Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μην αφήσεις το ψήφο σου, να σφίξει τη θηλιά στο λαιμό σου...


Να γιατί ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση:
1. Γιατί η Λαϊκή συσπείρωση και τα μέλη της, ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας. Εμείς στηρίζουμε τις θέσεις, τις αρχές και το πολιτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονα τους, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Δεν σας κρύβουμε (όπως οι άλλοι), ότι τα εκλογικά αποτελέσματα για τοπικά όργανα, θα δώσουν πράσινο ή κόκκινο φως για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται. Δεν σας κρύβουμε ότι αυτές οι εκλογές, θα είναι οι πιο πολιτικές εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
2. Γιατί εμείς δεν προσκυνάμε τους τοπικούς βολευτές, που κουρελιάζουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις, προκειμένου να έχουν ένα λαό υποτακτικών… έτοιμο να συναινέσει με τις επιλογές της κάθε εξουσίας.
3. Γιατί είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που σου λέει ότι η καθημερινή βαρβαρότητα που συνεπάγεται η «επιτήρηση» και τα «μνημόνια», δεν είναι μονόδρομος. Η αντίσταση και η ανυπακοή στις εντολές τους, δίνει τη μοναδική αισιόδοξη προοπτική. Την προοπτική της ανατροπής της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας.
4. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σαφή και συνεπή πολιτικό λόγο, που ακούστηκε εντός και εκτός των τειχών ενός Δημοτικού Συμβουλίου, όλο το προηγούμενο διάστημα.
5. Γιατί επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις που έκανε για το είδος και τον τρόπο διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων από τις απερχόμενες δημοτικές αρχές, για τις εμπλοκές συμφερόντων και παραγόντων που άφησαν σταθερό το κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής.
6. Γιατί όταν οι άλλοι σήκωναν λάβαρα για το όνομα του νέου Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση σας αποκάλυπτε ότι ο «Καλλικράτης» θα σημάνει
• Ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της τοπικής διοίκησης από τον πολίτη,
• Μετατροπή των εκλεγμένων, σε μάνατζερ προβληματικών επιχειρήσεων
• Ασφυκτικό εναγκαλισμό από την πολιτική της κεντρικής διοίκησης.
• Υλοποίηση των εντολών της Ε.Ε., όπως η εμπλοκή των Δήμων σε παιδεία και υγεία, σε αγαστή συνεργασία με τις επιχειρήσεις.
7. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση αρνείται να μετατραπεί ο Δήμος σε επιχείρηση, η οποία σου ζητάει να πληρώσεις για υπηρεσίες που θα έπρεπε να σου παρέχονται δωρεάν, αφού τις έχεις πληρώσει με την πληθώρα των άμεσων και έμμεσων φόρων που μας επιβάλλουν.
8. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση σου είπε την αλήθεια για τα σχέδια στον «Ελαιώνα», τα «Πλευρά» και για τις «ξενοδοχειακές μαρίνες» που υποθηκεύουν το περιβάλλον και την πραγματική φιλολαϊκή ανάπτυξη.
9. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση μιλάει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλο το λαό και για όλους τους επισκέπτες της περιοχής.
10. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για ένα Δήμο συμπαραστάτη της λαϊκής οικογένειας, με διευρυμένες κοινωνικές δομές που θα δουλεύουν με κρατικά κονδύλια κι όχι με τροφεία. Ένα Δήμο συμπαραστάτη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους μετανάστες και στα θύματα της οικονομικής βαρβαρότητας.
11. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν δέχεται να εκχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα ή σε ΣΔΙΤ υπηρεσίες όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση των νερών, η καθαριότητα, η υγεία, η παιδεία, η Δημοτική περιουσία κλπ, αφού έτσι θα καταργηθεί κάθε κοινωνικός έλεγχος. Θα έχουμε θέσεις εργασίας με δικαιώματα… «γαλέρας», ενώ θα πληρώνουμε ακριβότερα τιμολόγια ώστε να καλύπτουμε τα κέρδη των επιχειρηματιών.
12. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής δεν θα δεχτεί ο Δήμος να γίνει φυτώριο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, να παίζει με την εργασιακή τους επισφάλεια ζητώντας τους να σκύβουν το κεφάλι.
13. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει προτεραιότητα σε προγράμματα για τον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό, προκειμένου να απομακρυνθεί η νεολαία από την ναρκω-κουλτούρα που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στη περιοχή μας.
Υ.Γ.1 Η Λαϊκή Συσπείρωση και η ενίσχυσή της στις επόμενες εκλογές, δεν αρκούν για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής της λαϊκής οικογένειας. Οι κοινωνικοί αγώνες, που θα έρθουν σύντομα, μας θέλουν όλους παρόντες. Γιατί οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές δεν έγιναν ποτέ δι’ αντιπροσώπων.
Υ.Γ.2 Η αποχή βεβαίως περιέχει κι αυτή πολιτικό μήνυμα, όμως αυτό μπορεί να ερμηνευτεί αυθαίρετα, ποικιλότροπα και δεν ξεσκεπάζει τους πραγματικούς υπαίτιους. Πολύ περισσότερο δεν σηματοδοτεί προς ποια κατεύθυνση πρέπει να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ 18 ΜΑΗ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΜΕ 

ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.