Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στην Ισπανία έγινε υπουργός Οικονομίας... ο κ. «Lehman Brothers»!



Απολαυστικός και σήμερα ο Ημεροδρόμος του Ριζοσπάστη. Σας παραθέτουμε 1 απο τα άρθρα του Νίκου Μπογιόπουλου και σας συνιστούμε να διαβάσετε και τα υπόλοιπα.

Οι «αξίες» που συναπαρτίζουν το συνάφι του παγκόσμιου κατεστημένου, είτε πρόκειται για πολιτικές είτε για τεχνοκρατικές «αξίες», δεν πάνε ποτέ και πουθενά χαμένες!Αυτό το ύψιστο αξίωμα του διεθνούς καπιταλισμού, πιστοποιήθηκε με τον πιο αυθεντικό - για τη σαπίλα του συστήματος - τρόπο χτες στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησιογραφικών πρακτορείων, ο κ. Λουίς ντε Γκίντος αποτελεί τον νέο υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας.Την ανακοίνωση του διορισμού του έκανε μάλιστα αυτοπροσώπως ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ποιος είναι, όμως, ο Λουίς ντε Γκίντος, ο νέος «τιμονιέρης» της οικονομίας της Ισπανίας;Εδώ βρίσκεται το απίθανο:Πρόκειται για τον κύριο που είχε διατελέσει πρόεδρος για την Ισπανία και την Πορτογαλία της «Lehman Brothers» !


Της τράπεζας, δηλαδή, που στις 15 Σεπτέμβρη του 2008 κατέρρευσε στις ΗΠΑ!Και ήταν ακριβώς η κατάρρευση της συγκεκριμένης τράπεζας, της «Lehman Brothers», που λειτούργησε ως ντόμινο και αποτέλεσε την παγκόσμια «καμπάνα» εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης!

Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι κατά τόπους «πατριώτες», αυτοί που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την κρίση:Εκείνοι οι ίδιοι που δημιούργησαν την κρίση !

Ιδού ποιοι είναι οι «σωτήρες»,από τον Μόντι και τον Ντράγκι της «Goldman Sachs» μέχρι τον Γκίντος της «Lehman Brothers» και τον δικό μας τον κ. Παπαδήμο της ΕΚΤ:Αυτοί που οι ζημιές των τραπεζών τους μετατράπηκαν σε ανείπωτα βάρη για τους λαούς,όσο και οι άλλοι που μέσα από τις κομπίνες της χρηματιστικής ολιγαρχίας μέσω των δικών τους τραπεζών - βλέπε: Goldman Sachs - μετατρέπουν την κρίση σε δυστυχία για τους εργαζόμενους και τη δυστυχία σε «ευκαιρία» νέου θησαυρισμού για τους ανά την υφήλιο πλουτοκράτες.


Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από Redfly

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν θα γυρίσω να πάρω την Άννα. Συγγνώμη"

Γυρίζουμε ολοταχώς σε άλλες εποχές.


Γονείς σε απόλυτη φτώχεια ζητούν να αφήσουν το παιδί τους στα χωριά SOS

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».

Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.

«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».
Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.

Στέκονται και κοιτάζουν
Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.

«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει». Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».



.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανυπότακτα Στοιχειά





Ανυπότακτα Στοιχειά


στους συντρόφους


Ταξίδεψε ανάποδα την σφαίρα
στο πέρασμά σου σπρώξε τα βουνά
αιωρήσου στα γυρίσματα του αέρα
βυθίσου με μια ανάσα στην φωτιά


γέμισε τα πνευμόνια σου σκοτάδι
και ρούφηξε την μέρα σου βαθιά
ανάτειλε τον Ήλιο κάποιο βράδυ
τα αστέρια χάρισέ τα στα παιδιά


γνώρισε μαγεμένους και αυθεντίες
σπείρε – γλυκά- στην έρημο νερά
λαθρεπιβάτες βάλε σε ιστορίες
ψυχές αδέσποτες να κλέβουν μυστικά


σήκωσε τα κομμάτια των χαμένων
και στήσε οδοφράγματα ψηλά
στιχάκια ποιητών κατατρεγμένων
ελεύθερα να τρέχουν στα στενά

λιώσε κραυγές και ντύσε την οργή σου
λέξεις ακόνισε στις μύτες αιχμηρά
όνειρα μάζεψε – ανθίζουν στην αυλή σου -
ρίξε στον φόβο σου ευθύβολη ματιά


λαθραία πέρασε κλεμμένες αναμνήσεις
και φύτεψέτες σε ανήλιαγα μυαλά
δίνουν καρπούς μα πρέπει να ποτίσεις
άνυδρα χρόνια με χαμένη την σοδιά

τις νύχτες άνοιγε πληγές στον Εφιάλτη
ένα μαχαίρι μπήξε στην καρδιά
μην του γυρίσεις ήσυχος την πλάτη
βρες την φωνή και άρπαξέ του την μιλιά


βάλε φωτιές στις ερημιές να τις φωτίσεις
κλείσ΄τα σκοτάδια σε διάφανα κελιά
τα πτωματόδετα κειμήλια να γκρεμίσεις
στο Φόβο σφίξε μέχρι τέλος την θηλιά


φτιάξε στουπιά και ρίξε τον θύμο σου
- ανάβουν εύκολα σε ελεύθερα μυαλά -
τον ηττημένο νιώσε σύντροφό σου
αντάλλαξε αίμα με σφιγμένη την γροθιά


σκόρπισε Έρωτα και άστεγα λουλούδια
σε τοίχους άφησε την καύτρα από φιλιά
σεσημασμένους πόθους για τραγούδια
ψιθύρισέ τους σε ανυπότακτα στοιχειά.
———————————————–


Οι ανεμόμυλοι θεριεύουν στην ομίχλη
ο Δον Κιχώτης επελαύνει στα τυφλά
μια πέτρα πιάνει αδέξια, και την ρίχνει
και το ταξίδι της ζωής σου αρχινά!

Δεκέμβρης 2011
Γεωργόπουλος Νίκος

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για την κατάργηση 3 χαρατσιών.



ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αιτιολογική Έκθεση
Α. Επί της αρχής
Σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, αλλεπάλληλων μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και αλματώδους αύξησης της ανεργίας, μία πρωτόγνωρη φοροεπιδρομή οδηγεί στην συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος , διαμορφώνει συνθήκες εξαθλίωσης για ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Πλάι στην δυσβάστακτη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων, προστέθηκαν και η λεγόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, που οδηγούν το λαό στην απόγνωση.
Μόνο η πλήρης απόδοση του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε έσοδα ύψους 2,9 δις Ευρώ για το 2012.
Την ώρα που, από τη μια μεριά, η κυβέρνηση οργανώνει τη βάρβαρη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, από την άλλη δρομολογεί μια νέα, ακόμα πιο εκτεταμένη φοροαπαλλαγή για το μεγάλο κεφάλαιο. Τα έσοδα από την άμεση φορολογία των νομικών προσώπων προβλέπεται ότι το 2012 θα μειωθούν κατά 22%, εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, από το 24% στο 20%. Ουσιαστικά δηλαδή, η όποια συνεισφορά των επιχειρήσεων στα φορολογικά έσοδα περιορίζεται στο .... ιλιγγιώδες ποσοστό του 3,9% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.
Β. Επί του μόνου άρθρου
Με την παράγραφο 1 προτείνεται η αναδρομική κατάργηση (δηλαδή από την έναρξη ισχύος τους) των χαρατσιών που επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα της λεγόμενης <<ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα» (άρθρο 29 ν. 3986/2011), του λεγομένου <<τέλους επιτηδεύματος>> (άρθρο 31 του ν. 3986/2011) και του λεγόμενου <<έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών>> (άρθρο 53 του ν. 4021/2011).
Επίσης προτείνεται και η κατάργηση κάθε διάταξης ή διοικητικής πράξης που τυχόν έχει εκδοθεί για την εφαρμογή αυτών των χαρατσιών, όπως επίσης και τυχόν διατάξεις που είναι αντίθετες με την προτεινόμενη κατάργηση των χαρατσιών
Με την παράγραφο 2, αίρεται αυτοδίκαια, δηλαδή καταργείται σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται, απευθείας από τον νόμο, χωρίς καμία ενέργεια ή επιβάρυνση των πολιτών, κάθε εκκρεμής διαδικασία είσπραξης από το κράτος των χαρατσιών.
Τέλος, με την παράγραφο 3 προτείνεται η επιστροφή από το κράτος στους πολίτες ως αχρεωστήτως καταβληθέντων και μάλιστα εφάπαξ, όποιων ποσών αντιστοιχούν στα χαράτσια, συμπεριλαμβανομένων και των όποιων τυχόν προσαυξήσεων και έχουν ήδη εισπραχθεί από το κράτος.
Αθήνα
ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών»
Άρθρο
1. Καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις των άρθρων 29 και 31 του ν. 3986/2011 και του άρθρου 53 του ν. 4021/2011.
Ομοίως καταργείται κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής των πιο πάνω καταργούμενων διατάξεων, καθώς και κάθε διάταξη αντίθετη στο περιεχόμενο του παρόντος νόμου.
2. Οποιασδήποτε μορφής εκκρεμής κατά την δημοσίευση του παρόντος διαδικασία είσπραξης από το ελληνικό δημόσιο ή για λογαριασμό του των εισφορών, τελών ή όπως αλλιώς ήθελε χαρακτηριστούν, που προβλέπονταν στις πιο πάνω καταργούμενες διατάξεις, αίρεται αυτοδίκαια.
3. Οποιαδήποτε ποσά έχουν εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο ή για λογαριασμό του από την εφαρμογή των στην πιο πάνω παράγραφο 1 καταργούμενων διατάξεων, θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και επιστρέφονται ολοσχερώς και εφάπαξ στους πολίτες που τα κατέβαλαν.

.

"Περί έλλειψης εθνικής ανεξαρτησίας" , "ξένης κατοχής" και τα τοιαύτα...

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΘΗ ΑΝΑΛΥΣΗ


.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι





  • ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Παλεύουμε μαζί κόντρα σε τρομοκρατία και αποκλεισμούς
    Με αφορμή τη «Μέρα του Μετανάστη» το ΠΑΜΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    «Μια μέρα αφιερωμένη στους μετανάστες για να κρυφτεί το απάνθρωπο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών και να θολώσει η εικόνα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που συντελείται 365 ημέρες το χρόνο.
    Ο ξεριζωμός του κάθε ανθρώπου από τη γη που γεννήθηκε δεν είναι δική του επιλογή. Την επιβάλλουν οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας που κρατούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση δισεκατομμύρια ανθρώπους σ' όλον τον κόσμο, που κερδίζουν πυροδοτώντας πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, για το ξαναμοίρασμα των αγορών και την υποταγή των λαών. Είναι οι δυνάμεις που θέλουν τους μετανάστες ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους, για να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτές οι ίδιες δυνάμεις σπρώχνουν σήμερα ξανά στη μετανάστευση Ελληνες εργαζόμενους, για να ξεφύγουν από τα δεινά που ζει η εργατική τάξη της χώρας μας, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησαν οι εκμεταλλευτές της.
    Υπεύθυνοι για τη μετανάστευση δεν είναι οι μετανάστες. Είναι ο καπιταλισμός, οι πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν, οι ιμπεριαλιστικές του ενώσεις, οι πόλεμοι και οι κάθε είδους επεμβάσεις τους. Είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της μισθωτής σκλαβιάς. Αυτές είναι οι αιτίες της σημερινής μετανάστευσης που, όσο παραμένουν και οξύνονται, τόσο θα αυξάνονται τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των ξεριζωμένων.
    Ως ΠΑΜΕ, έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και καταγγείλει στην εργατική τάξη τις αιτίες της σύγχρονης μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς. Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που επιζητούν επιλεκτικά μετανάστες για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ως φτηνή και χειραγωγημένη εργατική δύναμη, σπρώχνοντας στον "Καιάδα" τους υπόλοιπους. Η αντιλαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου προς τους μετανάστες και πρόσφυγες χτυπάει εξίσου και τους Ελληνες εργαζόμενους.
    Συγχρόνως, παλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τους αποκλεισμούς από την Εκπαίδευση και την Υγεία, από τη συμμετοχή στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, τα κυκλώματα και τις συμμορίες εκμετάλλευσης των μεταναστών, τις ρατσιστικές επιθέσεις. Για το ταξικό εργατικό κίνημα, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών είναι μέρος της εργατικής τάξης, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο μέρος της, παράγει πλούτο. Δεν το διαχωρίζουμε από την υπόλοιπη εργατική τάξη, δεν αποδεχόμαστε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ «νόμιμων» και «παράνομων» που χαράζει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι, στην Ελλάδα και την ΕΕ.
    Η Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, οι αναφορές, τα αφιερώματα είναι υποκριτικά. Δεν έχουν στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο τα πογκρόμ, τις καθημερινές συλλήψεις μεταναστών, την παραβίαση κάθε ίχνους ανθρώπινου σεβασμού και αξιοπρέπειας. Δεν έχουν στόχο να αποκαλύψουν την ευθύνη της κυβέρνησης που αφήνει να δρουν κυκλώματα άγριας εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, την ευθύνη των εργοδοτών που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα, δεν ασφαλίζουν τους ξένους εργάτες, που παραβιάζουν ωράρια, μεροκάματα, συνθήκες δουλειάς, παραβιάζουν τα πάντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος τους.
    Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι μέρες των μεταναστών, των προσφύγων, οι μέρες της εργατικής τάξης είναι και οι 365 μέρες το χρόνο. Τις 365 ημέρες τις έχουμε αφιερώσει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στον αγώνα για την καλύτερη και μεγαλύτερη οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα. Στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που έχει τη δυνατότητα να εξαναγκάζει λαούς και ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Στο δρόμο της αλληλεγγύης.
    Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα να δυναμώσουν την πάλη τους για:


  • Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μεταναστών.


  • Την απόκρουση της σκόπιμης συκοφάντησης ότι για την ανεργία, τη βία, την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες.


  • Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού "Δουβλίνο ΙΙ" που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.


  • Αμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).


  • Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, χορήγησή της και στους άνεργους, απλοποίηση των διαδικασιών και διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.


  • Αμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.


  • Κανέναν αποκλεισμό από κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες»

Χαμογέλα ρε... Τι σου ζητάνε ;

ΕΛΑ ΜΩΡΕ... ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ, ΤΟ Δ.Ν.Τ, ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΛΑΕ;



Καθίστε, πάρτε ένα νεράκι, χάπια για την πίεση, την καρδιά κ.λ.π και διαβάστε :

1. Ευρύ πρόγραμμα απολύσεων για 300.000 δημοσίους υπαλλήλους. Εξ αυτών, οι 100.000 θα απολυθούν το 2012 και οι υπόλοιποι 200.000 μέχρι το τέλος του 2015.

2. Πάγωμα των προσλήψεων σε όλο το Δημόσιο.

3. Κατάργηση αφορολογήτου ορίου και αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων για 700.000 ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με συντελεστή 20% από το πρώτο ευρώ.

4. Επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων για τη...
φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

5. Υπαγωγή των αγροτών του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στην κατηγορία των «επιτηδευματιών», που συνεπάγεται την πληρωμή τέλους επιτηδεύματος ύψους 400 ευρώ ετησίως.

6. Κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

7. Κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων που ισχύουν στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.

8. Κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά.

9. Ενοποίηση των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

10. Κατάργηση αφορολογήτου και αυτοτελής φορολόγηση για τα ενοίκια.

11. Κατάργηση εκπτώσεων αποσβέσεων από τα μισθώματα.

12. Περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων που ισχύουν στις μεταβιβάσεις περιουσίας.

13. Αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και στο ποινολόγιο της εφορίας.

14. Ηλεκτρονικό φακέλωμα και έλεγχος «πόθεν έσχες» στα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις.

15. Άμεση απόδοση του ΦΠΑ μέσω του τραπεζικού συστήματος, με κατάργηση των μετρητών στις συναλλαγές.

16. Μειώσεις μισθών 20% σε ένστολους, δικαστικούς και λοιπούς κρατικούς λειτουργούς.

17. Νέες περικοπές σε όλες τις συντάξεις και τα εφάπαξ.

18. Πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, καθώς και της 13ης και της 14ης σύνταξης στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.

19. Περικοπές και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών για ανέργους, τριτέκνους, πολυτέκνους και αναπήρους.

20. Μειώσεις των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

.