Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καθάρισαν οι κάτοικοι της Βιάννου. Οι νεοναζί ακόμα τρέχουν...

Κρητικοί μπλόκαραν Χρυσαγίτες

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο χωριό Βιάννου της Κρήτης μεταξύ κατοίκων της περιοχής και μελών της Χρυσής Αυγής. Κάτοικοι πέντε χωριών απέκλεισαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία μετέβαιναν στο μνημείο των πεσόντων του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο www.koutipandoras.gr κάτοικοι της περιοχής, «δεν θα επιτρέψουμε σε ιδεολογικούς απόγονους των Ναζί να επισκεφθούν το μνημείο».
Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις».
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε ότι:
«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».

Tα χωριά της Βιάννου, είναι από τα μέρη με τα πιό πολλά θύματα από τις εκτελέσεις των Γερμανών στη ναζιστική Κατοχή

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γύρω χωριά χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας, οι οποίες καλούσαν τον κόσμο να μην επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να φτάσουν στο μνημείο. Τελικά όπως μεταδίδει το cretalive.gr η συγκέντρωση των Χρυσαγιτών αναβλήθηκε.
Πηγή cretalive.gr

Να φράξουμε το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες

Άρθρο με αφορμή τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών,σε 3 συντρόφους του Μ-Λ χώρου στις Σέρρες.
Η φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, όλοι αυτοί οι ντεμέκ αντισυστημικοί "λεβέντες", είναι η καρδιά η ψυχή και το μακρύ χέρι του ίδιου του συστήματος.
Γιγαντώθηκαν από τη ρατσιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ και των αφεντικών. Βλέπουν σε κάθε κομμουνιστή έναν ανθέλληνα, σε κάθε μετανάστη ένα κλέφτη του μεροκάματου, σε κάθε τσιγγάνο έναν εγκληματία. Γιατί; Μα είναι ξεκάθαρο. Γιατί βλέπουν με τα μάτια των αφεντικών αυτής της κοινωνίας...
Τα αφεντικά, οι πραγματικοί ανθέλληνες, αφού έχουν κλέψει την επιδότηση από τα λεφτά του Ελληνικού λαού κλείνουν τα εργοστάσια εδώ, ή κατασκευάζουν τα πλοία τους στη Κορέα πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργάτες. Αυτά τα ίδια αφεντικά κατηγορούν τους κομμουνιστές για ανθέλληνες επειδή οι κομμουνιστές τους ξεμασκαρώνουν και αρνούνται να διασπάσουν την εργατική τάξη σε ντόπια και ξένη. Βάζουν λοιπόν τους φασίστες να χτυπούν και τους ξένους και τους κομμουνιστές.
Τα Ευρωαφεντικά γελάνε από τις μακρινές Βρυξέλλες γιατί με τη συνθήκη του Δουβλίνου 2 κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα, την χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, χώρα υποδοχής και περιφρούρησης ενός τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος από δύστυχους ανθρώπους, διωγμένους από τη πατρίδα τους από τους πολέμους και τους λοιμούς ...που τα μεγάλα αφεντικά του κόσμου δημιούργησαν στην Ασία και την Αφρική.
Υπάρχει λοιπόν συσσώρευση δυστυχίας στη πατρίδα μας. Και αυτή δημιουργεί εγκληματικότητα. Μόνο που και σε αυτή την εγκληματικότητα υπάρχουν τα αφεντικά της σωματεμπορίας, της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων που βρίσκονται στο απυρόβλητο.
Είδατε ποτέ τη Χρυσή Αυγή, η οποία ακριβώς επειδή κινείται στα γρανάζια του συστήματος (ΚΥΠ, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία κλπ) ξέρει ποιοι είναι οι οργανωτές του εγκλήματος... να διώκει κάποιον από τα αφεντικά του εγκλήματος; Φυσικά ΟΧΙ. Η Χρυσή Αυγή δεν τα βάζει ποτέ με τα αφεντικά. Πολλές φορές μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι μέλη της Χ.Α. είναι αρχηγοί στις μαφίες προστασίας μαγαζιών και εμπορίου όπλων.
Αυτοί είναι τα ανθρωποειδή που κατά τα άλλα προστατεύουν τις γιαγιάδες στο δρόμο. Υποκριτές, θρασύδειλοι, εχθροί του ανθρώπινου είδους.
Και βέβαια το σύστημα τους χρησιμοποιεί προεκλογικά και με ένα ακόμα τρόπο. Με το πογκρόμ βίας σε αυτή τη προεκλογική περίοδο, τα αστικά κόμματα εξασφαλίζουν ψήφους φοβισμένων μικροαστών, οι οποίοι ποντάρουν στην ασφάλεια που τους παρέχουν τα καθεστωτικά κόμματα. Προτιμάνε τη "δημοκρατική" βία και τάξη του κράτους, παρά την ανεξέλεγκτη παρακρατική βία.
Πολλοί οι τρόποι λοιπόν που το σύστημα χρησιμοποιεί τους φασίστες, για να σταθεροποιεί τη θέση του.
Ξεσκεπάστε λοιπόν την αντεργατική - αντιλαϊκή φύση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αν σας πουν ότι είναι Έλληνες πατριώτες ρωτήστε τους να σας πουν την άποψή τους για το Χίτλερ και τις 700.000 χιλιάδες Ελλήνων που σκοτώθηκαν στην αντίσταση ή πέθαναν από τη πείνα στη κατοχή. Αν σας πουν ότι είναι γενικά εναντίον των ξένων ρωτήστε τους αν είναι εναντίον των τουριστών ή εναντίον των συνανθρώπων μας αλλοδαπών που κατάγονται από χώρες της δύσης κι επέλεξαν την Ελλάδα σα δεύτερη πατρίδα τους. ΟΧΙ δεν είναι εναντίον τους. Δεν τους αφορούν αυτοί οι ξένοι, γιατί αυτούς τους χρειάζονται οι καπιταλιστές για να βγάζουν χρήμα από τα ξενοδοχεία τους και τα κτηματομεσιτικά τους γραφεία.
Οι χρυσαυγίτες λοιπόν χτυπούν τους ξένους που ψάχνουν δουλειά για να διασπάσουν την εργατική τάξη, για να κοροϊδέψουν και να προσεταιριστούν τους όποιους Έλληνες εργάτες δεν έχουν ίχνος ταξικής συνείδησης.
Έτσι και αφήνουν στο απυρόβλητο τα αφεντικά τους και δηλητηριάζουν με ταξικό μίσος την κοινωνία. Εξασφαλίζουν διχόνοια και ανθρωποφαγία για τους από κάτω, κερδοφορία και ασφάλεια για τους από πάνω. Οι χρυσαυγίτες μετέχουν στην αύξηση της εγκληματικότητας, που μετά την κεφαλαιοποιούν πολιτικά προς όφελός τους. Αποτελούν καρκίνο για την κοινωνία κι επιτέλους πρέπει να τους μπλοκάρουμε ιδεολογικά αλλά και οργανωτικά. Η οποιαδήποτε ανοχή δείχνουμε σε τέτοιες ιδέες, είτε ξεκινάνε από το νοσταλγό της χούντας στη γειτονιά μας, είτε από τον προπαγανδιστή του φυλετικού μίσους μέσω διαδικτύου, απλά βοηθά στην επώαση του αυγού του φιδιού. Ας αντιδράσουμε πριν είναι αργά. Πριν τα παιδιά μας αρχίζουν να ζουν, υπό την απειλή της φασιστικής ρατσιστικής βίας, σε ένα καθεστώς κοινωνικού ζόφου.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αν η Ελλάδα αποδεσμευτεί από την ΕΕ, όπως προτείνει το ΚΚΕ, πού θα βρεθούν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, Παιδεία κ.λπ., αφού δε θα δοθούν τα δάνεια;


Τα λεφτά τα βγάζει η δουλειά των εργαζομένων και τα κλέβουν οι καπιταλιστές νόμιμα μέσω της κλοπής του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς τους (υπεραξία), έτσι βγάζουν το κέρδος.Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου στην Ελλάδα και μιλά για αποδέσμευση με εργατική λαϊκή εξουσία και όχι «σκέτο αποδέσμευση», όπως σκόπιμα παραποιούν τα αστικά επιτελεία.
  • Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος. Επομένως τα χρήματα για το χρέος θα τεθούν στην υπηρεσία του λαού. Εκτός από τα δάνεια, ο λαός πληρώνει, μέσω της φοροληστείας του, επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δανειστές. Αρα και αυτά τα επιπλέον θα τα διαχειρίζεται ο λαός.
  • Θα καταργηθούν τα διάφορα χρηματικά πακέτα και επιδοτήσεις που σήμερα δίνονται στο κεφάλαιο, για να κάνει επενδύσεις, να μεταφέρει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία. Και αυτά θα μπουν στη λαϊκή υπηρεσία.
  • Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, αφού θα περιοριστούν στους αναγκαίους για την άμυνα της Ελλάδας και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και θα σταματήσουν οι αποστολές στρατού σε χώρες που το ΝΑΤΟ κάνει πόλεμο (π.χ. Κόσσοβο, Αφγανιστάν) αλλά και οι εμπλοκές της Ελλάδας σε πολέμους (π.χ. Λιβύη) με το τεράστιο κόστος που συνεπάγονται.
  • Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών που βγαίνουν από τη δουλειά των εργατών θα αποτελούν λαϊκή ιδιοκτησία. Αυτά τα υπέρογκα κέρδη που βγάζει σήμερα το κεφάλαιο θα διατίθενται σε όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, για να αναπτύσσεται η παραγωγή για την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών. Θα διοχετεύονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της ίδιας της παραγωγής και θα αξιοποιούνται για τη δημιουργία υποδομών για το λαό, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε δωρεάν παροχή Υγείας - Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.λπ.
  • Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται από τη δουλειά των ίδιων των εργατών, αφού τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και τα λεφτά τους, τα βαπόρια θα γίνουν λαϊκή περιουσία, θα παράγουν για τις ανάγκες τους, θα παράγουν πλούτο που θα ανήκει στο λαό.
  • Τα εργοστάσια που κλείνουν λόγω κρίσης θα μπουν σε λειτουργία, θα δημιουργούνται νέα, θα παράγουν για τις λαϊκές ανάγκες, άρα θα αντιμετωπιστεί και η ανεργία.
  • Το τεράστιο πλεονέκτημα της γης θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Το ίδιο και η κτηνοτροφία και η αλιεία. Με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, επειδή αυτό ήταν το συμφέρον των καπιταλιστών, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επιβλήθηκε με τις ποσοστώσεις μείωση και της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής. Αυτό κατέστρεψε αγροτικό πληθυσμό, αλλά και παραγωγικές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
  • Τη γη αντί να τη «φυτεύουν» φωτοβολταϊκά για να κερδοφορούν τα μονοπώλια της ενέργειας θα την καλλιεργούμε, θα παράγουμε τα πάντα σε αγροτικά προϊόντα όπως πριν από την ένταξη στην ΕΟΚ - ΕΕ, θα λύσουμε το διατροφικό πρόβλημα και θα κάνουμε εξαγωγές. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας σε κλάδους που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και με το δασικό πλούτο και την ξυλεία.
  • Τον ορυκτό πλούτο που τώρα τον εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια, και τα ενεργειακά κοιτάσματα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτης κ.λπ.), τα νερά (υδροηλεκτρικά) και την αιολική ενέργεια θα τα έχει στα χέρια του ο λαός. Αρα και ενέργεια φτηνή θα έχει και χρήματα θα εξοικονομεί από τη χρήση της.
  • Επίσης, η εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην παραγωγή θα αυξήσει την παραγωγικότητα της εργασίας, μειώνοντας το κόστος παραγωγής, και αυτό θα είναι σε όφελος των εργαζομένων.
Αρα και λεφτά βρίσκονται και η δουλειά των εργαζομένων θα βγάζει συνεχώς περισσότερα που θα τα καρπώνονται οι ίδιοι και όχι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και το κράτος τους.

Στοιχεία σοκ για την ελαστική εργασία στην Ελλάδα. Πολιτική αντεπίθεση τώρα για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Οι μισές από τις νέες προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, γίνονται πλέον με ελαστικές μορφές εργασίας.
Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, αντιστοιχεί πια στο 50,1% του συνόλου των συμβάσεων.
Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ενώ το 2009 οι .....
συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 79% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 58,92% και το α' τρίμηνο του έτους 2012 το 49,9%.
Παράλληλα, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 16,7% το 2009 σε 30,65% για το έτος 2011 και σε 38,1% για το α' τρίμηνο του 2012.
Οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 4,3% του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2009, το 8,95% των νέων συμβάσεων εργασίας κατά το έτος 2011 και το 12% για το α' τρίμηνο του 2012.
Επίσης, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής, με μονομερή απόφαση του εργοδότη ήταν αυξημένες κατά 156,62% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2011.
Ακόμη, το α’ τρίμηνο του 2012 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 11,04% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2011.
Εμφανής είναι και η αύξηση κατά την ίδια χρονική περίοδο των ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις έως και κατά 22%, κατά μέσο όρο, σε σχέση με την κλαδική σύμβαση, καθώς και η σύναψη επιχειρησιακών με ανάλογες μειώσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, 171 επιχειρήσεις που απασχολούν 4.533 εργαζομένους, προχώρησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις από 13,3% έως 31,36%.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις εμφανίζονται στις περιοχές του Βορείου Αιγαίου, 35%, της Ηπείρου, 31,36%, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, 22% και 26,36%, αντίστοιχα.

Ο νόμος που έλυσε τα χέρια στους εργοδότες

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερδιπλασιάστηκαν μετά τη ψήφιση του νέου νόμου τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο είχαν συναφθεί 52 επιχειρησιακές συμβάσεις οι 8 με επιχειρησιακό σωματείο και οι 44 με ενώσεις προσώπων, ενώ υπήρξε και μία διαιτητική απόφαση.
Στη σύναψη ατομικών συμβάσεων προχώρησαν την ίδια χρονική περίοδο 7.825 επιχειρήσεις που απασχολούν 33.133 εργαζόμενους με μειώσεις από 17,50% έως 26,65%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις εμφανίζονται στη Δυτική Ελλάδα, 30%, στη Θεσσαλία, 27,62%, και στη Δυτική Μακεδονία, 25,65%.
Σε σταθερά υψηλά επίπεδα, παραμένουν και τα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κοινών ελέγχων του ΣΕΠΕ και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ).
Ελέγχθηκαν συνολικά 17.583 επιχειρήσεις και εντοπίσθηκαν 6.166 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
Παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα της τάξης των 3.289.500 ευρώ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται πρόστιμα για άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Τα περισσότερα κρούσματα ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζονται στον κατασκευαστικό κλάδο και στον επισιτισμό, στα βιοτεχνικά πάρκα και τις βιομηχανικές ζώνες, στα κομμωτήρια, στα πρατήρια βενζίνης, στα συνεργεία αυτοκινήτων, στις μεταφορικές επιχειρήσεις, στο λιανικό εμπόριο, στην καθαριότητα, στον τουρισμό, στις εταιρείες security και στις επιχειρήσεις φασόν.
Τα ποσοστά "μαύρης εργασίας" είναι υψηλότερα στους αλλοδαπούς.
Ανασφάλιστοι είναι το 45,9% των αλλοδαπών και το 30,8% των Ελλήνων.

Στα θέματα υγείας και ασφάλειας, κατά το α' τρίμηνο του 2012 οι περιφερειακές Υπηρεσίες Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία σ' όλη τη χώρα πραγματοποίησαν 6.498 ελέγχους και επέβαλαν 594 κυρώσεις, οι οποίες χωρίζονται σε 185 μηνύσεις, 239 πρόστιμα συνολικού ύψους 904.674 ευρώ και 170 διακοπές εργασιών.
Στην ίδια περίοδο, διερευνήθηκαν οι αιτίες 1.097 εργατικών ατυχημάτων τα οποία αναγγέλθηκαν στο ΣΕΠΕ, εκ των οποίων τα 13 ήταν θανατηφόρα.
Συγκριτικά, για το 2012, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2011 προκύπτει μείωση 10% των εργατικών ατυχημάτων και 23,50% των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ REDFLYPLANET
 
Υ.Γ. βυσσινόκηπου. Μόνο μια αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, μια ξεκάθαρη ταξική ψήφος που δεν μπορεί να μεταφραστεί έτσι κι αλιώτικα, μπορεί να βάλει ένα φρένο στις ξεσαλωμένες ορέξεις των αφεντικών. Και σίγουρα επειδή η ψήφος δεν επαρκεί, χρειάζεται το χτίσιμο με γρήγορα βήματα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης με μαζικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των συνδικάτων. Μόνο έτσι θα υπάρξουν οριστικές και αμετάκλητες ανατροπές στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσουν.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Με αφορμή την επέλαση των πολυεθνικών της "πράσινης" ανάπτυξης στη Κρήτη.


Η γαλλική EDF, θέλει να κατασκευάσει σύστημα παραγωγής- αποθήκευσης ενέργειας μέσω αιολικών και υβριδικών σταθμών που απλώνονται και στους 4 νομούς της Κρήτης. Οι υβριδικές δεξαμενές στη περιοχή μας, θα απαιτήσουν εκτός από μια έκταση 10 γηπέδων, περίπου 1,2 εκ κυβικά νερού. Ο πιο άνυδρος νομός της Ελλάδας θα φιλοξενήσει αυτή την επένδυση. Το γιατί το ξέρουν καλύτερα αυτοί που με βάση το κέρδος τους προχώρησαν στην επιλογή αφού:
  • σε μια πρόσφατα(!!!) χαραχτηρισμένη δασική περιοχή (για να μην πληρώσουν και αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες), 
  • βρήκαν έναν γειτονικό Δήμαρχο φουλ μνημονιακό (Δοξαστάκης Χερσονήσου) ως πυροσβέστη αντιδράσεων φανατικό υποστηρικτή του μνημονίου και διαφημιστή της εταιρείας EDF
  • και επέλεξαν αυτή η τοποθεσία που γεωφυσικά ενδείκνυται (πάνω δεξαμενή 900μ-κάτω δεξαμενη 300μ επιλέγει για την απότομη κλίση της ως ιδανική).
Η εταιρεία τάζει ανταλλάγματα στο κόσμο, αλλά παρόλα αυτά το παρελθόν της στο αποπηγάδι Χανίων έχει συνδεθεί με βία σε αυτούς που αντιδρούν. Βία κρατική και παρακρατική. Φυλακίσεις, απειλές, ψεύτικες υποσχέσεις, καταπατήσεις μέχρι και εξαφάνιση ενός δασολόγου ο οποίος είχε σφόδρα αντιδράσει και του οποίου τα ίχνη του αναζητούνται ακόμα.
Αυτή είναι η μαφία που έρχεται σήμερα να εκμεταλλευτεί, και να λεηλατήσει όλους τους ορεινούς όγκους της Κρήτης.
Δεν θα υπάρχει τόπος να σταθείς από όπου δεν θα βλέπεις ηλιακούς καθρέφτες, κολοσιαίες ανεμογεννήτριες και τεχνητές δεξαμενές υβριδικών. Το τοπίο αλλάζει, οι βιότοποι περιορίζονται ή εξαφανίζονται, δάση βοσκοτόπια ακομα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μετατρέπονται σε χώρους φαραωνικών εγκαταστάσεων. Θυσιαστήριο πραγματικό της φύσης, της ανθρώπινης παραγωγικής δραστηριότητας και της πολιτισμικής παράδοσης, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Κρήτης αποτρέψαμε την επιτροπή περιβάλλοντος, να γνωμοδοτήσει θετικά στη περιφέρεια.
 Αλλά ήταν μια νίκη πρόσκαιρη σε ένα πόλεμο που μόλις τώρα αρχίζει...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Άνοιγμα Π. Λαφαζάνη (σύριζα) και Γ. Ρούσση (ανταρσυα)... υπέρ των θέσεων του Κ.Κ.Ε. (!!!)

Γράφει ο Trash


Προκλητικός ίσως ο τίτλος, αλλά μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό διαβάζοντας τις συνεντεύξεις των Π.Λαφαζάνη και Γ.Ρούσση που θα βρείτε εδώ και εδώ. Ετσι και αλλιώς πάντως, οι τελευταίοι που θα δικαιούταν να με καταδικάσουν για τον αυθορμητισμό μου είναι οι υμνητές του πάσης φύσης «αυθόρμητου», οπότε συνεχίζω...
Γιατί μιλάω λοιπόν για «άδειασμα Τσίπρα από Λαφαζάνη» και μαλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές; Γιατί διαβάζοντας την συνένετευξη του Π.Λαφαζάνη στην Iskra διαπιστώνει κανείς οφθαλμοφανείς διαφοροποιήσεις από την επίσημη πολιτική γραμμή του ΣΥΝ. Ας τις δούμε:
«Π.Λ.: Η φύση και η ουσία των καθεστώτων που κυριαρχούν δεν κρίνεται από τις ομαλές περιόδους αλλά από τις περιόδους εξαιρετικής όξυνσης των δυσκολιών. Σε δυσκολίες σαν τις σημερινές η ελληνική μεταπολιτευτική δημοκρατία δείχνει το αληθινό αποκρουστικό της πρόσωπο.»
-Αρα λοιπόν αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται σε κάποια διαχειριστική ανικανότητα των «δογματικών νεοφιλελεύθερων» όπως είναι η επίσημη γραμμή του ΣΥΝ, αλλά απλά στην κρίση φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η πραγματική φύση του συστήματος όπως υποστηρίζει εδώ και χρόνια το ...ΚΚΕ!
Παναγιώτης-Αλέξης 1-0 με γκολ από τα αποδυτήρια.

Μπαλλάρα ο Παναγιώτης!
Ερ.: Επομένως το «αντιμνημόνιο» δεν είναι αρκετό«Π.Λ.: Ασφαλώς και δεν είναι! Το «αντιμνημόνιο» δεν αποτελεί διαβατήριο προόδου. Αντίθετα, είναι μια ομπρέλα κάτω από την οποία μπορεί να συνωθούνται και να δημαγωγούν οι πιο διαφορετικοί έως ετερόκλητοι προσανατολισμοί! Το αντιμνημόνιο δεν μπορεί να είναι όχημα αυτόματης πολιτικής συγγένειας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση αλλά όχι ικανή για συγκλίσεις.»
Αρα ο διαχωρισμός δεν γίνεται επί της βάσης «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί», αλλά με βάση άλλα κριτήρια, όπως όπως δεν λέει ο Αλέξης αλλά και πάλι έχει βαρεθεί να λέει το ...ΚΚΕ!
Παναγιώτης-Αλέξης 2-0 στο ρελαντί...
Ερ.: Επομένως δεν θεωρείτε ότι μπορεί σε αυτές τις εκλογές να αναδειχθεί μια νέα αντιμνημονιακή και προοδευτική κυβέρνηση.
«Π.Λ.: Μια τέτοια υπόθεση τη θεωρώ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Η Αριστερά δεν έχει προετοιμασθεί ιδεολογικά, πολιτικά, ενωτικά, οργανωτικά, προγραμματικά για ένα τέτοιο άλμα ούτε οι κοινωνικές προϋποθέσεις είναι έτοιμες για να στηρίξουν αγωνιστικά αυτή τη στιγμή μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση ανατροπής, παρόλο που σημειώνονται μεγάλες θετικές κοινωνικές διεργασίες.»
Πάει λοιπόν και η «αριστερή κυβέρνηση» του Αλέξη. 3-0 ο Παναγιώτης, και έχει κέφια...
Ερ.: Το πιο ακανθώδες ζήτημα για μια συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, ίσως, είναι το ζήτημα του ευρώ και της Ε.Ε.; Πως θα μπορούσε εδώ να βρεθεί κοινός παρονομαστής;
«
Π.Λ. : Είναι πολλά τα κρίσιμα και ακανθώδη για μια συνεργασία.Γνωρίζετε την προσωπική μου άποψη για το θέμα του ευρώ αλλά και της Ε.Ε. Η θέση μου (όχι του ΣΥΡΙΖΑ) είναι σαφής για την ανάγκη αριστερής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και συνολικής σύγκρουσης με την Ε.Ε., η οποία κατά τη γνώμη μου δεν μεταρρυθμίζεται αλλά ανατρέπεται.»
4-0 κεντάει ο Παναγιώτης (αν και τα κανει τα νεράκια του και ο Παναγιώτης, τι πάει να πεί «έξοδος από την ευρωζώνη» -μόνο- και «συνόλικη σύγκρουση» -αλλά όχι και έξοδο- από την ΕΕ;). Οριακά οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε.
Και αφήνω το θεαματικότερο γκολ για το τέλος:
«Π.Λ.: Δεν πρέπει να έχει κανένας καμία αυταπάτη ότι με την ενίσχυση για παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ ή των Οικολόγων Πράσινων πλήττει το μνημόνιο ή τροφοδοτεί προοδευτικές εξελίξεις.»
Εδώ μπαίνει περιγραφή Χελάκη: «...θα το κάνει; Θα τον ξεφτιλίσει;...»
«Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες μη κοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς) πρέπει να βγουν πανίσχυρες και ουσιαστικοί νικητές από τις κάλπες.»
Οχι το ΔΗΜΑΡ και το ...ΚΚΕ δηλαδή που καλεί δημόσια σε συνεργασία ο Τσίπρας, αλλά το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το εξωκοινοβούλιο, είναι ο «όμορος χώρος» με τον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν συνεργασίες, κατά τον Λαφαζάνη.
Την ...αυτοκριτική του γράφει;
Πάμε τώρα και στον υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ.Ρούσση, που δεν λέει και άσχημα πράγματα αλλά... κοιτάξτε μόνο τον τίτλο, θυμηθείτε τις θέσεις (και τα έργα) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λιγότερο από έναν χρόνο πριν, επί «αγανακτισμένων», και έχουμε τον ορισμό της κωλοτούμπας. Ο τίτλος εύγλωττος λοιπόν: «γιατί δεν αρκει το “OXI” στο μνημόνιο».
Τώρα δεν αρκεί βεβαίως-βεβαίως, γιατί πέρσι μια χαρά αρκούσε για να δικαιολογήσει την συνύπαρξη με όλα τα μέρη του πολιτικού φάσματος, από την ΑΚ μέχρι την Χ.Α. στις ...«πλατείες».
Μας λέει λοιπόν και αυτός πως το «όχι στο μνημόνιο» δεν αρκεί γιατί:
«ανάγει τη στάση απέναντι στα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης ως το θεμελιακό κριτήριο διαχωρισμού, ενώ αυτό είναι σαφώς δευτερεύον...»
Και δικαιώνει και αυτός πανιγυρικότατα τις θέσεις του ...ΚΚΕ(!), τις οποίες δεν είχε σταματήσει να καταγγέλλει την τελευταία πενταετία.
«είναι ένας διαχωρισμός που αντί να προωθεί παραπέρα το επίπεδο της λαϊκής συνείδησης, το συγκρατεί εντός των καπιταλιστικών τειχών....»
Ούπς! Το ξανάκανε! (να δικαιώσει το ...ΚΚΕ!)
«...πρόκειται για ένα διαχωρισμό που προβάλλει μια τακτική τοποθέτηση, δίχως καμιά σύνδεση με κάποιο στρατηγικό στόχο, συνεπώς για έναν κατεξοχήν συγκυριακό στην κυριολεξία οπορτουνιστικό διαχωρισμό...»
Πέστα ρε Γιώργη! Αλλά όταν τα λέγαμε εμείς, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας έλεγε ...σεχταριστές;
«...πρόκειται για ένα διαχωρισμό, ο οποίος αντί να διευκολύνει και να προωθεί μια αριστερή αντικαπιταλιστική μετωπική πολιτική, θολώνει τα νερά...»
Σωστό, αλλά ποιός ήταν αυτός που ψάρευε στα θολωμένα νερά, κρύβοντας μάλιστα και ο ίδιος την πολιτική του ταυτότητα; Να σκεφτώ λίγο... το ΚΚΕ δεν ήταν σίγουρα, Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σίγουρα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι ακριβώς έκανε; Τί, το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ; Καλώς, συνεχίζουμε ...
«...Όσον αφορά πιο ειδικά στις εκλογές, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θετική η ψήφος μόνο ενάντια στο Μνημόνιο, δίχως η απαραίτητη κατάργηση των μνημονίων να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ανιικαπιταλιστικό πλαίσιο. Κάτι τέτοιο είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελές και στη χειρότερη δόλιο. Απέναντι σε αυτό το σαθρό διαχωρισμό ή ακόμη απέναντι στο εξίσου θολό ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερους και αντινεοφιλελεύθερους, οι κομμουνιστές και οι άλλοι αριστεροί ριζοσπάστες καλούνται να προβάλουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε φιλοκαπιταλιστές - φιλοϊμπεριαλιστές και αντικαπιταλιστές - αντιιμπεριαλιστές....»
Μα καλά, κάθε μέρα Λεκάτη διαβάζει ο Ρούσσης;
«...Όμως άλλο αυτές οι συμμαχίες και άλλο το πολιτικό Μέτωπο. Αυτό αν δεν έχει σαφές αντικαπιταλιστικό - αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, που σημαίνει αν δεν είναι στραμμένο ενάντια στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οργανισμούς όπως είναι το NATO, η EE, το ΔΝΤ, αν δεν είναι στραμμένο ενάντια στα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, και αναζητά να συμβιβαστεί μαζί τους για να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό, τότε θα βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες των καιρών. Θα βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες αντιμετώπισης μιας συστημικής κρίσης του καπιταλισμού, που δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και πολιτική και οικολογική και αξιακή και ψυχολογική. Και η οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα ριζοσπαστικά, πολύπλευρα -και όχι μόνο οικονομικά- που σημαίνει να αντιμετωπιστεί σαφώς αντικαπιταλιστικά, με προοπτική το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό...»
Κρίμα ρε Γιώργο, τώρα που μπαίνεις υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προβάλεις τις θέσεις του ...ΚΚΕ.
Αν δεν αμόλαγες τους οχετούς από την «ελευθεροτυπία», μια χαρά θα τα βρίσκαμε τώρα που τελικά συμφώνησες σε όλα με το ...ΚΚΕ, προκειμένου να βάλεις υποψηφιότητα με το ...ΝΑΡ!
Με τις υγείες τους!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  REDFLYPLANET.BLOGSPOT.COM

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ποιοί και γιατί βασίζουν τις ελπίδες τους στις... Γαλλικές εκλογές


Σωθήκαμε! Αν πιστέψει κανείς την ομοβροντία αναλύσεων των αστικών Μέσων μαζικής ενημέρωσης, η υπόσχεση για μια φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ απέκτησε νέο ονοματεπώνυμο και μάλιστα διπλό! Πρόκειται για τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, και τον υποψήφιο του «Μετώπου της Αριστεράς», Ζαν Λικ Μελανσόν, στις προεδρικές εκλογές στη χώρα. Από τον Μίμη Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε διάφορες παραλλαγές και φυσικά με πρωταγωνιστές τον Βενιζέλο και τον Τσίπρα προπαγανδίζεται η ιστορική ευκαιρία για επαναχάραξη του «ευρωπαϊκού πολιτικού χάρτη» μετά την πιθανή εκλογική ήττα του προέδρου Σαρκοζί στη Γαλλία. Τονίζεται η δυνατότητα φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης της Ελλάδας, αρκεί βέβαια ο λαός να εκλέξει τους κατάλληλους «αριστερούς» διαπραγματευτές.
Ο στόχος εγκλωβισμού για μια άλλη φορά της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας στη μάταιη αναζήτηση φιλολαϊκής διαχείρισης στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, χωρίς γραμμή ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα είναι προφανής.
(Μάκης Παπαδόπουλος)
(και εδώ ένα σχόλιο του βυσσινόκηπου)
Ευτυχώς που οι Έλληνες κομμουνιστές δεν ακολούθησαν το δρόμο των Γάλλων, Ιταλών, ή Γερμανών ομολόγων τους. Αυτών που μπήκαν σε κυβερνήσεις της αστικής τάξης κι όχι μόνο δεν το μετάνιωσαν,αλλά θέλουν να το επαναλάβουν. Αυτών που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των λαών. Θυμηθείτε ποιοί ήταν στα κυβερνητικά πόστα της Ευρώπης όταν βομβαρδιζόταν η Γιουγκοσλαβία. Αυτών που δημιούργησαν αυταπάτες αφού προπαγάνδιζαν ότι ένας άλλος κόσμος ήταν εφικτός με τα μονοπώλια στην εξουσία...
Ναι, ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχει ΚΚΕ. Ευτυχώς που δεν το διέλυσαν οι δεξιές κι αριστερές φράξιες... Ξέρετε ποιες... αυτές που τα βρίσκουν μεταξύ τους και με τους πασόκους σε δήμους, συνδικάτα, φοιτητικά αμφιθέατρα κι αλλού.
Ευτυχώς που το ΠΑΜΕ υπάρχει, μεγαλώνει, κερδίζει μάχες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι κομμουνιστές που η πρώτη τους έγνοια δεν είναι οι εκλογές και τα κουκιά, αλλά η οργάνωση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών επαγγελματιών-εμπόρων.
Οι άλλοι παίζοντας με τη κοινωνία του θεάματος, παίρνουν την ταχεία, για να ανεβάσουν την επιρροή τους στη ψηλότερη κορφή. Αλλά όσο γρήγορα ανεβαίνουν, τόσο γρήγορα κατεβαίνουν. Κι όσοι είναι στα βαγόνια, θαρρείς ζαλίζονται από τις ταχύτητες και δεν θυμούνται καν γιατί κάναν τη διαδρομή.

Οι κομμουνιστές παίρνουν το δύσκολο μονοπάτι. Ξέρουν που πάνε. Ξέρουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν και προειδοποιούν τον κόσμο. Κι όταν φτάσει η ώρα η εργαζόμενη πλειοψηφία να συνταχθεί μαζί τους, οι κομμουνιστές δεν θα προδώσουν το στόχο τους. Δεν θα κρατήσουν για πάρτη τους την εξουσία. Θα κυβερνήσει ο εργαζόμενος λαός. Οι κομμουνιστές θα παλεύουν πλάι του, για να ανοίξει ο δρόμος για την αταξική κοινωνία. Για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, του πολιτισμού και του πλανήτη.
Δύσκολο το ταξίδι. Αλλά αξίζει το κόπο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.