Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τίτλοι τέλους για το Κρητικό τοπίο.

Το χωριό Σίτανος που θεωρείται ότι διατήρησε το όνομα της αρχαίας Ιτάνου (Σίτανος-Ίτανος), είχε μιά συνεχή κατοίκηση 4000 χιλιάδων χρόνων.


ONCE UPON A TIME IN THE EAST


Τώρα το τοπίο αλλάζει... Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω με μεγαλύτερη ευκρίνεια την ολοκληρωτική καταστροφή του κρητικού τοπίου.


Είναι έγκλημα...
Έγκλημα από τις κυβερνήσεις που αποδέχτηκαν τον παγκόσμιο καταμερισμό και απαξίωσαν οικονομικά τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια διατροφικά εξαρτημένη χώρα.

Έγκλημα του αστικού προτύπου ζωής, που απαξίωσε ηθικά και κοινωνικά τους πληθυσμούς της επαρχίας, συγκεντρώνοντάς τους σαν άνεργους ή ημιαπασχολούμενους δούλους στις πόλεις.

Έγκλημα των τοπαρχών του συστήματος εξουσίας, που προπαγάνδισαν μια ανάπτυξη η οποία κόβει υπεραιωνόβια αμπέλια και ελιές για να φυτέψει ηλιακά πάνελ.

Έγκλημα των επιτρόπων του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, που βλέπουν την Κρήτη σαν μπαταρία της Ευρώπης.

Έγκλημα της Γερμανικής και Γαλλικής αστικής τάξης που κάνοντας εμπόριο ρύπων (όσοι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει, γκουγκλάρετέ το)... συνεχίζουν να ρυπαίνουν τις χώρες τους και χρησιμοποιούν αυτές τις "πράσινες" επενδύσεις για να γλιτώνουν πρόστιμα.

Έγκλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να βάλει φραγμό ή έστω να θέσει κάποιους όρους, αλλά κουκούλωσε το όλο εγχείρημα σε ένα πέπλο σιωπής.

Έγκλημα των μπιρμπιλο-οικολόγων, που με μια (όχι τυχαία) αφέλεια, προπαγάνδιζαν την πράσινη ανάπτυξη και την ωφέλειά της στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αποκρύπτοντας ότι οι ίδιες εταιρείες που προωθούν τέτοιες επενδύσεις, είναι οι ίδιες που διαθέτουν πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας.

Έγκλημα τέλος όλων των ιδιοκτητών περιουσίας που προτιμάνε να πουλάνε τη γη τους, ή να γίνουν μικροί επιχειρηματίες, ξεχνώντας το τόπο τους, την ιστορία του και τις όποιες παραγωγικές δραστηριότητες απαιτούν μόχθο. Η "κρίση" είναι η δικαιολογία τους για να παραδώσουν την κρητική γη, βορά στα αρπακτικά της μαφίας των ΑΠΕ. Μια μαφία που στο τέλος θα απορροφήσει συνολικά και τη γη και τις μικρομονάδες τους και θα τους αφήσει να κλαίγονται κατεστραμένοι και ατοιμασμένοι στα καφενεία τους (αν υπάρχουν κι αυτά).

Τί να πεις...

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου