Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Περί κυβερνήσεως ο λόγος...

Στιγμιότυπο από παλιά γιάφκα φίλων, 
όπου σχεδιαζόταν αριστερή κυβέρνηση για τον τόπο...

Μήπως καταλάβατε, τι έγινε;
(κείμενο του Ρωμύλου)

     ‘Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα’ είναι η ατάκα την οποία έχετε εμπεδώσει όλοι. Το επιστημονικά σωστό θα ήταν ‘Στην αστική Δημοκρατία’, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τέτοιες λεπτομέρειες;
     Το αστικό σύστημα στην Ελλάδα in cooperation with τους ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς πάτρωνες κατήγαγε μια περιφανή νίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία του νεοεκλεγέντος κοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Η ιδεολογική τρομοκρατία την οποία ασκούν επί σειρά ετών ,ότι τάχαμου, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έχουμε μέλλον έπιασε τόπο. Σε συνθήκες ακραίας- και ραγδαίως επιδεινούμενης φτώχειας και ανεργίας- σε συνθήκες εργοδοτικών απειλών για απολύσεις και εντατικής τηλεοπτικής πλύσεως του έσω στρώματος του εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ο ελληνικός Λαός έβγαλε την ετυμηγορία του. Είναι απόλυτα σεβαστή.
     Η εγχώρια και αλλοδαπή ολιγαρχία έχοντας αποκομίσει-με το αζημίωτο, δηλαδή το σχετικό λαδάκι που αντιστοιχεί σε μια τέτοια κολοσσιαία συναλλαγή- ιλιγγιωδώς τεράστια κέρδη από την –δήθεν-κρίση χρέους και προσβλέπουσα μέσα από σχετικές υπογραφείσες συμφωνίες στο ξεπούλημα του εναέριου, επίγειου και υπόγειου πλούτου της Ελλάδας ανακάτεψε την τράπουλα. Γνωρίζοντας ότι η εποχή της Μεταπολίτευσης πέρασε μοιράζει νέους ρόλους στο πολιτικό της προσωπικό. Το 32% που πέτυχε ο δικομματισμός στις χθεσινές εκλογές- νέο ιστορικό χαμηλό- σηματοδοτεί, κατά την ταπεινή μου άποψη δύο εξελίξεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τις κυοφορούμενες ανακατατάξεις, διασπάσεις, αποχωρήσεις, προσχωρήσεις στο εσωτερικό των δύο, μέχρι χθες κυρίαρχων πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ-προβλέπω- ότι θα συγκλονιστούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε η εξόδιος ακολουθία τους θα ψαλεί στις προσεχείς, λίαν συντόμως,  εκλογές.   Ό,τι απόμεινε από τη ΝΔ θα απορροφηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ.Καμμένου, ο οποίος θα αναδειχθεί σε κυρίαρχο εκπρόσωπο της δεξιάς και κεντροδεξιάς παρατάξεως, ενώ μια ανάλογη απορρόφηση προβλέπεται και για  τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα κατασπαραχθούν  από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος θα ανακηρυχθεί- άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα- σε Χαλίφη της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.
     Το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το οποίο ανέχεται την παρουσία μου στις γραμμές του για πάνω από 45 έτη- από την εποχή της προδικτατορικής ΕΔΑ, της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ- είναι μόνιμα στο στόχαστρο  του οπορτουνισμού,  της σοσιαλδημοκρατίας, που παραχαράσσουν και ευτελίζουν τα συνθήματά του-όρα Εθνική Αντίσταση-, των κρυφών και φανερών δικτατόρων, των βαρόνων της ενημέρωσης (sic), των εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, βιομηχάνων. Με λίγα λόγια, στο σύνολο της άρχουσας τάξης και των αποχρώσεών της.   
     Λίγες φορές στην ιστορική του διαδρομή το ΚΚΕ είχε τόσο κρυστάλλινες και ξεκάθαρες θέσεις. Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους-κι όχι μέρους του ως επαχθούς και απεχθούς-κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό της Οικονομίας με Λαϊκή Εξουσία. Πιο σοκολάτα γίνεται, πιο ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
     Κι όμως τόλμησε ο σύγχρονος Πατριάρχης του ρεφορμισμού, ο αυριανός Πάπας της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας να καλέσει την Αλέκα Παπαρήγα να ‘συγκυβερνήσουν’ σε μια ‘Αριστερή’ κυβέρνηση.  Δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με τους παπάδες, για να ξέρω που τοποθέτησε ο Άγιος Πέτρος τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά όπου και να βρίσκεται θα πρέπει να θαύμασε τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό του Τσίπρα. Αν δεν είναι θράσος αυτό τότε τι είναι; Τέτοιο αντικομουνισμό χρόνια είχαμε να ζήσουμε τα παλιότερα μέλη του ΚΚΕ και μάλιστα από αυτοπροσδιοριζόμενο ως ‘αριστερό’ κόμμα. Το τόλμησε ο Τσίπρας σηκώνοντας το φλάμπουρο του αντι-ΚΚΕ μένους του. Ατυχώς-γι αυτόν- την πρόταση δεν την έκανε την Παρασκευή, πριν τις εκλογές. Πόσο χρόνο θα είχε στη διάθεσή του το ΚΚΕ και ποιο κανάλι θα ‘φιλοξενούσε’ την απάντηση της Αλέκας, λίγες ώρες πριν την απαγόρευση δηλώσεων;  
     Θα επαναδιαπραγματευθεί,  μας πληροφορεί, τους όρους του Μνημονίου. Κουβέντα δεν είπε για τα κλεμμένα και κουρευθέντα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία μίλησε, ούτε και για το θέμα της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας άρθρωσε λέξη, ο Αλέξης- κυριολεκτικά Α-λέξης, αυτός που δεν βγάζει στα κρίσιμα ερωτήματα λέξεις. Μήπως σας είπε τι θα γίνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Άλλες λέξεις ο Αλέξης. Απέκρυψε τι μειώσεις μισθών που υπέγραψαν τα συνδικαλιστικά πρωτοπαλίκαρα του στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αλλά και σ’ άλλες Ομοσπονδίες όπου έχει πολυετή και αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ. Γι αυτό και οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  τον προτίμησαν εκλογικά. Τόσων χρόνων κολιγιά θα πήγαινε χαμένη;
     Τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ, Αλέξη Τσίπρα  ποτέ δεν θα σε νομιμοποιήσουν να βομβαρδίζεις αύριο αγκαλιά με τον Ολάντ τη Συρία, το Ιράν, το Λίβανο και όποιον άλλο αντιτάσσεται στα συμφέροντα αυτών που σε ανέδειξαν. Πορέψου παρέα με τους Βενιζέλους, του ΓΑΠ, την Κάγκελα. Μακριά από μας, κι όπου θέλεις τράβα. Κοίτα μόνο μην ξεχάσεις να κάνεις κάτι για την καθιέρωση της φουκαριάρας της απλής αναλογικής-εκτός κι αν υπολογίζεις πως στις επερχόμενες εκλογές θα χρειαστείς το καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών.
     Συμπεράσματα έβγαλα και για το Κόμμα μου. Όμως έχω ηθική και καταστατική υποχρέωση να συζητήσω πρώτα με τους συντρόφους μου στα κομματικά όργανα στα οποία μετέχω.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου