Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έστω και μετά από πολλά χρόνια, οι κομμουνιστές δικαιώνοντε για τη στάση τους απέναντι στην ΕΟΚ-Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ο παλιός αστικός πολιτικός κόσμος, αυτός που σήμερα αποδομείται με ταχύτητα και που όπου να 'ναι θα πέσει με κρότο, δεν θα κάνει ποτέ την αυτοκριτική του για τους λαγούς και τα πετραχήλια που έταζε στον ελληνικό λαό.

Συμπλήρωσε τον ιστορικό του ρόλο επιδιδόμενος σε πρόστυχα ψέματα περί των ωφελειών του ευρωμονόδρομου, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ύπαρξής του.
....................................
Επίσης αυτοκριτική δεν θα κάνει κανένας αναθεωρητής του Μαρξισμού, κανένας ανοιχτόμυαλος προοδευτικός αναλυτής, για τις σαχλαμάρες που έλεγε περί μιας Ευρώπης των λαών, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Οι κύριοι αυτοί βάζαν μακιγιάζ και τοποθετούσαν αρώματα σε κάτι που βρωμούσε από μακριά εξάρτηση και εκμετάλλευση.
Όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι της πολιτικής, Ανδρουλάκηδες, Παπαδημούληδες, Τσίμες, Αλαβάνοι κλπ έβαζαν απλά νερό στο αυλάκι της εκμετάλλευσης και της υποταγής των λαών.
Και αν η ιστορία αναγνωρίσει στον παλιό αστικό κόσμο το ελαφρυντικό ότι οι άνθρωποι ήταν υπηρέτες της τάξης τους, για τους τσαρλατάνους αυτούς δεν θα βρει καμιά δικαιολογία. Εκτός ίσως από τη μικροαστική επιθυμία τους για αυτοπροβολή (που τα αστικά ΜΜΕ τους παρείχαν αφειδώς) και την υπαρξιακή τους ανάγκη να συναγελάζονται σε φόρουμ, σε επιστημονικά συνέδρια και σε παρουσιάσεις βιβλίων... με την άρχουσα τάξη
*.
.............................
Όλοι αυτοί ανήκουν στο χθες. Για να δούμε όμως τι γίνεται σήμερα...
Η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που της έδωσαν το εύηχο ονοματεπώνυμο Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί τα Ελληνικά μνημόνια σαν πρόβα τζενεράλε ώστε να μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτή η λυκοσυμμαχία δεν διορθώνεται.

Μόνο ανατρέπεται.
Και ανατρέπεται με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα με ένα συντονισμένο ξεσηκωμό της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη, κάτι που με βάση το συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων το θεωρώ πολύ δύσκολο.
Πιο εφικτή βλέπω την ανατροπή μέσω της αποδόμησης της αλυσίδας της ευρωυποταγής, από εκείνους τους λαούς που υποφέρουν περισσότερο.
Αυτή η αποδόμηση ας αρχίσει από την Ελλάδα.
Θα είναι και η μεγαλύτερη συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει ο λαός μας, στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης
.
Ας καταπλήξουμε για μια φορά ακόμα τον κόσμο από την Ελλάδα.
Ας γκρεμίσουμε εκτός από τα κόμματα που είναι στην εξουσία και την τάξη των πλουτοκρατών που είναι στην εξουσία. Ας αποδεσμευτούμε από την Ευρωένωση κι ας μετατραπούμε σε πρωταγωνιστές στην απαλλαγή της ανθρωπότητας από το τέταρτο ράιχ των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Ας γίνουμε παράδειγμα λαμπρό για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου ολάκερου.
............................................
*

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου