Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα για μια απάντηση από τα κάτω... Τα συνεργεία διακοπής ρεύματος είναι ανεπιθύμητα στη πόλη μας.





Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου καλεί πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους, μαθητικές κοινότητες, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οργανώσεις συνταξιούχων, επιτροπές αγώνα από τη Νεάπολη ως το Κρούστα, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που δεν θέλει να παραμένει αμέτοχος, να συγκροτήσουμε επιτροπή που θα οργανώσει τη λαϊκή άμυνα απέναντι στο βαρύ αντιλαϊκό χειμώνα που ήρθε.

Καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα. Κανένα μικρομάγαζο σκοτεινό.
Το ραντεβού είναι για τις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο τρίτο όροφο του REX
Η αντίσταση μας στην επίθεση κυβέρνησης- τρόικας-πλουτοκρατίας είναι πλέον κοινωνικό μας καθήκον. Είναι ο δικός μας μονόδρομος.

.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη νίκη στο Πάνορμο. Συστήθηκε δίκτυο αγώνα κατά των βιομηχανικών Α.Π.Ε.



Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Δελτίο Τύπου:

Οι τοπικές επιτροπές αγώνα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και πολίτες που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 από κάθε γωνιά της Κρήτης για να συντονίσουμε τις δράσεις μας κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας που σχεδιάζονται στην Κρήτη, αποφασίσαμε από κοινού και συγκροτήσαμε Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα.Το Δίκτυο καθημερινά διευρύνεται με νέες συμμετοχές.Εως τώρα συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς

Επιτροπή Αγώνα Κριτσάς

Επιτροπή Αγώνα Κρούστα

Κίνηση Πολιτών Ασημίου

Κίνηση Πολιτών Εθιάς Αστερουσίων

Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον

Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου

Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου

Οικολογική πρωτοβουλία Χανίων

Ομάδα Αλληλέγγυας Συνεργατικής Διαχείρισης, Ηράκλειο

Παγκρήτιο Δίκτυο περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟικοΚρήτη

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρουλά Ρεθύμνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα Αμαρίου

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ο Επιμενίδης

Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πρασέ, Δ. Μουσούρων

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα

Πρωτοβουλία Πολιτών Δ. Αμαρίου

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου

Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου

Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Φαραγγιανών

Φοίνιξ ΑΜΚΕ Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης


και πλήθος πολιτών από κάθε γωνιά της Κρήτης.


Ψήφισμα της 1ης Συνάντησης Πανόρμου

Η Κρήτη σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο ενεργειακό εργοστάσιο, χωρίς όριο ισχύος, με έργα βιομηχανικής κλίμακας ( αιολικά, φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, αντλησιοταμιευτήρες ) όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωτική, βάναυση και ισοπεδωτική επέλαση μεγάλων οικονομικών ομίλων και συμφερόντων, που θα έχει μόνιμες, καθοριστικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους του νησιού.

Η επέλαση αυτή, που εξελίσσεται στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης αγνοώντας την τοπική κοινωνία, έρχεται να ολοκληρώσει την ανατροπή του παραγωγικού πρότυπου του νησιού.

Η άναρχη ανάπτυξη, η πολιτική υποβάθμισης του πρωτογενή τομέα, η καταστροφή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας χρόνια τώρα δυναμιτίζουν και αποδυναμώνουν αυτό το πρότυπο.

Τα ενεργειακά έργα που δρομολογούνται καμιά σχέση δεν έχουν με την έννοια και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται μόνο με την αυτοπαραγωγή, τη άμεση διάχυση των ωφελημάτων στην τοπική κοινωνία, την υποστήριξη και όχι την υποκατάσταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των έργων αυτών έχει ψηφιστεί νομοθεσία (Χωροταξικό ΑΠΕ, Νόμος για την Επιτάχυνση των ΑΠΕ κ.ά.) που επιτρέπει την εγκατάστασή τους σχεδόν παντού, σε βάρος όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων, σε δασικές εκτάσεις, στις κορυφογραμμές, στη γη υψηλής παραγωγικότητας, στις περιοχές του δικτύου Natura, σε αρχαιολογικούς χώρους όπου δεν υπάρχει κήρυξη ζωνών Α' απόλυτης προστασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τους αποτελεί η πόντιση υποβρύχιων καλωδίων διασύνδεσης με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας και μάλιστα από κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία χωριστά, διαδικασία που στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας δεν έχει όρια, πέρα από αυτά που θα θέσει η ζήτηση και η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ο καθορισμός των έργων αυτών ως έργων «εθνικής ωφέλειας», που επιτρέπει τη χωροθέτησή τους σε δασικές εκτάσεις, αναδεικνύει το τεράστιο ζήτημα επίλυσης των ιδιοκτησιακών ζητημάτων, αφού σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε κατάληψη ιδιωτικής γης για εγκατάσταση των έργων χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών της, που οδηγούνται σε μακρόχρονες δικαστικές διαμάχες για να αποδείξουν ότι η γη είναι δική τους, ενώ αυτή έχει ήδη διατεθεί σε χρήση που οι ίδιοι δεν επέλεξαν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

. Να σταματήσουν όλα όσα σχεδιάζονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
. Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραγωγής που έχουν δοθεί για ενεργειακά έργα βιομηχανικής κλίμακας.
. Να μην υποδείξει κανένας Δήμαρχος χώρους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών του προγράμματος «Ήλιος», όπως ζήτησε να κάνουν ο υπουργός ΠΕΚΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

. Να εμποδίσουμε από κοινού την εγκατάσταση ενεργειακών εγκαταστάσεων βιομηχανικής κλίμακας.
. Να υπερασπιστούμε:
Τις ντόπιες παραγωγικές δραστηριότητες και τους παραγωγούς του τόπου μας που επιβιώνουν με κόπο και εμπόδια.
Τις δραστηριότητες που επανεπενδύουν τα κέρδη στον τόπο.
. Να αγωνιστούμε για ένα παραγωγικό πρότυπο που θα ταιριάζει στην Κρήτη και θα σέβεται τους φυσικούς και πολιτιστικούς της πόρους και το απαράμιλλο κρητικό τοπίο.

Πάνορμο, 14 Νοεμβρίου 2011
.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το δάνειο δεν πάει για μισθούς και συντάξεις...

http://www.youtube.com/user/kkemedia

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Άμεση δημιουργία λαϊκής επιτροπής στον Άγιο Νικόλαο για το χαράτσι της ΔΕΗ, και για την κοινωνική αλληλεγγύη

Είναι γεγονός ότι διάφορες δημοτικές αρχές κυρίως στην Αττική, από το Ψυχικό και τη Φιλοθέη στα Βόρεια προάστια μέχρι τον Πειραιά του Μιχαλολιάκου, τις έχει πιάσει μια φιλολαϊκή πρεμούρα για να αναστείλουν τάχα το κόψιμο του ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων. Είναι οι ίδιοι Δήμοι που με τους πολιτικούς τους πάτρωνες έχουν καταστήσει τους Δήμους, φορομπηχτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μάλιστα με άθλια εργοδοτική συμπεριφορά, με εφεδρείες, με δίμηνες συμβάσεις, με απλήρωτους και υπό απόλυση εργαζόμενους
Είναι επίσης γνωστό ότι αφενός ένας Δήμος δεν έχει το νομικό οπλοστάσιο να σταματήσει στο τόπο του την εφαρμογή του χαρατσιού και αφετέρου ότι ένας Δήμος δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα τεχνικό του υπάλληλο να επανασυνδέσει κομμένο ρεύμα, γιατί απλά ο υπάλληλος επιβαρύνεται με όλες τις νομικές συνέπειες.
Εμείς ζητάμε ολοκληρωτική εναντίωση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο χαράτσι και πολιτική στήριξη στις κινήσεις λαϊκών επιτροπών αγώνα που θα σχηματιστούν. Δεν μπαίνουμε σε λογικές του ποιοί πρέπει να πληρώσουν και ποιοι όχι. Σαμποτάρουμε συνολικά την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των δανειστών.
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία, παίρνοντας τη γραμμή της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ξεκάθαρα για ένα φόρο που χτυπά τους κατέχοντες (άρα δίκαιο...) και ότι απλά πρέπει να εξαιρεθούν οι πιο αδύναμοι. Ο κ. Κουνενάκης και οι συν αυτώ, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το κράτος πλήττει με τέτοιους φόρους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν να πληρώσουν, γιατί απλά οι πλούσιοι έχουν να πληρώσουν. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι επειδή στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη μικρή ιδιοκτησία, οι κυβερνήτες μας θέλουν να τη μετατρέψουν σε ανυπόφορο βάρος για τους μικροϊδιοκτήτες και να τη μαζέψουν στα λίγα χέρια των εχόντων και κατεχόντων και όσων ξένων εποφθαλμιούν μπίζνες και εξοχικά στο Γκρίχενλαντ. Αν ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) νομίζει ότι με τέτοια τερτίπια μπορεί να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για μέτρα σαν το χαράτσι, γελιέται. Ας βάλει θέμα στη ΚΕΔΕ να φορολογηθούν μέσα από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας όλοι οι μεγαλο-ιδιοκτήτες, και να εξαιρεθεί πλήρως η πρώτη κατοικία, οι μάντρες κι οι αποθήκες των ξομάχων. Άλλωστε αυτός ο φόρος αποτελεί και έσοδο για τους Δήμους μέσω των Κ.Α.Π....
Υπογραμμίζουμε ότι όποια στήριξη κι αν δώσει η Δημοτική πλειοψηφία, δεν θα πρέπει να αποτελεί μια γενικόλογη συμπαράσταση στο λαϊκό αγώνα, αλλά πρέπει να στηριχθεί με παρουσία σε δράσεις που θα σχεδιαστούν από τα κάτω. Γιατί τα λόγια συμπαράστασης τα χαμε ακούσει και προ της «σοσιαλιστικής» διεθνούς, αλλά άλλοι τρώγανε ξύλο διαμαρτυρόμενοι έξω από το Γκραν Μέλια κι άλλοι τρώγανε χαβιάρια με τον πρωθυπουργό του μνημονίου και με τα «σοσιαλιστικά καλόπαιδα» της τρόικας και του ΔΝΤ.
Θέλουμε να πούμε και το εξής. Κανένας δημότης ας μην ψάξει από μόνος του, να βρει κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσει τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Για αυτό και εμείς καλούμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον πιο επίσημο τρόπο, όλους τους φορείς αυτής της πόλης και όποιον κάτοικο δεν θέλει να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, να φτιάξουμε μια λαϊκή επιτροπή που με διαδικασίες κινήματος, δεν θα επιτρέψει να κοπεί κανένα ρεύμα από σπίτια εργαζομένων και μαγαζιά μικρομεσαίων επαγγελματιών. Όπου αυτό δεν καθίσταται δυνατό, πάλι με μαζικό τρόπο, να γίνεται διαδικασία επανασύνδεσης από ανθρώπους που θα έχουν τις συγκεκριμένες γνώσεις.
Άλλωστε μια διαμαρτυρία που εξαντλείται στο ζήτημα της νομιμότητας ή την αντισυνταγματικότητας της τάδε ή της δείνα ρύθμισης δεν έχει καμία αξία, καθώς μπορεί εύκολα να ακυρωθεί μέσα σε μία μέρα από μία αντίστοιχη νομοθετική τροποποίηση. Τα καταγεγραμμένα στο νόμο δικαιώματα αποκτούν αξία μόνο όταν τα μετατρέπουμε με τη δράση μας από αφηρημένες διακηρύξεις σε εργαλεία διεκδίκησης.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε στη δεύτερη συνδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του μέλους της ΠΕΔ Κρήτης Συντυχάκη Μανώλη, εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σήμερα, 10/11/2011 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε τα παρακάτω:

«Για θέματα σχετικά με την προσαρμογή των ΠΕΔ στα νέα δεδομένα λειτουργίας τους, που επιβάλλει ο Καλλικράτης (διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής, συγκρότηση παραρτημάτων της ΠΕΔ σε κάθε νομό, συγκρότηση υποεπιτροπών, κ.ά.), η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε για άλλη μία φορά την άποψη ότι η ίδια η ΠΕΔ, τα όργανα και οι επιτροπές που συγκροτούνται πλάι σ’ αυτή, είναι προσαρμοσμένα στη λογική του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» προκειμένου να εφαρμόσουν τα νέα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού που θα πάρει η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., όπως έκανε και η προηγούμενη μονοκομματική του ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα ακούστηκαν από τους δημάρχους των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗ.ΣΥ. σχετικά με το ενδεχόμενο οι δήμοι να μη μπορούν σε λίγο να εκπληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, ούτε καν τη μισθοδοσία υπαλλήλων, αποτελούν υποκρισία όταν ήδη έχουν αποδεχτεί τον Καλλικράτη που προβλέπει την προσαρμογή των δήμων στο μνημόνιο, την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων από την κεντρική εξουσία, την σταδιακή αποδόμηση των κοινωνικών δομών που διαθέτουν οι δήμοι (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί, κ.λ.π.) και οι οποίοι κινδυνεύουν είτε με κλείσιμο από 1/1/2012 είτε με υπολειτουργία και κακής ποιότητας υπηρεσίες, καθώς και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών π.χ. καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων, κ.λ.π..

Είναι αργά και μη αποδεκτός ο «εξαγνισμός» τους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι η αγωνία που εξέφρασαν είναι αληθινή, εάν υιοθετούσαν την πρόταση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης :

1. Καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ειδικά του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί στην απόλυση εκατοντάδες εργαζομένους των ΟΤΑ σε όλη την Κρήτη και τους υπαλλήλους της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ). Να αρνηθούν οι δήμοι να δώσουν λίστες πλεονάζοντος προσωπικού που οδηγεί στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων μέσω των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) και την εντατικοποίησή του. Να ζητηθεί να μην απολυθεί κανένα εργαζόμενος, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να καταργηθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

2. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η απόδοση των μέχρι σήμερα παρακρατηθέντων πόρων που στο σύνολό τους αγγίζουν τα 9,5 δις €, προκειμένου να πάρουν ανάσα οι δήμοι, να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές, να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές και να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών, κ.ά.

Απέδειξαν ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν την πολιτική που εφάρμοζε μέχρι χθες η πράσινη κυβέρνηση και από σήμερα η γαλαζοπράσινη. Απόδειξη τέλος, η συμφωνία όλων των μελών της ΠΕΔ, (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης) για αποδοχή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», αυτού του «μεγάλου κόλπου» σε βάρος των εργαζομένων με τις επιχορηγήσεις προς τους ενεργειακούς κολοσσούς για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Κρήτη, ανοίγουν δρόμο στο ξεπούλημα της κρητικής γης, για ιδιωτικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην απευθείας παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων γης από τους δήμους στις εταιρείες.

Ας βγάλουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης τα συμπεράσματά τους !»

Συντυχάκης Μανώλης

Η μεγαλύτερη τιμή για την 38η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 είναι το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης


Ανακοίνωση για την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι.

Η μεγαλύτερη τιμή για την 38η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 είναι το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης ενάντια τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει το μαύρο μέτωπο που έστησαν η ΕΕ και η τρόικα, με τα κόμματα των μονοπωλίων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, και ο αγώνας για να μη μπορεί η κυβέρνηση συνεργασίας που κατασκευάσουν τα μονοπώλια, να σταθεί στα πόδια της.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και

του ΝΑΤΟ.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται με σύγχρονο περιεχόμενο και στόχους.

Συνεχής και ανειρήνευτη πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της «νέας» δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή τους.

Τώρα εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, που ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα εργαζόμενων , αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

Οι εκβιασμοί και τα ψέματα για να εξασφαλίσουμε τάχατες τη 6η δόση, ήταν το πρόσχημα στην απαίτηση της ελληνικής και Ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας ώστε να δικαιολογηθεί μια κυβέρνηση ανοιχτής συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.

Στόχος τους είναι να υποτάξουν το λαό , ώστε με σκυμμένο κεφάλι να οδηγηθεί στο σφαγείο που ετοίμασαν με τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια της χρεοκοπίας που θα ακολουθήσουν.

Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.

Να ορθώσουμε εμπόδια για να χαλάσουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια.

Η κυβερνητική σύμπραξη φανερώνει τις δυσκολίες και το φόβο τους απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Η ισχυροποίηση της συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, με την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και το αγωνιστικό κίνημα των σπουδαστών, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, του Π.Α.ΜΕ, της Π.Α.ΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, Αποκτά τεράστια σημασία για τους αγώνες που έρχονται

Για την κρίση και τα ελλείμματα υπεύθυνη είναι η δράση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και η πολιτική που τους υπηρετεί.

Όποιες θυσίες και αν κάνουμε, θα είναι ανώφελες για τους αυτοαπασχολούμενους και την εργατική τάξη, για το λαό γενικότερα.

Όποιοι εκσυγχρονισμοί και αν γίνουν στον κρατικό μηχανισμό δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη ζωή μας.

Οι ανάγκες των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία και κυριαρχία, θα οδηγούν σε ακόμα πιο αντιδραστικές «αναδιαρθρώσεις».

Θα οδηγούν σε ακόμα πιο αυταρχικά, αντιδραστικά κατασταλτικά μέτρα και μεθόδους ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οι εξελίξεις και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και κύρια στην Ιταλία, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ούτε προβλήματα διαχείρισης, ούτε χρέους, που αφορά κάποιες μόνο χώρες.

Φταίει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Φταίει η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι.

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές της ντόπιας και Ευρωενωσιακής αστικής τάξης και των κομμάτων της που επιχειρούν να μετατρέψουν τα δικά τους αδιέξοδα σε τρομοκρατικά διλήμματα .

Ένα μπορεί να είναι το σύνθημα που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα μας.

Έξω απ’ την ΕΕ – διαγραφή του χρέους – κάτω η κυβέρνηση – εκλογές.

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ