Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το κατηγορητήριο κατέπεσε. Ο Μ. Φιλιππάκης αθωώθηκε για όλες τις βαριές κατηγορίες. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ένα απλό πλημέλλημα, προφανώς για να δικαιολογήσει τη ταλαιπωρία χρόνων ενός αγωνιστή.

You will never walk alone

 Η αυλαία έπεσε για μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, μέ άρωμα άλλων εποχών. Η σκευωρία των κρατικών μηχανισμών, έπεσε στο κενό. Θέλησαν δύο χρόνια τώρα να εξοντώσουν τον αγωνιστή δασολόγο, οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά. Τον ενέταξαν μάλιστα σαν επίορκο στους υπό απόλυση υπαλλήλους και του στέρησαν το μισθό από τον Σεπτέμβριο του 2012, θέτοντάς τον σε αργία λόγο της εκκρεμούς εις βάρος του κατηγορίας. Ουσιαστικά ήθελαν να τον τιμωρήσουν για να τρομοκρατήσουν τον κάθε εξεγερμένο. Ο Μαθιός κι ο γιός του Γιώργος (που είχε συλληφθεί όταν έβλεπε να χτυπάν οι ασφαλίτες τον πατέρα τους κι επενέβη για να τον σύρει από τα χέρια τους), με την περήφανη στάση τους, όχι μόνο δεν λύγισαν, όχι μόνο δεν προσκύνησαν, αλλά έκαναν κουρελόχαρτο το κατηγορητήριο, αποδεινύοντας ότι είχαν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις καταστολής λόγο της γνωστής κοινωνικής τους δράσης. Εντύπωση προκάλεσε όταν ο ίδιος ο ασφαλίτης κατήγορός τους παραδέχτηκε, ότι είχαν πάρει ρητές εντολές να περιφρουρούν τον Φιλιππάκη ως επικίνδυνο...
Ο Μ. Φιλιππάκης άσκησε έφεση και η δίκη θα επαναληφθεί στο εφετείο για το συγκεκρμένο πλημέλλημα και με ένα μόνο από τους κατηγόρους. Η πειθαρχική δίωξη από την υπηρεσία του, θα πρέπει να σταματήσει μια που η πράξη για την οποία καταδικάστηκε έχει πλημμεληματικό χαραχτήρα. Εν κατακλείδι. Πρόκειτο για μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, στην οποία ο Εισαγγελέας, με τρεμάμενη φωνή ψέλλιζε τις απαλλαγές, κρατώντας ως φύλλο συκής τη καταδίκη για απλή σωματική βλάβη (εναντίον του ασφαλίτη που τον συνέλαβε). Μια κατηγορία η οποία ποτέ δεν τεκμηριώθηκε. Όλοι οι παράγοντες της δίκης αναγνώρισαν ότι στη διαδικασία σύλληψης ο Μ. Φιλιππάκης όχι μόνο δεν προέβαλε αντίσταση, αλλά ακόμα και όταν του επιτέθηκαν οι ασφαλίτες από πίσω γκρεμίζοντάς τον,  αυτός προέτρεπε τους διαδηλωτές να φύγουν συντεταγμένα ώστε να μην υπάρξουν περισσότερες συλλήψεις.
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
Αρκετός κόσμος από όλο το νομό Λασιθίου (Άγ. Νικόλαος, Ιεράπετρα, Νεάπολη, Βραχάσι, Σητεία) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση και βρέθηκε στα δικαστήρια της Νεάπολης εκφράζοντας έμπρακτα την αποδοκιμασία για την ποινικοποίηση της πολιτικής αντίστασης του ελληνικού λαού στην τρόϊκα και στα μνημόνια.
Εδώ διαδηλωτές από τα γεγονότα στη "Σοσιαλιστική Διεθνή". Φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιτίθονται εναντίον ανήμπορων αστυνομικών, οι οποίοι θα εξαναγκστούν σε αντίσταση κατά του λαού...

1 σχόλιο:

  1. Και να είναι σίγουροι οι τρεμάμενοι κρατικοί λειτουργοί, ότι είμαστε περισσότεροι απ΄ότι φαντάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή