Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Οι Δήμαρχοι, γνήσια παιδιά του συστήματος που τους στήριξε, εφαρμοστές όλων των επιλογών του κεφαλαίου στη Τοπική Διοίκηση, στήνονται για αναμνηστική φωτό έξω από τη Βουλή ¨διαμαρτυρόμενοι" για τα ζητήματα της επιτροπείας... και την ίδια στιγμή γυρίζουν τη πλάτη τους στον αγώνα των εργαζομένων τους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τους δημάρχους και τους εργαζόμενους στους δήμους εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όπως επιβεβαιώθηκε και χθες, ημέρα κινητοποιήσεων τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η τρικομματική κυβέρνηση λειτουργεί συναινετικά με τους αιρετούς, ενώ αντιθέτως ακολουθεί σκληρή «γραμμή» με τους εργαζόμενους στους δήμους.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους δημάρχους**:
-          Σε επίπεδο υποσχέσεων ικανοποίησε όλα τα δίκαια (;;;) αιτήματά τους
-          Σε συμβολικό επίπεδο δύο εκ των τριών εταίρων της κυβέρνησης (οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης),  ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.
Στον αντίποδα*:
-          Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απορρίπτει όλα τα αιτήματα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, επιμένοντας στην άμεση  και καθολική (στους φορείς που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία) εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας χωρίς μάλιστα να έχει φροντίσει να καταγράψει τα κενά στα οποία, υποστηρίζει, ότι θα μετακινήσει τους δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς.
-          Ο Α. Μανιτάκης παρά τις σχετικές δεσμεύσεις του αρνείται στην ουσία να συναντήσει τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Προς συμφωνία για τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας
Σε (αχνό) φόντο της αποκλίνουσας πορείας της κυβέρνησης σε σχέση  με τον τρόπο αντιμετώπισης αιρετών και εργαζομένων στους δήμους, διαφαίνεται μία συμφωνία της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημάρχων με τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται από μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ εδράζεται στην πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής αναφορικά με την μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα υφιστάμενα κενά».
Υπενθυμίζεται ότι,  όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια προ μηνός συνάντησης που είχε κρατηθεί μυστική, είχαν καταλήξει σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους».

Συμπληρωματικά διαβάστε κι αυτό για να καταλάβετε που έχει φτάσει η κυβερνητική αντεργατική λύσσα

ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΑΧ ΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Σε μετωπική αύγκρουση οδηγούνται ΠΟΕ- ΟΤΑ και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις πληροφορίες της Ομοσπονδίας ότι διαγράφονται από τη λίστα της απογραφής όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. των οποίων οι υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει στοιχεία. Τη συγκεκριμένη καταγγελία κάνει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «στην  ουσία με αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο προχώρησε σε αυτή την επιθετική ενέργεια καθώς η Ενίαια Αρχή Πληρωμών αρνούνταν να μην καταβάλει τους μισθούς στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, όπως ζητούσε ο Α. Μανιτάκης και οι συνεργάτες του.

ΠΟΕ- ΟΤΑ Ενέργειες μαφίας

Σε ανακοίνωσή της, αργά το απόγευμα η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για «πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας», κατηγορώντας «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κατεδάφισης του Δημοσίου) ότι προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού - Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από τη λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους».

«Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και να εξαναγκάσουν τους φορείς (Δημάρχους κ.λπ.) να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 %  που προβλέπει η διαθεσιμότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΥΠΔΜΗΔ: Εφαρμόζουμε το νόμο

Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι απλώς εφαρμόζεται ο νόμος για τη διαθεσιμότητα στους 30 με 40 δήμους, που, σύμφωνα το υπουργείο, αρνήθηκαν να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχ τεθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της Απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ Δ.Ε. μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιελάμβανε ο νόμος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά κριτήρια καθώς το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του τέτοια στοιχεία.

 

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με το νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν (δηλαδή το 75% του σημερινού μισθού τους) μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.

Μπλακάουτ και στις «ευαίσθητες» υπηρεσίες

Στις δηλώσεις του προς την aftodioikisi.gr o κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργείου είναι casus beli για τους εργαζόμενους, καθιστώντας σας ότι «δε θα περάσει η τρομοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης και η φασιστική νοοτροπία Μανιτάκη (σ.σ. σε αφίσα που δημοσιοποίηση η ΠΟΕ -ΟΤΑ ταυτίζεται ο υπουργός με το δικτάτορα Μεταξά). Από αύριο κιόλας, απαντάμε με γενικό μπλακάουτ στους δήμους και διαδηλώσεις».

Κατόπιν αυτού, στις 9 και μισή το πρωί, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής, που θα κλιμακώσει -όπως άλλωστε είχαν ζητήσει και οι σύλλογοι-μέλη της- τις κινητοποιήσεις, μπλοκάροντας πλέον και τις «ευαίσθητες» υπηρεσίες των δήμων (παιδικοί σταθμοί, αποκομιδή απορριμμάτων, ΧΥΤΑ κ.λπ.). Στις 11 και μισή το πρωί πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο ήταν προγραμματισμένη πικετοφορία.

Να σημειωθεί πως στις 11 το πρωί πραγματοποιείται ακόμη μια διαδήλωση στο κέντρο, και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος: αυτή των δημάρχων κατά της Εποπτείας των δήμων.