Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επιστρέφοντας το νερό σε δημόσια χέρια: Ένα πρωτότυπο βιβλίο βασισμένο σε διεθνείς έρευνες


του Κώστα Νικολάου

Ένα πρωτότυπο στο είδος του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2012 με τίτλο «Remunicipalisation: Putting Water Back into Public Hands» (Επαναδημοτικοποίηση: Επιστρέφοντας το νερό σε δημόσια χέρια) με συγγραφείς τους: Martin Pigeon, David A. McDonald, Olivier Hoedeman, Satoko Kishimoto και εκδόθηκε από τους διεθνείς φορείς: Corporate Europe Observatory (CEO), Transnational Institute (TNI), Municipal Services Project (MSP). Το βιβλίο είναι το προϊόν δύο ετών διεθνών ερευνών, όπου εξετάζεται η νέα τάση για επαναδημοτικοποίηση του νερού, αναλύοντας τα αίτια του νέου αυτού παγκόσμιου φαινομένου και αξιολογώντας τα αποτελέσματα της ιδιωτικής και της δημόσιας διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης.

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις αποτυχίες της ιδιωτικοποίησης του νερού.
 Η άνιση πρόσβαση, η αθέτηση υποσχέσεων, οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι και τα σκανδαλώδη περιθώρια κέρδους, ωθούν τους δήμους και τους πολίτες να ξαναπάρουν τον έλεγχο αυτής της βασικής υπηρεσίας. Αυτό το νέο βιβλίο εξετάζει αυτήν την αναπτυσσόμενη τάση, κατά την οποία οι πόλεις παντού σε όλο τον κόσμο παίρνουν πίσω τον έλεγχο των συλλογικών συστημάτων του πόσιμου νερού. Αναλύεται η μετάβαση από την ιδιωτική στη δημόσια διαχείριση του πόσιμου νερού, εξετάζοντας τα παραδείγματα σε Παρίσι, Hamilton, Buenos Aires, Dar es Salaam και Μαλαισία.

Στην πορεία προς τη βελτίωση της δημόσιας διαχείρισης του νερού απεικονίζονται τα οφέλη και οι προκλήσεις της δημόσιας ιδιοκτησίας, αλλά το βιβλίο αναδεικνύει επίσης τον ασφυκτικό κλοιό των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του ελέγχου των εταιρειών, που επιχειρούν να βάλουν το νερό στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τις «εναλλακτικές για την ιδιωτικοποίηση» και αντλεί διδάγματα από αυτές τις εμπειρίες για τη μελλοντική δράση υπέρ της δημόσιας διαχείρισης.

Το βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα διεθνή αρθρογραφία πάνω σε σχετικές έρευνες (βλ. μια επισκόπηση ερευνών και αρθρογραφίας στο: http://www.dialektika.gr/2012/03/blog-post.html) και διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση :

http://www.corporateeurope.org/sites/default/files/publications/remunicipalisation%20web%20final.pdf


.

Αυτά θα κάνουν αν τους ψηφίσετε... ( Tου Νίκου Μπογιόπουλου )

Αυτά θα κάνουν αν τους ψηφίσετε... ( Tου Νίκου Μπογιόπουλου )

«Σύγκλιση» με τους μισθούς Βουλγαρίας. Σελίδα 427 του μνημονίου...
Μετά τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Περιβάλλοντος, που δήλωσε ότι
«δεν καταλαβαίνει τη συζήτηση που μας συγκρίνει με μισθούς Βουλγαρίας»,
προχτές είχαμε τον Σαχινίδη, τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος - κινούμενος στην πεπατημένη του προεκλογικού ΠΑΣΟΚισμού - ετάχθη κι αυτός κατά της συζήτησης ότι θα μειωθούν (κι άλλο) οι μισθοί των εργαζομένων.
Κάντε κλικ για μεγένθυνση
Καταρχάς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ιταμή τους ψηφοθηρία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαχρείωσης ώστε να μας καλούν
αφενός να τους... ευγνωμονούμε - και άρα να τους υπερψηφίσουμε - για τις μέχρι τώρα περικοπές,
αφετέρου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε να εμφανίζουν την (ψευδή) μισο-δήλωση ότι δε θα κάνουν κι άλλες περικοπές (σ.σ.: που θα τις κάνουν) σαν μέγιστη προεκλογική «παροχή» (!) και σαν... υπόσχεση!
*
Τα όρια της πολιτικής απάτης τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Το δείχνουν τα έως τώρα έργα τους.
Οσο για το πού θα φτάσει η βαλίτσα της έτσι κι αλλιώς δεδομένης πολιτικής απάτης, για το τι άλλο θα κάνουν πέραν όσων έχουν ήδη διαπράξει με τους μισθούς στα 400 ευρώ και την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο,
αντί άλλης απόδειξης, ας απαντήσει το μνημόνιό τους:
*
1) Στη σελίδα 427 του μνημονίου αναφέρονται όλα όσα... (δε) θα κάνουν και συγκεκριμένα τα εξής:

«Αντικατάσταση» (!!!) των σημερινών μισθών πείνας με τους «καθόλου» μισθούς, όπως θα έχουν επιβληθεί μέχρι τον Ιούλη. Σελίδα 518 του μνημονίου...
*
«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.)θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!
*
Από την επομένη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υφαρπάσουν την ψήφο, θα θέσουν σε εφαρμογή ό,τι ακριβώς έχουν ψηφίσει και έχουν καταστήσει «υπέρτατο νόμο» του κράτους τους:
Κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων θα οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.
*
Κάντε κλικ για μεγεθυνση
2) Στη σελίδα 518 του μνημονίου, κάτω από τον τίτλο«Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών»,διαβάζουμε:
«Εως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθώνπου ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
*
Από την επόμενη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υπαρπάσουν την ψήφο, και με καταληκτική ημερομηνία τον ερχόμενο Ιούλη, προχωρούν στην... «αντικατάσταση» (!!!) των μισθών.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι τους σημερινούς μισθούς, που τους πήγαν στα 400 ευρώ, θα τους «αντικαταστήσουν»... προς τα πάνω;

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γιατί το ΚΚΕ δε στηρίζει μια "κυβέρνηση της Αριστεράς"


Κάποιοι πάνε αριστερά όχι γιατί ζητούν την ανατροπή του καπιταλισμού
αλλά γιατί ζητάνε ένα δίκαιο καπιταλισμό.
Ατυχώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.



Το ΚΚΕ θα πρόδιδε το λαό αν συμμετείχε ή στήριζε μια κυβέρνηση, η οποία, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, τίποτα καλό δεν πρόκειται να κάνει για λογαριασμό του. Τα κόμματα που δηλώνουν διαθέσιμα να συγκροτήσουν μια «κυβέρνηση της αριστεράς», δεν έχουν στρατηγική σύγκρουσης με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, όπως έχει το ΚΚΕ. Διακηρύσσουν σαν στόχο τους να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και να πετύχουν ανάπτυξη με μοχλό τους καπιταλιστές και τις επιχειρήσεις τους. Αρα, αποδέχονται τα μονοπώλια στην παραγωγή. Πώς, όμως, θα επιβάλουν στους καπιταλιστές νόμους που θα αυξάνουν τους μισθούς και θα βελτιώνουν τις συνθήκες δουλειάς - αν ψηφίσουν τέτοιους νόμους - από τη στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπορούν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους και να φύγουν, ή να ακυρώσουν τέτοια μέτρα προσφεύγοντας στην ΕΕ; Πώς μια τέτοια κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί - όπως λέει - τη δανειακή σύμβαση, από τη στιγμή που αυτή συμφωνήθηκε να είναι αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα και η μη εφαρμογή της συνιστά αιτία διακοπής της χρηματοδότησης (άρα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από την ΕΕ), εξέλιξη που θέλουν να αποτρέψουν οι οπορτουνιστές;

Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που λέει ο Τσίπρας, ότι όταν εκλεγεί μια τέτοια κυβέρνηση, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις θα φοβηθούν και θα παραδώσουν από μόνοι τους τα κλειδιά τους. Είναι κοροϊδία η θέση ότι θα επιβάλει φορολογία στους εφοπλιστές και ότι ακόμα και αν αυτοί πάρουν τα καράβια τους σε άλλη σημαία, θα φορολογήσει τις βίλες και την περιουσία τους. Οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν νόμιμα, με τη βούλα και της ΕΕ που επιτρέπει τα κεφάλαια και τα κέρδη να σωρεύονται αφορολόγητα σε «οφ σορ» εταιρείες. Αλλά, ακόμα και αν τα φορολογούσε, τι λεφτά θα μάζευε και τι θα τα έκανε; Θα μάζευε ελάχιστα λεφτά και ή θα τα έριχνε αναγκαστικά στην αποπληρωμή του χρέους, το οποίο αναγνωρίζει, ή θα τα έδινε ξανά στα μονοπώλια για να κάνουν «ανάπτυξη», αφού αναγνωρίζει την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής και δε θέλει να τους την αφαιρέσει. Αυτά και άλλα πολλά παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς, που δείχνουν ότι, αν συγκροτούνταν μια τέτοια κυβέρνηση, θα έκανε τα ίδια με μια αστική. Το έχει επιβεβαιώσει, άλλωστε, η πείρα από ανάλογα «κεντροαριστερά» κυβερνητικά πειράματα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ας θυμηθούμε τη Χιλή του Αλιέντε, την Πορτογαλία που έγινε και επανάσταση για την ανατροπή της δικτατορίας, αλλά δεν αφαιρέθηκε η ιδιοκτησία από τους καπιταλιστές, τη Γαλλία και την Ιταλία με την «κεντροαριστερά» στην κυβέρνηση, που και αντεργατικά μέτρα πήραν και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας συμμετείχαν και το εργατικό κίνημα πισωδρόμησαν και την κοινωνία συντηρητικοποίησαν. Εφτασαν στη Γαλλία όλοι μαζί οι δήθεν αριστεροί και σοσιαλιστές να ψηφίζουν το «δεξιό» Σιράκ για να μη βγει ο Λεπέν.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πολιτική του ΚΚΕ είναι το «όλα ή τίποτα» ή ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, όπως λένε οι οπορτουνιστές. Το έχει αποδείξει με τους αγώνες στους οποίους πρωταγωνιστεί για να ανακουφιστεί ο λαός από τις συνέπειες της κρίσης, συνολικά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι εκεί που οι εργαζόμενοι και ο λαός απέσπασαν κατακτήσεις, πρωτοστάτησαν στους αγώνες οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα (π.χ. Συλλογικές Συμβάσεις στη Ζώνη). Είναι και αυτό μια επιβεβαίωση της στρατηγικής του ΚΚΕ που, στην καθημερινή αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την πολιτική του, «ζυμώνει» την αναγκαιότητα της ανατροπής της και το κέρδισμα της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Για να γίνουν τα μέσα παραγωγής και ο ορυκτός πλούτος λαϊκή ιδιοκτησία, να αναπτυχθεί η οικονομία με κριτήριο την ευημερία του λαού. Η κάλπη δεν πρόκειται να κρίνει το ζήτημα της εξουσίας. Το αποτέλεσμά της, όμως, με τσάκισμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και πανίσχυρο ΚΚΕ, μπορεί να αποτελέσει όπλο του λαού στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Από:
tasosnastos.blogspot.com

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βγάζουν χολή οι δολοφόνοι, γιατί τους κατονόμασε...



Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό εξέφρασε με δηλώσεις την λύπη του για την χθεσινή αυτοκτονία...


.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΣΙ


Ο επιτετραμμένος  των τραπεζιτών, πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπαδήμος, απευθύνθηκε με διάγγελμα στον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι οι ενεργειακές επενδύσεις σε ΑΠΕ είναι μονόδρομος. Συμπλήρωσε ότι οι επενδύσεις αυτές θα εκμεταλλευτούν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, την ηλιοφάνεια και τους ανέμους και επεσήμανε ότι η ενέργεια που θα παράγεται  θα είναι ένα δυναμικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.
Είναι όμως πράγματι αυτή η αλήθεια:  Τα προγράμματα των Α.Π.Ε. φυσικά δεν θα τα διαχειρίζεται ο Ελληνικός λαός, ούτε καν το Ελλαδικό κράτος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σε ενέργεια και να εξάγει το πλεόνασμα ώστε να επωφεληθεί η χώρα. 
Στο καπιταλισμό το ρεύμα δεν είναι αγαθό όπως θα έπρεπε, αλλά εμπόρευμα. Οι εταιρείες που παράγουν το ρεύμα έχουν την εκμετάλλευση του, έχουν  την εμπορία του. Ενίοτε έχουν και τη διανομή του, εκτός αν δεν τις συμφέρει, οπότε δίνουν φασόν τη διανομή του σε άλλους.
Το πρόγραμμα Ήλιος και άλλα προγράμματα περνάνε με διαδικασίες φαστ τρακ πίσω από την πλάτη του Ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών και το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα κέρδη πολυεθνικών, οι οποίες ανεξέλεγκτα χωροθετούν και εγκαθιστούν μεγαλιθικές εγκαταστάσεις, με συμβάσεις μάλιστα που θυμίζουν  χώρα υπό κατοχή. Κανένας ηθικός ή νομικός κανόνας δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε ανακηρυγμένες ζώνες ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ούτε δασικές εκτάσεις, ούτε αρχαιολογικές ζώνες, ούτε ιδιοκτησιακά ζητήματα, ούτε οι θεσμοί της  τοπικής διοίκησης. Το νομικό πλαίσιο και τον χωροταξικό σχεδιασμό, τον έχουν διαμορφώσει οι ίδιες οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι.  Όλα τα στάδια της λεηλασίας περιλαμβάνονται αναλυτικά στα «μνημόνια».
 Έτσι κυρίως Γαλλικές και Γερμανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις ενέργειας, με εργοστάσια κάρβουνου και πυρηνικών, επενδύουν στη χώρα μας γλιτώνοντας τα πρόστιμα από το εμπόριο ρύπων, παράγουν μόνες τους  ή με θυγατρικές όλη  την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή, την τεχνογνωσία υλικών, την εγκατάσταση των υποδομών και παράγουν ρεύμα… δικό τους ρεύμα, από το οποίο θα μας μεταπουλάνε ένα ποσοστό. Η Ελλάδα λοιπόν όχι μόνο δεν θα εξάγει, αλλά αντίθετα θα αγοράζει ρεύμα από τους βιομηχανικούς κολοσσούς. Πράγματι από την Ελλαδικό χώρο θα εξάγεται ενέργεια αλλά δεν θα καρπώνεται τίποτα ο Ελληνικός λαός. Ίσως μας πετάξουν κανένα αντισταθμιστικό ξεροκόμματο για να εξαγοράσουν κάποιες συνειδήσεις και να λειάνουν αντιδράσεις , το οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα αποσύρουν.
Συγκεκριμένα τώρα στο υβριδικό του Βραχασίου η εταιρεία Υδροαιολική Κρήτης είναι θυγατρική της  εταιρίας γαλλικών συμφερόντων EDF, η οποία διαθέτει  δεκάδες πυρηνικά εργοστάσια στην ιδιοκτησία της. Οι λιμνοδεξαμενές του υβριδικού  θα χρησιμοποιήσουν 1,2 εκ κυβικά νερού με τεράστιες συνέπειες στην υφαλμήρωση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.  Η εταιρία θα πωλεί στη Δ.Ε.Η το ρεύμα από την υβριδική μονάδα, σε τιμή που θα ανέρχεται σε 234ε τη μεγαβατ/ώρα, έναντι 134ε που αγοράζει σήμερα η ΔΕΗ την ενέργεια από συμβατικές μονάδες. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει αυτή τη διαφορά…
Πέρα λοιπόν από τη περιβαλλοντική ζημιά, εμείς καταγγέλλουμε την υλοποίηση ενός τεράστιου οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου, το οποίο είναι επιτελικά σχεδιασμένο από τις πολυεθνικές και έχει την πολιτική κάλυψη της Ε.Ε, της τρόϊκας, αλλά και της Ελληνικής  κυβέρνησης.
Θεωρούμε ότι η μοναδική άμυνα απέναντι στην ενεργειακή μαφία που έρχεται με «πράσινο» μανδύα, είναι η ανυπότακτη κοινωνική δράση των τοπικών κοινωνιών και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αν όσοι αντιδρούν θέλουν να έχουν στοιχειώδη συνέπεια, πρέπει στις προσεχείς εκλογές να αποδυναμώσουν τους πολιτικούς χώρους που είναι πιστοί υπηρέτες των μονοπωλίων.
 Πρέπει αντίθετα να δυναμώσουν τη προοπτική της λαϊκής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής στην ενέργεια και σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Κανίβαλοι σε αμόκ!

Κανίβαλοι σε αμόκ! | Του Νίκου Μπογιόπουλου

 Μέχρι τώρα μιλούσαμε για πολιτικό «κανιβαλισμό».
Να όμως που από δω και πέρα, μπροστά στο μέγεθος της αγριότητάς τους, ακόμα και οι λέξεις έφτασαν να χάνουν το νόημά τους.
Ούτε η «αναλγησία»,
ούτε η «απανθρωπιά»,
ούτε ο «μισανθρωπισμός»,
τίποτα πια, κανένας όρος δεν μπορεί να «χωρέσει» τα «έργα» τους.
Δεν υπάρχει ορισμός για να περιγράψει την ταξική τους βαρβαρότητα.
Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγραφούν τα πεπραγμένα τους.
*
Διαβάστε, λοιπόν, και φρίξτε:
Πριν δυο βδομάδες, στις 14 Μάρτη 2012, η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, διά του υπουργείου Υγείας, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία Λοβέρδου, εξέδωσε Απόφαση - όπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ» - την οποία ανάρτησε στον ιστότοπο του υπουργείου.
Με τη συγκεκριμένη Απόφαση, η συγκυβέρνηση έρχεται να επικαιροποιήσει υπό τα νέα δεδομένα
(σ.σ.: «κούρεμα», PSI κ.λπ.) την αντίστοιχη περσινή απόφαση της 27/3/2011.
Ιδού, λοιπόν, το «τεκμήριο του εγκλήματος»,
ιδού πώς μετασχηματίζονται στην πραγματική ζωή τα PSI, τα «κουρέματα» και τα νέα τους Μνημόνια,
ιδού η νέα Απόφασή τους:
Από τούδε και στο εξής, με φιρμάνι που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη, δηλαδή
από τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς,
από τους ανθρώπους που χρήζουν ειδικής και συνεχούς μέριμνας,
από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε «Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης», όπου τους παρέχονται υπηρεσίες περίθαλψης
(όπως, για παράδειγμα, τα ψυχιατρεία, τα γηροκομεία, τα ιδρύματα και οι ξενώνες που φιλοξενούν αναπήρους κ.λπ.),
η συγκυβέρνηση
τους «βουτάει»,
τους αρπάζει,
τους περικόπτει,
τους παρακρατεί
μέχρι και το ...80% της σύνταξής τους!
*
Είναι ασύλληπτο, είναι αδιανόητο, είναι εξωπραγματικής αγριότητας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Είναι η επίσημη πολιτική των «σωτήρων» του τόπου!
Η υπό τον κ. Παπαδήμο συγκυβέρνηση των Βενιζέλου - Σαμαρά, επικαλούμενη τη «βιωσιμότητα» των συγκεκριμένων υπηρεσιών - μια «βιωσιμότητα» που, όμως, σύμφωνα με την απόφαση των κυβερνώντων θα επιτευχθεί διά της «μείωσης της κρατικής επιχορήγησης»
και χρησιμοποιώντας για πρόσχημα - αυτό κι αν είναι ρεσιτάλ θράσους - «την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και φροντίδας στα άτομα αυτά» (!!!),
διαπράττει το πέραν πάσης φαντασίας:
Εξέδωσε διαταγή, η οποία αφορά σε ανθρώπους ανήμπορους και άρρωστους, ανθρώπους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακόμα κι όταν παίρνουν σύνταξη δεν πρόκειται παρά για ένα επίδομα πείνας,
και με το φιρμάνι αυτό, υπό την ιαχή «Αποφασίζουμε»,
επιβάλλει κλιμακωτή παρακράτηση στις συντάξεις,
ως ακολούθως:

    Για σύνταξη μέχρι 500 ευρώ παρακράτηση 50%.
    Για το τμήμα της σύνταξης από 500 μέχρι 700 ευρώ παρακράτηση 70%.
    Για το τμήμα της σύνταξης από 700 ευρώ και πάνω παρακράτηση 80%.

*
Τα προηγούμενα σημαίνουν τα εξής:
Από μια σύνταξη μέχρι 500 ευρώ οι καλοί αυτοί άνθρωποι - που «σώζουν» τη χώρα - ληστεύουν τα 250!
Από μια σύνταξη μέχρι 700 ευρώ οι καλοί αυτοί άνθρωποι - που «σώζουν» τη χώρα - ληστεύουν τα 390!
Από μια σύνταξη μέχρι 1.000 ευρώ οι καλοί αυτοί άνθρωποι - που «σώζουν» τη χώρα - ληστεύουν τα 630!
*
Μέχρι εκεί έφτασαν...
Εφτασαν να βάζουν «χέρι» ακόμα και στις συντάξεις - κυρίως αναπηρικές - των ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο μέχρι και στα γηροκομεία!
Το ταξικό τους αμόκ δεν σταματά ούτε στα ψυχιατρεία!
Εφτασαν να ληστεύουν, να χαρατσώνουν ανθρώπους που έχουν για απάγκιο τους από τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων μέχρι το Δρομοκαΐτειο!
*
Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της συγκυβέρνησης των «σοσιαλιστών» και των «φιλελεύθερων».
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης των γαλαζοπράσινων «πατριωτών» και των «σωτήρων».
Αυτοί είναι που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Και ζητούν ψήφο, για να λένε μετά - και θα το πουν για κάθε μια ψήφο που θα αποσπάσουν - ότι ισοδυναμεί με... έγκριση για συνέχιση
της απανθρωπιάς,
της βαρβαρότητας,
της αναλγησίας,
του κανιβαλισμού και
του δαρβινισμού τους!
*
Υστερόγραφο:
Αν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο προεκλογικά,
δεν είναι καθόλου δύσκολο για τον καθένα να αντιληφθεί,
τι είναι έτοιμοι να διαπράξουν αμέσως μετά τις εκλογές!

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Ο Καμμένος, ο Συριζα, η Τζούλια και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.


«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.

Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο, τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς όπως είπε το χρέος από τα παράνομα επιτόκια είναι πάνω από 230 δισ. και υποστήριξε ότι το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό τους πλούτο.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε.
Αναδημοσίευση από http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/p-kammenos-sygklisi-mono-me-ton-syriza                      ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Νέα ...κεραμίδα: Τζούλια: «Θα πήγαινα με τη Μέρκελ για να σωθεί η Ελλάδα»

Νέα ...κεραμίδα: Τζούλια: «Θα πήγαινα με τη Μέρκελ για να σωθεί η Ελλάδα» Ας ελπίσουμε ότι οι ψηφοφόροι θα αντιληφθούν το μέγεθος της.... πολιτικής γυναίκας
Με το νέο της κόμμα που ευελπιστεί να μπει στην βουλή «Αγανακτισμένοι και Οικολόγοι Ελλάδος» είναι ήδη στα σκαριά αποκαλύπτει η Τζούλια. Αυτό που τονίζει είναι ότι: «Θα μπω στη Βουλή για να έχουν φωνή όλοι οι νέοι και να τα αλλάξουμε μαζί όλα».
Βασικές αρχές του κόμματος: «Δεν συγχωρούμε, δεν τιμωρούμε! Να καταργηθεί το βουλευτικό άσυλο και να γίνει άμεσα λογιστικός έλεγχος.
Να πάρουμε πίσω όλα τα λεφτά που έφαγαν τα λαμόγια ακόμα και με κατασχέσεις σε ακίνητη κινητή περιουσία... Η επόμενη κίνηση θα είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας» δηλώνει στο περιοδικό Playboy η υποφήφια πολιτικός κ. Τζ. Αλεξανδράτου.
Η Τσιτσιολίνα προσφέρθηκε να κάνει σεξ με τον Οσάμα Μπιν Λαντεν προκειμένου εκείνος να εγκαταλείψει την τρομοκρατία, η ίδια τι θυσία θα έκανε για τη χώρα της;
«Όσο επώδυνο κι αν ήταν, θα πήγαινα με τη Μέρκελ» είπε στην δήλωση φωτιά η νέα πολιτικός.
Ας ελπίσουμε ότι οι ψηφοφόροι θα αντιληφθούν το μέγεθος της πολιτικής γυναίκας, καθώς αυτή η παραχώρηση που κάνει (έρωτα με τη καγκελάριο Μέρκελ) για το καλό της Ελλάδας μοιάζει λίγο επώδυνη, αλλά είπαμε η Τζούλια τα δίνει όλα για την πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΟ βυσσινόκηπου, γιατί ζούμε μεγάλες στιγμές για την ελληνική φαρσοκωμωδία 

Όταν ζητάει λογιστικό επανέλεγχο του χρέους ο Αλέξης κι ο Καμμένος τους παίρνετε στα σοβαρά, κι όταν σας τα λέει η Τζούλια την κράζετε... Βρε α να μου χαθείτε φαλλοκράτες, σεξιστές
.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΧΑΡΑ. Η πρώτη νίκη της εργατικής τάξης στη Κρήτη μέσα στη καρδιά του εργασιακού μεσαίωνα.


 Οι εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ είναι νικητές!


ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Οι εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ είναι νικητές!
Ο απεργιακός τους αγώνας που ξεκίνησε στις 13-1-2012 με βασικά αιτήματα να παρθεί πίσω η εκ περιτροπής εργασία και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 23-3-2012,μετά από 70 μέρες σκληρής μάχης.
Αυτούς τους 2 ½ μήνες οι εργαζόμενοι έδωσαν μια σκληρή, παλικαρίσια και ιστορική για τα
δεδομένα του Ηρακλείου απεργιακή μάχη που συγκίνησε τους εργαζόμενους όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά. Όρθωσαν το ανάστημα τους κόντρα στους ντόπιους μεγαλεμπόρους- προμηθευτές, κουρέλιασαν την αντεργατική νομοθεσία για την εκ περιτροπής εργασία, απέρριψαν την πρόταση της επιχείρησης να παραιτηθούν και να χάσουν όλα τα δικαιώματα τους, έμαθαν ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους. Στο πλευρό τους καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις στάθηκε το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ. Ο αγώνας τους αποτελεί παρακαταθήκη για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και ειδικά για τους εργαζόμενους του Ηρακλείου.
Όλους αυτούς τους μήνες που οι απεργοί αταλάντευτα, με δύσκολες καιρικές και άλλες συνθήκες, στέκονταν έξω από την πύλη της επιχείρησης, η εργοδοσία εξαπέλυσε εναντίον τους μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Με εκβιασμούς, απειλές αλλά και καλοπιάσματα, με λυσσασμένη επίθεση στο σωματείο μας  και το ΠΑΜΕ στοχεύοντας στο να μας απομακρύνουν από τους συναδέλφους, με το βασικό επιχείρημα των εργοδοτών ότι οι απεργίες και οι αγώνες κλείνουν τις επιχειρήσεις, προσπάθησαν να διασπάσουν και να διαλύσουν την απεργία. Όλες οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από τη σωματειακή τους επιτροπή μαζί με το σωματείο μας, αποκάλυψαν τα σχέδια και απάντησαν σε όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες  της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων της. Στους εκβιασμούς, τις απειλές και τα τσιράκια της εργοδοσίας απάντησαν με ενωτικό, συλλογικό αγώνα όπου κανένας συνάδελφος δεν περίσσευε. Με τακτικές Γενικές Συνελεύσεις αποφάσιζαν και σχεδίαζαν τα βήματα τους: αποκλεισμούς των καταστημάτων της Α. Ε., παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεντεύξεις και καθημερινά δελτία τύπου. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου διοργάνωσε 3 συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους απεργούς,  5 παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθημερινές ανακοινώσεις. Το ΠΑΜΕ μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Μαλεβιζίου, Αλικαρνασσού και τις επιτροπές κατοίκων Νοτίων Συνοικιών και Γοργολαίνη οργάνωσαν την αλληλεγγύη που εκφράστηκε με καθημερινή παρουσία στην απεργία αλλά και με οικονομική και υλική βοήθεια. Το ΜΑΣ με καθημερινή παρουσία εμψύχωσε τους απεργούς.
Στη λυσσασμένη επίθεση που δέχτηκε το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ από την εργοδοσία αλλά και το ΕΚΗ με καρμπόν επιχειρήματα περί έμμισθων του ΚΚΕ και καθοδηγούμενων αγώνων , οι εργαζόμενοι απάντησαν αναπτύσσοντας ακόμα πιο στενούς δεσμούς με το σωματείο και το ΠΑΜΕ, αναγνωρίζοντας δημόσια αλλά και με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων  την καταλυτική συμβολή του σωματείου και του ΠΑΜΕ στην οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας.
Στο επιχείρημα της εργοδοσίας ότι δήθεν καταβάλει προσπάθειες να σώσει τις θέσεις εργασίας – την ίδια ώρα που μετέφερε μέσω του γραμματέα του ΕΚΗ πρόταση να απολυθούν και οι 59 εργαζόμενοι και να μοιραστούν 100,000€ (ενώ οι αποζημιώσεις ξεπερνούσαν τις 500,000€)- και ότι οι απεργίες κλείνουν τις επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι απάντησαν με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα και αποκάλυψαν τα σχέδια της διοίκησης. Σχέδια τα οποία είχαν σαν στόχο να νεκρώσουν την Αριάδνη ΑΕΒΕ με επόμενο θύμα την Αριάδνη ΑΕ, να ξεφορτωθούν τους εργαζόμενους και να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία- την Νέα Αριάδνη- που θα εκμεταλλεύεται το πελατολόγιο και τις εγκαταστάσεις της Αριάδνης. Να ποιοι κλείνουν ή οδηγούν στο κλείσιμο  τις επιχειρήσεις! Και μάλιστα τέτοιες επιχειρήσεις όπως η Αριάδνη! Θυμίζουμε ότι ο όμιλος αυτός αποτελούσε, και αποτελεί ακόμα, μια δυναμική παρουσία στον κλάδο του εμπορίου τροφίμων στην Κρήτη. Με επίσημα στοιχεία μέχρι και το 2009 ο ετήσιος τζίρος έφτανε στα 69 εκ ευρώ για την ΑΕΒΕ και 100 εκ ευρώ για τα καταστήματα ενώ σήμερα εμφανίζεται να χρωστάει- σύμφωνα με την σημερινή διοίκηση – 50 εκ. ευρώ περίπου!
Σημαντική συμβολή στην ταξική πάλη,  εκτός από την εμπειρία και τα συμπεράσματα της ίδιας της απεργίας, αποτελεί ο ρόλος τους εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο.  Με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο και το γραμματέα του ΕΚΗ- Σ. Βαρδάκη και Στ. Βοργιά (στελέχη της ΠΑΣΚΕ της παράταξης του ΠΑΣΟΚ) - η εργοδοσία προσπάθησε να υλοποιήσει τα σχέδια της. Έβαλαν τα δυνατά τους για να χτυπήσουν την απεργία πριν να ξεκινήσει – τι θα κερδίσετε, τίποτα δεν θα κάνετε- κάτω από την πίεση και την κατακραυγή των εργαζομένων στήριξαν την απόφαση του σωματείου μας για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες , με αποκορύφωμα την πρόταση της εργοδοσίας που μετέφερε ο ίδιος ο γραμματέας του ΕΚΗ μετά από μυστική συνάντηση του με την διοίκηση για να απολυθούν όλοι και να μοιραστούν 100,000€! Αλλά εκεί που έδωσαν ρέστα ήταν στον αντικομουνιστικό λίβελο που εξαπέλυσαν ενάντια στο σωματείο και το ΠΑΜΕ με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που διατύπωνε και η εργοδοσία! Τέτοια ταύτιση απόψεων!
Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στην Αριάδνη ΑΕΒΕ αποτελεί για το σωματείο μας αλλά και για όλη την εργατική τάξη μεγάλο σχολείο και μεγάλο εφόδιο ώστε ακόμα πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική λαίλαπα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς , ξεχωρίζοντας τους φίλους από τους εχθρούς σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και το σωματείο μας, να υψώσουμε αγωνιστικό ανάστημα.
Η Αριάδνη αποτελεί μια μικρογραφία της γενικότερης κρίσης που δημιούργησε το κεφάλαιο επειδή ακριβώς κυνηγάει το κέρδος  και καλεί τους εργαζόμενους- όπως και εδώ- να πληρώσουν την κρίση αυτή με μειώσεις μισθών , απολύσεις και ελαστικές μορφές εργασίας. Σε αυτή  την προσπάθεια το κεφάλαιο έχει το προσωπικό του: από τη μια το πολιτικό προσωπικό, τα κόμματά του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ , που εναλλάσσονται ή συγκυβερνούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και λοιπών. Και από την άλλη έχουν αυτούς που καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους  περί δήθεν εξανθρώπισης του καπιταλισμού ή καλύτερης διαχείρισής του (ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ κλπ) κρύβοντας την αλήθεια ότι χωρίς ριζικές ανατροπές, χωρίς την κατάργηση της εκμετάλλευσης δεν πρόκειται ποτέ οι εργαζόμενοι να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν. Σημαντική συμβολή έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που κάνει κάθε προσπάθεια να απομακρύνει τους εργαζόμενους από τα σωματεία, να βάλει εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και φυσικά να ρίξει λάσπη και αντικομουνισμό στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.
Όμως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι γυναίκες έχουν το δικό τους μέτωπο κόντρα σε αυτό το Μαύρο Μέτωπο: το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που καλεί σε οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ των εργατών και όχι των εργατοπατέρων, κόντρα στα μονοπώλια και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες.
Οι θυσίες του αγώνα είναι ασύγκριτα μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.
ΟΛΟΙ,  ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Καλούμε σε συναγερμό και επαγρύπνηση τους συναδέλφους μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας. Να μην περάσουν πουθενά μειώσεις, ατομικές συμβάσεις, απολύσεις. Να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τις Συλλογικές Συμβάσεις! Κάθε χώρος δουλειάς κάστρο αγώνα όπως στη Χαλυβουργία, όπως στην Αριάδνη, όπως σήμερα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ (ΕΠΑΝΑ ΑΕ) όπου οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του σωματείου μας του ΠΑΜΕ βρίσκονται ήδη στην 3η μέρα απεργίας!
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ!

Η ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Αναδημοσίευση από REDFLY PLANET

Για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών
Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού.
Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους. Όσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Τις περιοχές που θα «καθαρίσουν» από τους μετανάστες θα τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να απαλλαγούν από τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος. Οι επιχειρήσεις-σκούπα, οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών θα συνοδευτούν με ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, με χτύπημα των δικαιωμάτων τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων εργαζομένων.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβερνούν τη χώρα μας. Υπάρχουν ήδη σε μια σειρά κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες «πρόθυμες» χώρες που χρηματοδοτήθηκαν για αυτά από την ΕΕ. Τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά στην Ελλάδα και την ΕΕ, που ματοκύλισαν λαούς και τους οδήγησαν στη λιμοκτονία και τη μετανάστευση. Οι ίδιοι που εξαθλιώνουν και στέλνουν ξανά στην ξενιτιά και τη μετανάστευση τμήματα του ελληνικού λαού. Θέλουν τους μετανάστες ως πάμφθηνο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό για να αυξάνουν τα παρασιτικά κέρδη του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο «πολιτισμός» και οι «αξίες» του καπιταλισμού. Τα λαϊκά στρώματα των τοπικών κοινωνιών δεν ξεγελιούνται από υποσχέσεις περί δήθεν αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λειτουργία των στρατοπέδων.
Σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, λόγω της Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. Σκοπεύουν να φυλακίσουν ακόμη και πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο για να τους επαναπροωθήσουν σε χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους, παραβιάζοντας ωμά τα δικαιώματα των προσφύγων και τη Συνθήκη της Γενεύης.
Τα εκρηκτικά προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας είναι σύμφυτα με το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και τον ιμπεριαλισμό, εντείνονται από τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και την κρίση του συστήματος, δεν λύνονται με μέτρα καταστολής, με στρατόπεδα και φράκτες, από τους υποστηρικτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ελεύθερης αγοράς.
Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ χτυπάει τις ίδιες τις αιτίες της μαζικής μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, των κοινωνικών φαινομένων που δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και εντείνονται με την κρίση και τα αδιέξοδά του. Με την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία προς όφελος του λαού, τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο θα χτυπηθούν οι ρίζες του σύγχρονου δουλεμπόριου, της μαύρης εργασίας, την πορνείας και της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος για τους παραγωγούς του πλούτου.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, με τη δράση και την ψήφο τους, να τιμωρήσουν εκείνους που ευθύνονται για τη δημιουργία όλο και περισσότερων εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων, που έχουν βυθίσει στην ανασφάλεια τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Καλεί Έλληνες και ξένους, να παλέψουν ενωμένοι, διεκδικώντας άμεσα:
1. Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
2. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
3. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.
4. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
5. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης  των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
6. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
7. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.