Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι Σιωνιστές και το νταλαβέρι τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή πως οι γύπες μυρίστηκαν τα θύματα (Ελλάδα-Κύπρος) και συνενοούνται για τη λεία.




Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (πηγή: ΑΡ)
Σε δήλωσή της, με αφορμή την ομιλία του Προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει: «Η επίσκεψη και η ομιλία του προέδρου του Ισραήλ, Σ. Πέρες, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγες μόλις ημέρες μετά από τη δολοφονία του Jaradat Arafat, ενός ακόμη Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου στις Ισραηλινές φυλακές αποτελεί πρόκληση.
Η ενθουσιώδης υποδοχή που έτυχε από τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Μπραρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βαν Ρομπάυ, του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς και από όλο το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, αποτελούν ακόμη μία απόδειξή για την ολόπλευρη στήριξη και ενθάρρυνση της ΕΕ στην ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ στην Μ. Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, στα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στην περιοχή, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεών τους, στα πλαίσια του σχεδίου της "νέας Μέσης Ανατολής", εμπλέκεται ενεργά στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο των πλούσιων ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Η συμμετοχή του Ισραήλ σε ένα από τα πιο στρατηγικά σχέδια της ΕΕ, για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, το πρόγραμμα "Ορίζων 2020" για την έρευνα και την τεχνολογία, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την θέση του Ισραήλ σε ισότιμο ουσιαστικά μέλος της ΕΕ. Δίνει το έδαφος για διευρυμένο ρόλο του Ισραήλ στη Μεσόγειο και εμπεδώνει στην πράξη το δόγμα της "ενεργειακής ασφάλειας" της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ενισχύει την παρέμβασή του στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στην Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα στη βάση του "ενεργειακού τριγώνου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας". Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αναπτύσσει τη "στρατηγική συνεργασία" της με το Ισραήλ, παίρνοντας ενεργό μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς προσδοκώντας να αυξήσει το μερίδιο των μονοπωλίων που εκπροσωπούν, από τη διανομή της λείας. Εδραιώνει και ενισχύει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τις ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας. Το βάθεμα της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις. Ο Ελληνικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής δεν μπορεί να προσδοκούν τίποτα από μια συμμαχία με την πολεμική μηχανή που συστηματικά εφαρμόζει μια πολιτική γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και έχει αναγκάσει το λαό του Ισραήλ να ζει σε ένα κράτος στρατόπεδο.
Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί την ακύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ. Στηρίζει την πάλη του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Το ΚΚΕ απαιτεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να μη δοθούν το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας».

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εξαιρετική ομιλία που τεκμηριωμένα απαντά πως θα φύγουμε από τη κρίση (VIDEΟ)

 
 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ διοργάνωσε το Σάββατο εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του Κόμματος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος που επιχειρείται, στην πρόταση του Κόμματος για τη Λαϊκή Συμμαχία καθώς και στην ανάγκη ρήξης και ανατροπής με την πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των λαών.

Αναδημοσίευση από το redflyplanet