Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο... Χτύπησαν φιλειρηνιστές διαδηλωτές με τα ΜΑΤ για να μην διαταραχτεί ΝΑΤΟική εκδήλωση.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τη ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα την Πέμπτη 16 Φλεβάρη για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη του αρχιφονιά ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, μέλη της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής, αγωνιστές της Ειρήνης, μαζί με σπουδαστές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου ήταν προγραμματισμένη ημερίδα με διοργανωτή το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του ΓΓ του ΝΑΤΟ και του Υπουργού Εξωτερικών της συγκυβέρνησης Σταύρου Δήμα. Εκεί, με εντολή της κυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη και ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, τα ΜΑΤ με χημικά, γκλομπς και χτυπήματα με τις ασπίδες τους, προσπάθησαν επανειλημμένα να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Ας αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός: Αλήθεια ποιους ενοχλεί το σύνθημα που έγραφε το πανό της ΕΕΔΥΕ: «Έξω το ΝΑΤΟ. Φονιάδες των λαών»; Ποιους ενοχλεί το σύνθημα: «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Αυτοί που ενοχλούνται είναι τα μονοπώλια και τα κόμματα τους, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα συμπληρώματα τους. Αυτοί που φτωχαίνουν τον ελληνικό λαό με μέτρα και μνημόνια, είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα παιδιά του λαού, τους φαντάρους, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και δίνουν εκατομμύρια σε εξοπλιστικά προγράμματα.
Στην ημερίδα που διοργανώνουν λένε ξεκάθαρα ότι θα συζητήσουν για τις νέες προοπτικές του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μπροστά στη σύνοδο κορυφής της λυκοσυμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί το Μάη στο Σικάγο. Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το αίμα των 60.000 σφαγιασθέντων που προκάλεσε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και τα γεράκια του πολέμου προγραμματίζουν νέες επεμβάσεις σε Συρία και Ιράν. Όπως οι ίδιοι λένε σκοπός της επίσκεψης είναι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ενώ θα συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η «αντιπυραυλική ασπίδα», η «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κ.α.
Η ημερίδα που διοργάνωναν είχε όμως ακόμη ένα στόχο. Να μάθει στους νέους ανθρώπους που θα συμμετείχαν (στους οποίους μάλιστα θα δινόταν και πιστοποιητικό) για την «ένδοξη» ιστορία του ΝΑΤΟ. Αλήθεια θα πουν στους νέους για την επέμβαση στην Κορέα; Για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Για την εισβολή σε Ιράκ και Αφγανιστάν; Θα πουν για το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού; Για την τρομοκρατική επιχείρηση «κόκκινη προβιά» που έγινε με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο; Για τις έξυπνες πράσινες και οικολογικές βόμβες που σκότωναν νεογέννητα; Για τα Ίμια και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;
Όσους τόνους μελάνι και να χύσουν, ότι κερδίστηκε με αίμα, δε σβήνει με μελάνι… Ο ελληνικός λαός και η νεολαία ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ και ιμπεριαλισμός.
Τους το λέμε λοιπόν καθαρά για ακόμη μια φορά: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει». Το βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές που παρά την επίθεση των ΜΑΤ, παρέμειναν έξω από το χώρο που πραγματοποιούταν η ημερίδα για περισσότερες από 2 ώρες. Αύριο, μεθαύριο, στο κοντινό μέλλον θα το βροντοφωνάξουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι. Με αποφασιστικότητα και αγώνες θα σαρώσουν το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα που τόσα χρόνια το στηρίζουν.
Λύση υπάρχει.
Βρίσκεται στον αγώνα για επιστροφή στην Ελλάδα όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και στην πάλη για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους οργανισμούς των ιμπεριαλιστών. Ο λαός να παλέψει τώρα για τη δική του εξουσία που είναι και η μόνη που μπορεί να δώσει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της κρίσης, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας και της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου