Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η "Δευτέρα Παρουσία" της σοσιαλδημοκρατίας


Κείμενο του Ρωμύλου

     Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη δυναμική πορεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προς την Αστική Εξουσία, για εκλογική πανωλεθρία του ΚΚΕ, για την ανάγκη-του αστικού συστήματος-ν’ αντικατασταθεί η Αλέκα από την θέση της  Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πολλά άλλα-τα οποία ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ονομάζω ανοησίες. Και θα εξηγήσω γιατί.
     Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών, με ιδεολογία μαρξιστική-λενινιστική, με πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στην ιδεολογία του κα ψηφίζεται από τα Συνέδρια, τα οποία αποτελούν το κυρίαρχο καθοδηγητικό όργανο. Στο Κ.Κ. της Ελλάδας μπορούν να προσχωρήσουν ως μέλη του, ή να συνεργαστούν με τις μετωπικές οργανώσεις του, όσοι πιστεύουν –όχι στην Αλέκα ή τον Σπύρο τον Χαλβατζζή- στον κοσμοϊστορικό ρόλο της εργατικής τάξης, η οποία σε συμμαχία με τα άλλα κοινωνικά στρώματα θα καταλάβει την Εξουσία των αστών, θα τη μετατρέψει σε Λαϊκή Εξουσία και θα καταργήσει –μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της Οικονομίας-την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό ευαγγελίζεται το ΚΚΕ, γι αυτό τον σκοπό παλεύει, αυτόν τον σκοπό προπαγανδίζει, πάνω σ’ αυτόν τον σκοπό συσπειρώνει τον κόσμο.
 Ο βαθμός συσπείρωσης-αριθμητικά ή σε εκλογικά ποσοστά- ποικίλει ανάλογα με τις γενικότερες συνθήκες, αλλά και τις υποκειμενικές δυνατότητες των μελών και οπαδών του, να αφομοιώσουν την πολιτική αυτή, να συνειδητοποιήσουν τις γενικότερες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε ΟΛΟΙ να δώσουμε την κάθε φορά αντίστοιχη μάχη. Εδώ να σημειώσω, ότι ο αριθμητικός βαθμός αποδοχής της πολιτικής του ΚΚΕ είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον –κάθε φορά- καταγραφόμενο.  Το να είσαι ΣΗΜΕΡΑ κομμουνιστής και να παρεμβαίνεις ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ στην ταξική πάλη , είναι κάτι το οποίο απαιτεί θυσίες-πράγμα το οποίο ουδέποτε έκρυψε το Κόμμα.

     Τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζω στην προπαγανδιστική μου δουλειά, δεν είναι η απλοποίηση των θέσεων του Κόμματος , η διάχυσή τους στην κοινωνία. Είναι το να πείσω το συνομιλητή μου, ότι δεν πρέπει να κρίνει το ΚΚΕ, όπως κρίνει τα υπόλοιπα αστικά και μικροαστικά κόμματα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ από τους συνομιλητές μου ότι ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-κομμένες και ραμμένες στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ,δεν  μπορεί να χωρέσει η ΟΓΚΩΔΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της Εργατικής Τάξης. Αυτή η δυσκολία μου σημαίνει ότι στο παιχνίδι δεν παίζουμε μόνοι μας. Ότι το παιχνίδι δεν παίζεται με ίσους όρους-και δεν παίζεται με ίσους όρους επειδή η αστική τάξη εκτός από τα ρόπαλα και τα χημικά, διαθέτει και το ρόπαλο που απονεκρώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα, τα υπεύθυνα ια το ακόνισμα της κρίσης. Δεν παίζεται το παιχνίδι με ίσους όρους επειδή ο πανίσχυρος αστικός τύπος-δεν τον ονόμασαν τυχαία τέταρτη εξουσία-έχει τη δυνατότητα της πλαστογράφησης, της παραποίησης, της αποσιώπησης, της ΨΕΥΔΟΥΣ παρουσίασης ανύπαρκτων γεγονότων. Και τα παρουσιάζει με τρόπο ο οποίος στο τέλος καταντάει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ παρέμβαση. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν είναι αυτά που καθαγίαζαν τις αποφάσεις του δικομματισμού, συμβάλλοντας στη διόγκωσή του; Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης  δεν έχουν υλοποιήσει τα σχέδια της αστικής τάξης, να τρομοκρατήσουν σε εικοσιτετράωρη βάση τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον ανασφάλιστο, το νέο , ότι τάχαμου αν βγούμε από το ευρώ θα ζήσουμε χειρότερα απ’ ότι οι αφρικάνοι; Η αποσιώπηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης την οποία υποστηρίζει το ΚΚΕ δεν εφαρμόζεται  ΑΠΟ ΟΛΑ τα ΑΣΤΙΚΑ  Μ. Μ. Ε.; πως λοιπόν να προωθήσεις τις θέσεις σου-εκτός των κομματικών εντύπων, σε ταξικές συνθήκες αναμέτρησης με την αστική δημοσιογραφία; Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης δεν είναι αυτά τα οποία-ενώ τώρα σιγοντάρουν την εκλογική άνοδο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-δυόμιση χρόνια νωρίτερα τον κατηγορούσαν ότι υποθάλπει  τους κουκουλοφόρους. Δεν είναι τα ίδια μέσα εκείνα τα οποία συκοφαντούσαν το ΚΚΕ λέγοντας ότι ‘έσωσε’ το αστικό κοινοβούλιο, ενώ το ΚΚΕ υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμά του να περιφρουρήσει την πορεία του; Τι άλλαξε από τότε και μετέβαλε την στάση των ΜΜΕ απέναντι στον Τσίπρα; Τότε ήταν στην εξουσία το ασύδοτο ΠΑΣΟΚ και δεν είχε συντελεστεί το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στη νεότερη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, η  παράδοση των εργαζομένων στις διαθέσεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, με ταυτόχρονη υποθήκευση κάθε στοιχείου του υπόγειου, επίγειου, θαλάσσιου πλούτου της χώρας. Το έγκλημα συντελέστηκε, αλλά τώρα πρέπει ν’ αλλάξουν οι ηθοποιοί. Στο ρόλο του ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.
     Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αρχηγός ‘σοσιαλιστικού’ κόμματος καλείται είτε να διαχειριστεί είτε να συνδιαχειριστεί την αστική εξουσία. Αυτό συνέβη στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 80-αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του 90 με τον Μιτεράν και αργότερα τον Ζοσπέν, αυτό συνέβη και στην Ιταλία  με τις κυβερνήσεις Πρόντι το 1996 και Ντ’Αλέμα το 1999, τις οποίες στήριξαν τα κόμματα τα οποία προέκυψαν από τη διάλυση του PCI.
    Στη μεν Γαλλία ουδεμία κατάκτηση για το εργατικό κίνημα. Τότε ήταν που ιδιωτικοποιήθηκε η FRANCE-TELECOM, ΤΌΤΕ ΉΤΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΑΤΏΝ ΣΥΝΆΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΦΆ ΑΥΤΙΆ Της Κεντρο-αριστερής κυβέρνησης. Το ‘δήθεν’ 35ωρο στην ουσία σήμανε την κατάργηση των διαλειμμάτων, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης με ταυτόχρονη εισροή στις τσέπες των βιομηχάνων ‘ζεστού χρήματος’ από την κρατική επιδότηση για την εφαρμογή επί 5ετία του  κατ’ ευφημισμό 35ωρου.  Χέρι-χέρι με τη δεξιά και τους σοσιαλιστές για να μην εκλεγεί ο Λεπέν. Όμως ο Λεπέν και η κάθε Χρυσή Αυγή δεν βγαίνουν μόνοι τους. Τους φέρνουν οι μεσοβέζικες, αδιέξοδες αντεργατικές πολιτικές
    Στην Ιταλία η κέντρο-αριστερή κυβέρνηση αύξησε κατά δυο χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης, διατήρησε στο Αφγανιστάν τα ιταλικά στρατεύματα, τα οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως θα απέσυρε. Γάλλοι και Ιταλοί κέντρο-αριστεροί διαχειριστές δεν ευλόγησαν και συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας;
     Στην Ελλάδα ο, μέχρι πριν δυο μήνες, επίσημος διαχειριστής της σοσιαλδημοκρατίας τραυματίστηκε σοβαρά-έως θανάσιμα-από τη μεγάλη αρπαχτή της Τρόικας, την οποία συνυπέγραψε κι ο Σαμαράς. Συμβαίνουν σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε κυβερνητικά, ο Σαμαράς φρόντισε να παντρευτεί την Ντόρα, με την οποία μέχρι πριν τις 6 Μαΐου αντάλλασαν  βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.
     Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ωθείται προς την εξουσία. Θα (επανα)διαπραγματευτεί  το Μνημόνιο, το χρέος, θα ταπεινώσει τη Μέρκελ, με συμμάχους-κατά δήλωση Δραγασάκη στον ΑΝΤ1 στις 24 Μαΐου 2012-τον Ομπάμα, τη Ρωσία, Την Κίνα και μεγάλο μέρος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν ολίγοις με όλους αυτούς τους ‘ηγέτες’ του δυτικού κόσμου οι οποίοι έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την εργατική τάξη. Σ’ όλες αυτές τις χώρες με τις οποίες θα συμμαχήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να ταπεινώσει την Κάγκελα, οι εργαζόμενοι βιώνουν, όπως ακριβώς οι μουσουλμάνοι στον Παράδεισο.. Συνεπικουρείται ΑΠΟ ΟΛΑ τα Μ. Μ. Εξαπάτησης, επειδή ΟΜΝΥΕΙ πίστη στον Ευρωμονόδρομο.
    Ενώ το ΚΚΕ, το κυβερνητικό πρόγραμμα του οποίου βασίζεται στην αποχώρηση από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό Οικονομίας- εγκαλείται γιατί δεν δέχτηκε πρόταση για διαχείριση της αστικής εξουσίας με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα απ’ αυτό που το ίδιο έχει στην προμετωπίδα των συνθημάτων του.
    Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των άλλων μηχανισμών κερδοφορίας-μέσω καταλήστευσης του πλούτου κρατών και λαών- δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να βρεθεί φιλολαϊκή διέξοδος. Τυχόν αυταπάτες θα μετατραπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η ‘αριστερά’ θα έχει χρεωθεί την αποτυχία του εγχειρήματος.
     Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δυο βάρκες. Αριστερά του είναι η βάρκα του συναισθήματος των ‘αριστερών’-όλων όσων απογοητεύτηκαν και νοιώθουν  προδομένοι από το ΠΑΣΟΚ- των ανυπόμονων μικροαστών-οι οποίοι τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι μια νίκη σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι αρκετή για να ταπεινώσεις τους δανειστές της ελληνικής ολιγαρχίας. Δεξιά του είναι η βάρκα πούχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι των Βρυξελλών και τα μέλη του πληρώματος της βάρκας αυτής γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί. Ο καπετάνιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι μαθηματικά σίγουρο. Θα σπείρει απελπισία κι απογοήτευση, μόλις το καράβι χτυπήσει στον ύφαλο του κεφαλαίου. Θα συμβεί ότι συνέβη στη Γαλλία και την Ιταλία. Θα χρεωθεί η ‘αριστερά’ την αντιλαϊκή πολιτική , θα ταυτιστεί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κι η απογοήτευση κι η μη συμμετοχή θα λύσουν τα χέρια της αστικής τάξης για ακόμη πιο αντιλαϊκές πολιτικές.
Το σύνθημα-χωρίς αυταπάτες, δύσκολο στην πραγμάτωσή του, αλλ’ αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις-είναι γνωστό:
‘ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ‘
     Είτε σε πολεμάει η τηλεόραση, είτε αποκρύπτει τις θέσεις σου  είτε θέλει να μειώνει τα ποσοστά σου, είτε σε παροτρύνει ν’ αλλάξεις την Αλέκα, ένας είναι ο στόχος σου.
ΚΚΕ δαγκωτό.
     Με τον εργάτη, κόντρα στην τρομοκρατία των Μ. Μ. Εξαπάτησης-και των άλλων εμφανών τε και αφανών αριστεροδέξιων κυβερνητικών πειραματισμών.  
    Σταθερά στην πορεία για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ Ανάπτυξης, αυτόν που το άκουσμά του και μόνο βγάζει σπυριά στους Αλαφούζους, τους Πρετεντέρηδες, τις Τρέμουλες.                

Να σπάσουμε τα μνημόνια στη πράξη




Παλιά συνθήματα αποκτούν μια καταραμένη επικαιρότητα ... Ας μην ξανακάνει η εργατική τάξη τις επιλογές της δεκαετίας του ΄80 που στείλανε στο χρονοντούλαπο όχι τη δεξιά, αλλά το ταξικό κίνημα.

Δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ  Θοδωρή Κούτρα και Γιώργου Πέρρου
στη Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποπροσανατολίζουν και λένε ψέματα στους εργαζόμενους. Αναδείχνουν προεκλογικά ένα επιμέρους πρόβλημα σε μείζον. Η μετενέργεια μπροστά στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων είναι μια παρωνυχίδα. Το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα είναι η απαίτηση της εργοδοσίας και ειδικά των μονοπωλιακών ομίλων που απαιτούν μείωση των μισθών σε όλους τους κλάδους που είναι πάνω από την ΕΓΣΣΕ. Στην ουσία ζητάνε κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ. Αν παραταθεί 1-2 μήνες η μετενέργεια τι θα γίνει μετα τη λήξη της; Πως θα ματαιωθεί η αξίωση του ΣΕΒ; Εδώ δε δίνουν οι κύριοι αυτοί απάντηση. Το μορατόριουμ που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι λύση. Είναι στάση Πόντιου Πιλάτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζει, κοροϊδεύει, δείχνει ότι δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στους χώρους δουλειάς, όπου επικρατεί κόλαση για την εργατική τάξη με τεράστιες μειώσεις μισθών, με απλήρωτους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία και επιπλέον άγρια φορολογία και χαράτσια.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εργοδότες απαιτούν μειώσεις μισθών των κλαδικών συμβάσεων στα 500 ευρώ. Ζητούν μείωση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών τη στιγμή που τα ταμεία καταρρέουν. Ζητούν πλήρη επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Υπάρχουν βαριές ευθύνες στους εργατοπατέρες συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να υπογράψουν μειώσεις μισθών και ότι απαιτεί η εργοδοσία. Τους το επιβάλει ο ευθυγραμμισμός τους με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Άλλωστε και πριν την κρίση υπέγραφαν συμβάσεις των 77 λεπτών και του ενός ευρω.

Η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της, τους εργατοπατέρες του ΣΥΝ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να δυναμώσει την οργάνωση της στους τόπους δουλειάς, την ενότητα της, να ενισχύσει το ταξικό κίνημα.

Να διεκδικήσει:

-          Μισθούς και μεροκάματα με βάση τις σημερινές ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας
-          Την κατάργηση του νόμου που μειώνει τα κατώτερα μεροκάματα κατά 22% και 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών
-          Την κατάργηση όλων των ευέλικτων σχέσεων εργασίας
-          Την επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ
-          Την κατάργηση των ενώσεων προσώπων και των νόμων που επιτρέπουν τη δημιουργία τους
-          Την κατάργηση όλων των διατάξεων που απαγορεύουν τη μονομερή προσφυγή των εργαζόμενων στον ΟΜΕΔ.
-          Την κατάργηση όλων των νόμων που επιβάλουν μειώσεις μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στις αστικές συγκοινωνίες
-          Όλες οι ΣΣΕ να ισχύουν μέχρι την υπογραφή νέων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ηλικία και σχέση εργασίας
-          Την κατάργηση των χαρατσιών και τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς στα 20.000 ευρώ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μια αναπότρεπτη αλήθεια: Δεν θα λυθούν τα προβλήματα με την εργατική τάξη στο περιθώριο

Από το δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο ΣΕΒ με τις επιστολές του προς την κυβέρνηση (υπουργείο εργασίας) και τη ΓΣΕΕ, παρεμβαίνει για μια ακόμη φορά. Το συλλογικό όργανο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτοί που στόχος τους ήταν το πετσόκομμα των μισθών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτοί που κάθε μέρα πίνουν το αίμα του εργάτη με τραγικές μειώσεις μισθών, απλήρωτους εργαζόμενους. Αυτοί που κάθε μέρα στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενου, τώρα επιδιώκουν να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από εργατικό δικαίωμα. Ο ΣΕΒ αποκαλύπτει τις πραγματικές του προσδοκίες για μισθούς των 400 και 300 ευρώ, για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. ΣΕΒ, Ε.Ε. και τα κόμματά τους κάνουν Νταχάου τη ζωή των εργαζομένων.

            Από την άλλη η ΓΣΕΕ απαντά με τη γραμμή που ζημίωσε την εργατική τάξη, του κοινωνικού διαλόγου, της συναίνεσης και διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν συγκληθεί οι θεσμοί του κοινωνικού διαλόγου.

            Προσπαθούν οι χρόνια συνέταιροι να μαντρώσουν τους εργαζόμενους για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

            Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΠΑΜΕ για το τι κίνημα χρειάζεται. Γερό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τις προσπάθειες να χτυπήσουν τη ζωή της εργατικής τάξης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, τις απεργίες.

            Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι βήμα πίσω δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής τάξης. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με νέες αυταπάτες, να μην δείξουν καμιά αναμονή ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την εργατική τάξη στο περιθώριο. Οργάνωση παντού, ταξική ενότητα, μαζικά σωματεία και δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το ΚΚΕ μιλάει στους Λασιθιώτες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ μπροστά στο εμπόριο ελπίδας και φόβου που στήνουν η αστική τάξη και τα κόμματα της μπροστά στα μάτια Λαού, ώστε να τον εκβιάσει και να τον κοροϊδέψει για να αποσπάσει χρόνο και να συνεχιστεί η ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική αποφασίζει να προχωρήσει στις ακόλουθες ανοικτές πολιτικές συγκεντρώσεις:
Σάββατο 26/5/2012 19:00 Σητεία στην αίθουσα «ΕΛΕΝΑ» του ΔΟΚΑΣ με ομιλητή τον Συμεωνίδη Σίμο, γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Λασιθίου του ΚΚΕ
Κυριακή 27/5/2012 20:00 Άγιος Νικόλαος στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου με ομιλητή τον Συντυχάκη Μανόλη, μέλος της επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ
Δευτέρα 28/5/2012 19:00 Ιεράπετρα στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη», με ομιλητή τον Ορφανό Στέλιο, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης περιφέρειας Κρήτης».
Το ΚΚΕ ΔΕΝ πατάει σε δύο βάρκες
Καλούμε όλους τους Λασιθιώτες εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, να εκθέσουν οποιονδήποτε προβληματισμό και ερωτήματα. Μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις για το Λαό είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, που σκόπιμα διαστρεβλώνεται και λοιδωρείται.
Διεκδικούμε τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα την αναδείξει ο Λαός και θα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής της.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ




Αν μπορείτε, διαδώστε το. Τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτουμε είναι πολύ μικρά, και η κινήτοποίηση αυτή πολύ σημαντική, τόσο σαν φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, όσο και σαν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η κατάσταση στον χώρο του εμπορίου-υπηρεσιών είναι λίγο πολύ γνωστή από παλιά. Η διασπορά των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, η πολυδιάσπαση, η πληθώρα εργοδοτικών σωματείων, και η παντώς καιρού στάση της πλειοψηφείας της ομοσπονδίας  που αυτή την στιγμή παζαρεύουν μειώσεις μισθών μέχρι και 15% με την εργοδοσία, έχουν καταστήσει τον χώρο πρωτοπορειακό πειραματόζωο για κάθε είδους αντεργατική πολιτική, όπως τα ελαστικά ωράρια, η εκ περιτροπής, η Κυριακάτικη, η απλήρωτη εργασία, η κατά βούληση καταπάτηση ρεπό και υπερωριών κ.α., εδώ και χρόνια. Αφού με το PSI λεηλατήθηκε και το επικουρικό μας ταμείο, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης που προωθείται με την κατά κόρον σύναψη ατομικών συμβάσεων.*

 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου- υπηρεσιών αποφασίσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιδράσουμε μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, προκειμένου να ακυρώσουμε την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων και δικαιωμάτων στην πράξη.

 

Μία πρώτη κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι η κήρυξη πανελαδικής τετράωρης στάσης εργασίας, για το Σάββατο 26/5/2012 και από την έναρξη της βάρδιας.

*Βλέπε και εδώ
 Ακολουθεί η ανακοίνωση των ταξικών σωματείων:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΗ 2012 ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
(με αποφάσεις 10δων Σωματείων του κλάδου μας)

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Οι εργοδότες στους κλάδους μας αξιοποιώντας την προεκλογική περίοδο επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερο ταξικό μίσος ενάντια μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια, δουλειά την Κυριακή.

Το Σάββατο 26 Μάη απαντάμε σε αυτόν τον αντεργατικό εφιάλτη με Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας κάνοντας πράξη το ένας για όλους
και όλοι για έναν.

Με τη συμμετοχή μας στη στάση εργασίας δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας που είναι ενιαία, σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλο τον κλάδο.

Στις επιχειρήσεις ΦΩΚΑΣ, HONDOS, NOTOS, ATTICA, BENNETON, MARKET IN, MULTIRAMA, PUBLIC, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις η εργοδοσία επιβάλει μειώσεις μισθών από 15% έως 30%, εκ περιτροπής εργασία, «εθελουσία έξοδο», απολύσεις.

Η εργοδοσία των Carrefour : Εκβιάζει και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δεχτούν μείωση μισθών την ίδια ώρα που αυξάνει τις τιμές των προϊόντων που διαθέτει.

Η εργοδοσία των S/M Βερόπουλος με την βοήθεια και της Διοίκησης του εργοδοτικού επιχειρησιακού Σωματείου μείωσε τους μισθούς των εργαζομένων κατά 12% την ίδια περίοδο που αύξησε τις τιμές των προϊόντων της.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ-ΚΟΥ ΚΟΥ- ΛΑΡΙΣΑ : Η εργοδοσία απαιτεί μειώσεις μισθών έως και 22%.

Στις Εταιρίες καθαριότητας , Εταιρίες ανακύκλωσης, προχωρούν ανοιχτά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Στις αποθήκες Λοτζίστικ απειλούν, η δέχεσαι την μείωση η απολύεσαι.

Στην αποθήκη του Θεοχαράκη (ΝΙΣΣΑΝ) στον Ασπρόπυργο απαιτεί από τους εργαζομένους 3η κατά σειρά μείωση μισθού 10%.

Σε 100δες ακόμα καταστήματα και υπηρεσίες οι συνάδελφοι μας δουλεύουν με μειωμένους μισθούς, κινδυνεύουν με απόλυση, δουλεύουν ανασφάλιστοι, δουλεύουν όσο θέλουν οι εργοδότες και πολλές φορές χωρίς αμοιβή.

Αυτή την κατάσταση θα την αλλάξουμε με οργάνωση στα συνδικάτα μας πετώντας έξω από αυτά τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, δυναμώνοντας την ταξική γραμμή πάλης.

Ο μεγάλος εχθρός δεν είναι μόνο στις Βρυξέλλες και στα μνημόνια.

Είναι πριν από όλα οι εργοδότες σε κάθε τόπο δουλειάς που μας θέλουν φτηνά και υπάκουα «εργαλεία».


Κάνουμε στάση εργασίας απαιτώντας :

  -Να μην μειωθούν οι μισθοί μας.

 - Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών.

 - Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

 - Να μην καταστρατηγείται η κυριακάτικη αργία.

  -Να μην είναι τα ωράρια μας « λάστιχο».

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΙΟΥ 2012



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΗΡΑΝ ΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.


  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ CARREFOUR-DIA-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ LIDL ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν (κοιλοπονούσε το βουνό μα γέννησε ποντίκι)


Και κλάμα για τους μικροομολογιούχους. Και υποσχέσεις για τράπεζες ιδιωτικές μεν αλλά με δημόσιο (;) έλεγχο όπως έκανε ο Ομπάμα στην Αμερική. Συν το κλασικό κερασάκι της πάταξης της φοροδιαφυγής. Συν η  διασφάλιση της ευρωενωσιακής πορείας της χώρας. Η πλουτοκρατία θα μπορεί να βγάζει εκτός των κέρδη της, αλλά θα πληρώνει  φόρο όπως άλλωστε το πρότεινε κι ο μεγαλοκαπιταλιστής Μπάφετ και φυσικά ευρωομόλογο που λέει κι ο Ολάντ. Κι όταν τον ρώτησαν για επενδύσεις ανέφερε την επαναλειτουργία της βοήθειας στο σπίτι και κοινωνικών προγραμμάτων, να εξυγιάνουμε τη ΔΕΗ για να πάμε σε μειώσεις ρεύματος, χωρίς να πει κιχ για άρση της ιδιωτικοποίησής της. Δεν θα πάρουμε πίσω από τους ιδιώτες την Ολυμπιακή. (Θα θέλαμε λέει αλλά δεν μπορούμε –  ποιος δε σε αφήνει) Απλά δεν θα ξεπουλήσουμε και τα τελευταία πακέτα κρατικών μετοχών από ΔΕΗ και ΟΤΕ. Για τις ΒΑΠΕ να αξιοποιηθούν (χωρίς να λέει από ποιους) φτάνει να μην τις ξεπουλήσουμε (το αντίτιμο δηλαδή είναι το πρόβλημα)

Κύριε Τσίπρα δεν είσαι ο πρώτος μου αντίπαλος, αλλά με αυτά που είπες σήμερα στον Αυτιά (ΣΚΑΪ), προστέθηκες στο παλμαρέ των πρώην... που σιχαίνομαι. Από αλλού ξεκίνησες και αλλού σε πάει σε πάει ο κυβερνητισμός σου. Τα ξεπουλάς όλα πολύ γρήγορα για να αγκαλιάσεις τους πασοκοφερμένους.  Δε με νοιάζει μόνο που στο τέλος θα πει ο κόσμος ότι τελικά κι οι αριστεροί τα ίδια σκατά είναι…