βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα του λαού, σε σχέση ρήξης και ανατροπής της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.
Λαϊκή Εξουσία,
που σε πείσμα όσων μιλούν περί δήθεν «απομονωμένης», «μικρής» και «μόνης» Ελλάδας, θα διαλύσει όλους τους παλιούς και σύγχρονους μύθους περί «ψωροκώσταινας» και θα προωθεί διακρατικές - εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές, για αξιοποίηση τεχνογνωσίας, με βάση το αμοιβαίο όφελος και συμφέρον.
Λαϊκή Εξουσία,
που δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη βασική προϋπόθεση για μια άλλη Ελλάδα, προϋπόθεση που ισοδυναμεί με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Λαϊκή Εξουσία,
των εργατών και όλων των καταπιεζόμενων στρωμάτων, που δεν θα υποκύψει στην εσωτερική και διεθνή αντίδραση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Που θα ακυρώσει όλα τα μέτρα του εγχώριου κεφαλαίου και θα αντιμετωπίσει όλες τις αντιλαϊκές συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας.




Υ.Γ. βυσσινόκηπου: Το παραπάνω κείμενο είναι και η καλύτερη απάντηση για τους καιροσκόπους που ζητάνε ένα νέο ΕΑΜ για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη κρίση...

Θέλουν ΕΑΜ αλλά χωρίς ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ οι ανιστόρητοι.

Ας ενωθούν λοιπόν όλοι αυτοί σε αντι-μνημονιακό μπλοκ με Ν.Δ. και φασίστες κι ας μας αφήσουμε να παλεύουμε εμείς για μια άλλη ενότητα. Αυτήν την ενότητα που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή του συστήματος κι όχι μιας κυβέρνησης.

Τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση για κοινή αγωνιστική διεκδίκηση, πάνω στα σύγχρονα λαϊκά αιτήματα και ανάγκες.



Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου, μέσα στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τις πολιτικές των μνημονίων και του «Καλλικράτη», προτείνει τους παρακάτω στόχους πάλης για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών σε πόλεις και χωριά.
Επικεντρώνουμε στους βασικούς άξονες διεκδίκησης:
1. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.
2. Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
3. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας μέσω ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Να παραμείνουν μόνο τα τέλη που αφορούν επιχειρηματική δράση όπως τέλη εκμετάλλευσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων, ύδρευση επιχειρήσεων, δίκτυα υποδομών που εξυπηρετούν ξενοδοχεία κλπ
4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές και ειδικά στη καθαριότητα, στη συντήρηση σχολείων, σε βρεφονηπιακούς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
6. Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ., αλλά και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επιχειρήσεων.
7. Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την τοπική διοίκηση επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
8. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Περιφερειών και των Δήμων.
9. Διεκδικούμε Έργα Υποδομής και Πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκή οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία (π.χ. λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, αποκλεισμούς από χιονοπτώσεις κ.λπ., ρύπανση του αέρα και του εδάφους, ρύπανση και μόλυνση των υδάτων, έργα άρδευσης, επίλυση του αποχετευτικού κατά ενιαίες περιοχές, ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην καύση απορριμμάτων, κ.λπ.). Ο σχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή των έργων θα γίνει από ένα αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα με ευθύνη του κράτους.
10. Κατοχύρωση Ενέργειας - Μεταφορών - Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν (π.χ. άρδευση αγροτικών καλλιεργειών) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.
11. Κοινωνικό δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος για όλους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής σε εργατογειτονιές και την ύπαιθρο, με τη δημιουργία και ενίσχυση χώρων πρασίνου και αναψυχής, παιδικών χαρών κλπ.
12. Υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών Ελλήνων - μεταναστών - προσφύγων.
13. Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση. Έμμεση εκλογή Περιφερειάρχη και Δημάρχου με δυνατότητα ανάκλησης μέσω των συμβουλίων που τους εκλέγουν. Κατάργηση των απαράδεκτων ρυθμίσεων που περιορίζουν την αντιπροσωπευτικότητα και νοθεύουν τη λαϊκή ψήφο.
14. Κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών (περιφέρεια, δήμος) για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια, τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα. Να υπάρξει ασυμβίβαστο στη μισθοδοσία αιρετών (π.χ. αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, προέδρων συμβουλίων και νομικών προσώπων κλπ) στην περίπτωση που μισθοδοτούνται ή δουλεύουν συγχρόνως και στον επαγγελματικό τους χώρο (δημόσιο, ιδιωτικό, ελεύθερο επάγγελμα). Να καταργηθεί με αναδρομική ισχύ η συνταξιοδότηση αιρετών (Δημάρχων, πρώην Νομαρχών) εφ' όσον έχουν σύνταξη από άλλο ταμείο.

Θεωρούμε ότι στις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης που ζούμε, προκύπτει πληθώρα κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων που ο Δήμος πρέπει να πάρει, καθώς και δράσεων που πρέπει αναλάβει. Για αυτό κρίνουμε ως απαράδεκτο να έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 40 μέρες. Επιλέχθηκε μάλιστα η Τετάρτη 19/11 που ως γνωστό είναι ημέρα απεργίας , υποχρεώνοντας εργαζόμενους του Δήμου να κάνουν απεργοσπασία. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη την άρνηση συζήτησης των θεμάτων που βάζει η αντιπολίτευση. Επειδή αρνούμαστε να μετατραπούμε σε διακοσμητικά στοιχεία, θα εισηγηθούμε την παραίτηση και αντικατάσταση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν αυτή η πρόταση δεν γίνει δεκτή, θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας σε όσες Δημοτικές Επιτροπές και όσους Δημοτικούς Οργανισμούς έχουμε αντιπροσώπους.