Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η αυξανόμενη επιρροή της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Νικόλαο, δυσκολεύει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ενοχλεί κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Επίθεση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. που δείχνει τον πανικό τους

Σχεδιασμός αφισέτας: Αλέξης Μ

ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας: Χυδαίος υβριστής του εκλεγμένου Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη ανεδείχθη ο τ. Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Βασίλης Χατζηδάκης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Άγιος Νικόλαος19-8-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ακατάλληλος για τη θέση του Δημάρχου ο υβριστής τ. Υποψήφιος.

Χυδαίος υβριστής του εκλεγμένου Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη ανεδείχθη ο τ. Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Βασίλης Χατζηδάκης.
Αποκάλεσε <<αλήτη κλπ κλπ>> χωρίς λόγο και αιτία τον Βουλευτή, επειδή εξέφρασε, με τη χαρακτηριστική ηρεμία του, τεκμηριωμένες απόψεις και ερωτήματα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεκλήθη την Παρασκευή 17 Αυγούστου (13.00), για να εκφράσουν οι προσκληθέντες τοπικοί Φορείς τις απόψεις τους, μετά την πληροφόρηση μας ότι το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας τού Δημοσίου τού δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης , διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, μεταξύ αυτών και του Αγίου Νικολάου.
Συνηθισμένος στο να δίδει παραστάσεις χειρονομώντας, φωνασκώντας και αραδιάζοντας κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια ανεξαρτήτως συζητούμενου θέματος, απέδειξε πόσο Δημοκρατικός είναι στην όποια άποψη δεν ταυτίζεται με την εξ υποθέσεως … αλάνθαστη δική του.
Παρά το ότι ( αφού αποχωρήσαμε από την αίθουσα γιατί ήταν αυτονόητο ότι κανείς δεν δέχτηκε την αήθη συμπεριφορά τού ανεκδιήγητου Εθνοσωτήρα πλην των συνοδοιπόρων του) ζήτησε συγνώμη για την απρέπεια του, του την επιστρέφουμε χωρίς καν να μας ακουμπήσει, διότι έχει βιάσει τη Δημοκρατία και τα παράγωγα της, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, του συνέρχεσθε κλπ. Απ αυτήν να ζητήσει συγνώμη αναζητώντας την πρώτα σε χαμαιτυπεία, γιατί εκεί μόνο θα βρεί αυτή τη δημοκρατία που έδειξε έμπρακτα ότι πιστεύει.
Είναι κρίμα που η στημένη παράσταση του τον έκαψε στα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας σε όσους αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ αξιοπρεπούς αγώνα και τσαρλατανισμού. Ήταν μια θλιβερή στιγμή, που θα την μεταδώσουν …σε συνέχειες. Δεν πιστεύω να κόψουν τις ύβρεις, για να δει ο Κόσμος την ποιότητα συζήτησης εκπροσώπου του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αρκετοί μίλησαν, είχαν την άποψη τους (διαφορετική ή και αντίθετη από τη δική μας) όμως τους ακούσαμε και προβληματιστήκαμε χωρίς να τους διακόψουμε ή να τους αποδοκιμάσουμε. Πάνω απ όλα σεβόμαστε την έκφραση γνώμης οιουδήποτε, πολύ δε περισσότερο σε μια συζήτηση σοβαρού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Κάποιοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί κατοικούν σ αυτόν τον τόπο, μόνο αυτοί έχουν ευαισθησίες ή μόνο αυτοί ξέρουν να δίδουν αγώνες … Κρίμα.
Κατ αρχήν, δεν ήξερε κανείς αν η ανακοίνωση αφορούσε το Λιμάνι, τη Μαρίνα ή και τα δύο. Γινόταν δηλαδή μια συζήτηση εντελώς προληπτικά, για ενημέρωση μας.
Δεν είχαμε ούτε μπούσουλα-σχέδιο σύμβασης, για να δούμε όρους και ρήτρες, για να κρίνουμε αν και γιατί είναι εξ αρχής απορριπτέα ή και συμφέρουσα για τον Δημότη. Υπόψη ότι τα συμφέροντα του Δημότη δεν ταυτίζονται εξ ανάγκης και πάντα με τα πολιτικοοικονομοϊδεολογικά συμφέροντα του Δημάρχου και των συνεργατών του.
Κάποιοι Πρόεδροι ή Εκπρόσωποι Φορέων άρχισαν πχ με το <<εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ>> χωρίς να έχει συγκληθεί το Όργανο και να έχει πάρει αποφάσεις!
Επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μιλάνε σε Ζουλού.
Ούτε μας σκιάζει η δυναμική τής φωνής η τής απρέπειας τους. Τους αγνοούμε με θλίψη για την κατάντια τους. Λυπούμαστε που τα όσα ωραία λένε είναι ανεφάρμοστα στην πράξη, και περισσότερο στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση.
Μια τέχνη μάθανε καλά, κι αυτήν επειδή δεν τους έχουν δείξει άλλοι ότι την ξέρουν καλύτερα. Το κλείσιμο Δρόμων, Λιμανιών, Δημοσίων οικημάτων και Υπηρεσιών, μέχρι και της Ακρόπολης, παρασύροντας κάποιους καλοπροαίρετους ιδεολόγους, και τη Χώρα στο βάραθρο. Μόνος στόχος τους η αλίευση ψηφοφόρων από τους δικαιολογημένα δυσαρεστημένους πολίτες. (Τώρα ας δικαιολογήσουν τη μη πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ. Γιατί σιωπήσατε; Θα συνεχίσετε να συστήνετε τη μη πληρωμή του; Ή μήπως άρεσε σ εμάς; Ωφελεί το Δεν πληρώνω και όταν έχω;).
Άραγε διαφώνησαν όταν ό Δήμος παραχώρησε με ενοικίαση τις δημοτικές παραλίες σε ιδιώτες; Το Κράτος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο στις δικές του;
Μήπως ο Δήμος έχει ανεκτέλεστες τις συμβατικές υποχρεώσεις του προς τον ΕΟΤ;
Που θα βρεί χρήματα να τις ικανοποιήσει; Ή μήπως θα την έβαζε υποθήκη;
Είναι Μαρίνα αυτή της πόλης μας, χωρίς βασικές υποδομές, ή ταρσανάς και ρεμίζα τοπικών σκαφών; Αναμφίβολα, παρά το τίποτα καλή είναι. Γι αυτό τη στηρίζουμε.
Όμως, αντικειμενικά, είναι παράδειγμα για μίμηση ή για αποφυγή; Από εμφάνιση μέχρι Λογιστήριο, Ταμείο, προσφορά υπηρεσιών; Μήπως ξεχάσατε κιόλας το εκκρεμές οικονομικό ιστορικό της; Μήπως αν μείνει στο Δήμο η επιλογή του Προσωπικού ή πάρει ποσοστό επί των κερδών, θα αλλάξει γνώμη;
Το Εμπορικό Επιμελητήριο και οι Ξενοδόχοι φάνηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση , ούτε της Μαρίνας ούτε του Λιμενικού Ταμείου γι αυτό αναζητούν κάτι καλύτερο. Μήπως ούτε αυτοί ξέρουν το συμφέρον τους;
Επιτέλους προς τι η κινδυνολογία αν δοθεί η Μαρίνα σε ιδιώτη, πχ ότι η πόλη θα συρρικνωθεί σε μια γειτονιά; Κατά κανόνα οι Μαρίνες είναι στη θαλάσσια πρόσοψη της πόλης, κοντά στο εμπορικό κέντρο που αν δεν υπάρχει δημιουργείται για ευνόητους λόγους Μήπως αν πάω στην Αρετσού και μου αρέσει η Μαρίνα θα με νοιάζει αν την έχει ο Δήμος , το Λιμενικό Ταμείο ή Ιδιώτης; Όμως θα ξαναπάω.
Αν η Συγκυβέρνηση δεν βρεί χρήματα νοικιάζοντας τις Μαρίνες δεν θα τα πάρει πάλι από εμάς; Στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να μη νοικιάσει το Κράτος τα δικά του περιουσιακά στοιχεία αλλά πρέπει να επιβαρυνθώ πάλι εγώ; Τι έχασα σαν Πολίτης που ξεφορτώθηκα την Ολυμπιακή και τις επαναλαμβανόμενες αναποτελεσματικές χρηματοδοτήσεις αναστύλωσης της; Γιατί πρέπει να πληρώνω ένα ελλειμματικό σιδηροδρομικό δίκτυο που διατηρείται μόνο κατόπιν ενεργειών των τοπικών βουλευτών; Που ήταν το παράλογο στην πρόταση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας; Γιατί να μην κάνει ανακατάταξη και αξιοποίηση προσωπικού ό όποιος την αναλάβει; (εδώ ακούστηκε το Εργατοπατερικό: Λες Βλακείες).
Μήπως αυτό δεν πρέπει να κάνει και ο Δήμος αν δεν το έχει ήδη κάνει;
Γιατί να την νοικιάσει ο ιδιώτης αν δεν βγάζει κέρδος, συμπιέζοντας όλα τα κόστη και φτιάχνοντας υποδομές, δημιουργώντας θέσεις εργασίας;
Χωρίς υποδομές ποιότητας η Μαρίνα θα είναι κυρίως γκαράζ σκαφών.
Γιατί να μην διεκδικήσει ο Δήμος να έχει ποσοστό επί των κερδών ή άλλα οφέλη;
Πολύ μας έχουν ζαλίσει στην όποια συζήτηση τα … Ψηφαλάκια και οι εντυπώσεις.
. Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να συζητήσουμε με νηφαλιότητα, σύνεση και διάθεση επίλυσης ενός σοβαρού τοπικού ζητήματος, συνεργαζόμενοι, βγάζοντας ο Δήμος ένα κοινό, σοβαρό και τεκμηριωμένο Ψήφισμα προβολής των θέσεων μας. Πάψετε να σας ενδιαφέρει πάνω απ όλα η κινηματογράφηση σκηνών ταραχής …για τροφοδοσία των ιστοσελίδων σας. Καλό θα είναι να μην περικόψετε … την ευγενή προσφώνηση <<αλήτη κλπ>>, και να παρουσιάσετε ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρώ αναγκαία την καταχώρηση στα Πρακτικά του Δ.Σ. της ύβρης προς τον Βουλευτή, για να φαίνεται ες αεί … η ρητορική δεινότητα του Θεσμικού Οργάνου.
Τέλος, πως θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε με τους κατ επάγγελμα, εν παντί τόπω και χρόνω, άθλιους υβιστές μας, για τα τόσα καυτά τοπικά ζητήματα που άρχισαν να έρχονται , όπως η υποβάθμιση του ΤΕΙ, των Νοσοκομείων, των Κοινωνικών Παροχών κλπ; Γιατί οδηγούν την κατάσταση στην πόλωση;
Άραγε δεν ντρέπονται να μας κατηγορούν όταν πασχίζουμε ως Τοπικός Πολιτικός Φορέας ή ως άτομα για τα τοπικά ζητήματα; Φυσικά, δεν θέλουν να ενεργούμε, για να έχουν … το Μονοπώλιο των αγώνων, για πρόοδο του τόπου και εξάλειψη ή άμβλυνση των προβλημάτων του.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιχάλης Σταυρακάκης

Απάντηση του Βασίλη Χατζηδάκη στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητό τοπικό επιτελείο της παράταξης που ξεπουλάει το τόπο μας. Θα μπορούσα να σας πω και ένα μόνο επιχείρημα για να καταλάβετε τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τη δική μας ηθική, από την ηθική των δικών σας ανθρώπων. Εγώ κύριοι, αφού είχα εμποδιστεί 3 φορές να λάβω το λόγο μετά από την αυθάδη παρέμβαση του κ. βουλευτή και της παρέας του, έδωσα το χαρακτηρισμό «αλήτη».

Το λάθος μου να δώσω ένα χαρακτηρισμό επί προσωπικού, τον ανακάλεσα άμεσα.

Σε αντίθεση ο βουλευτής σας, πιάστηκε να λέει δυο φορές ψέματα για τους όρους ιδιωτικοποίησης της μαρίνας, αλλά «ποίησε τη νύσσα» και δεν ανακάλεσε τίποτα δείχνοντας την ασέβειά του στο δημοτικό συμβούλιο. Διπλή ασέβεια για το ότι αποχώρησε, ενώ δεν είχε τοποθετηθεί ακόμα κανείς δημοτικός σύμβουλος και τρίτη ασέβεια γιατί η συνοδεία του εν λόγω κυρίου επιτέθηκε φραστικά και προς εμένα αλλά και προς όσους αντιδρούσαν για τη στάση του. Εδώ βέβαια ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν είπε συγνώμη για την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και παραδίδουν τη πατρίδα μας στις ορέξεις των δανειστών, σιγά μην έλεγε συγνώμη σε ένα αυτοδιοικητικό σώμα

Είναι γνωστός άλλωστε ο σεβασμός της παράταξής σας σε οτιδήποτε αυτοδιοικητικό. Εσείς και οι πράσινοι παρτενέρ σας, έχετε μετατρέψει την αυτοδιοίκηση, σε τοπική διοίκηση. Σε ένα τοπικό υποκατάστημα της κυβέρνησης. Ένα μηχανισμό δηλαδή μεταφοράς της οικονομικής εξαθλίωσης. Δημιουργήσατε μια αυτοδιοίκηση που μοιάζει με επιχείρηση και που μετατρέπει το δημότη σε πελάτη, μια αυτοδιοίκηση φορομπηχτική, μια αυτοδιοίκηση που σιωπά και χειροκροτεί το τοπικό βουλευτή αφού μεριμνά… για το καλό του τόπου. Για αυτό το λόγο πραγματικά έβαλα τα γέλια όταν είδα ότι η καταγγελία σας είχε θέμα: «Ακατάλληλος για τη θέση του Δημάρχου ο υβριστής τ. Υποψήφιος…» Και βέβαια αγαπητοί κολαούζοι της εξουσίας. Για μια τέτοια αυτοδιοίκηση όπως την έχετε καταντήσει, είμαι παντελώς ακατάλληλος. Για αυτό και δεν ζήτησα ποτέ, μα ούτε και έχω πρόθεση να ζητήσω την υποστήριξή σας. Και για τον ίδιο λόγο δεν συνεργαστήκαμε με άστεγα στελέχη του χώρου σας, που θέλησαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να μπουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν είμαστε στην ίδια πλευρά κύριοι και για να ακριβολογούμε είμαστε ακριβώς απέναντι. Δεν ξέρω βέβαια αν ο λόγος της προσωπικής επίθεσης εναντίον μου, γίνεται για να επανασυσπειρώσετε ένα κόσμο από τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και που βλέπουν ότι σύμμαχοι στα καθημερινά τους προβλήματα, είναι τα μέλη και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αν είναι έτσι αρχίστε να μας ρίχνετε λάσπη γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να σας παίρνει χαμπάρι, ακόμα κι όσοι με βαριά καρδιά σας ψήφισαν και τη τελευταία φορά. Ο τόπος μας όμως είναι μικρός. Όλοι γνωρίζουμε όλους. Και σε μερικούς ανθρώπους λάσπη δεν πιάνει…

Οι κυβερνητικοί παράγοντες, οι τοπικοί κολαούζοι και οι κατά τόπους προεστοί και κοτζαμπάσηδες, νομίζουν ότι ο πόλεμος που έχουν ανοίξει στο λαό και στα δικαιώματά του, θα περάσει χωρίς εντάσεις. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον κοινωνικό μεσαίωνα, μετατρέπουν την πατρίδα μας σε δουλοπαροικία και καταστρέφουν το μέλλον των νέων γενιών οδηγώντας τους στη μαζική μετανάστευση . Κατά τα άλλα τους ενοχλεί ένας χαρακτηρισμός τον οποίο επαναλαμβάνω ότι ανακάλεσα χωρίς δισταγμό από τη πρώτη στιγμή. Και αυτό γιατί οι μαχητές για μια δίκαιη κοινωνία πρέπει να αποκαλύπτουν με επιχειρήματα κι όχι με χαρακτηρισμούς τη πολιτική γύμνια των αντιπάλων τους. Και πρέπει όταν κάνουν λάθος, να χουν την ανδρεία να το παραδέχονται.

Εσείς κύριοι αρέσκεστε να συναγελάζεστε με το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και να εκτιμάτε το υποκριτικό τους σαβουάρ βιβρ. Η πραγματική ευγένεια όμως δεν κρύβεται στους καλούς τρόπους. Τι να κάνουμε τις ευγενέστατες φιλάνθρωπες κυρίες, με τα δις καταθέσεων στην Ελβετία από την λεία του Ελληνικού λαού. Τι να θαυμάσουμε στους καλοντυμένους οικονομικούς δολοφόνους, υπαλλήλους της τρόικας. Τι να εκτιμήσουμε στη καλοφτιαγμένη γραβάτα του βουλευτή, όταν αυτός άλλα λέει πριν τις εκλογές κι άλλα πράττει μετά. Τι να μας νοιάζει το ακριβό άρωμα του μεγαλοεφοπλιστή και του μεγαλοξενοδόχου, όταν η ύπαρξη τους βρωμάει την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων τους. Η πραγματική ανθρωπιά κρύβεται στο να παλεύεις δίπλα στο κόσμο για τα συμφέροντα των πολλών. Εκεί εμείς μετράμε την ευγένεια.

Τα όσα κοσμητικά επίθετα με στολίζετε στην ανακοίνωσή σας μου δίνουν μεγάλη χαρά, γιατί πραγματικά έτσι δεν έχετε ξαναστολίσει άνθρωπο. (Ακατάλληλος, χυδαίος, υβριστής, δίνων παραστάσεις, μονίμως φωνασκών και χειρονομών, αντιδημοκρατικός, ανεκδιήγητος, εθνοσωτήρας, βιαστής της δημοκρατίας της ελευθερίας λόγου και του συνέρχεσθαι, συχνάζων σε χαμαιτυπία, απρεπής !!!) Από όλον αυτό τον οχετό, μάλλον πρέπει να συνάγω το συμπέρασμα ότι για την εξουσία σας είμαι ο πιο ενοχλητικός Αγιονικολιώτης. Το θεωρώ τιμή μου ξέρετε…

Βασίλης Χατζηδάκης